Sound of music

Denna underbara film går på tvn om ca 15 min, så jag tänkte sätta mig med en kopp te och titta på den en stund. Sen kommer jag varva mellan den, badrummet och allt annat för att fixa inför kvällen. Som tur är ska vi inte vara här iaf, så jag behöver inte städa kliniskt, men lite får jag allt fixa ändå. Ellinor och hennes syster Maria kommer hit innan, Ellinor ska hjälpa mig med mitt hår tänkte vi.
Lite extra lockar i mina tidigare lockar ;)
Men nu, Sound of music!

Thailänska ljuslyktor

Såna här köpte jag igår, Plantagen hade erbjudande 2 för 1, jättebra. Dom är ju så fina. Hoppas att dom andra är på att tända och "skicka iväg" dom i natt.

Resultat av smyckesjakt

Ja, jag hittade ett halsband som jag tyckte var superfint. Hittade flera, men fastnade speciellt för detta. Lite dyrt kanske för nåt man inte använder direkt ofta, men så tänkte jag att jag köper ju smycken så sällan, så jag kan allt unna mig detta! Detta halsbandet blev det (köpte en ring också, men den glömde jag fota):
Vad tycks?



Back in town..

..och det känns bra. Jag älskar den här staden. Jag älskar mitt kära västkustboende också, fast på ett helt annat sätt. Det går inte att jämföra, skiljer mil emellan dessa underbara ställen.
Nu ska jag strax dra in till stan med Ellinor. Vi ska på nyårs-smyckes-jakt till mig. Jag ska ha en svart, typ spetsklänning och till det svarta strumpbyxor på mig på fredag. Känner att det kanske blir lite väl mörkt..? När jag dessutom är mörk i håret också. Därför ska jag ut och leta nåt "stort" glittrigt (?) halsband eller liknande. Får se om jag hittar den, men det känns ju som att jag borde hitta nåt tycker jag.

Ikväll blir det att baka nyårskakan igen. Den som blir bäst får sen följa med till middagen.

Men nu måste jag göra mig klar, ut i kylan! För kallt, det är det! Men inte lika kallt här som hemma när jag åkte. Då var det 19 minus. Uuuuuusch. Här är ju faktiskt "bara" -8.
Jag har lite bilder från julhelgen att lägga in också, kanske ikväll. Den som lever får se!

Ciiao!

Provbak av nyårskaka!

Nyår börjar närma sig. Och även om jag egentligen vill rata allt som har med nyår att göra, så måste jag ju genomlida det. Vi ska vara ett gäng hemma hos någon och fixa trerätters och lite så. Sen förhoppningsvis åka in till stan vid Tolvslaget och kolla alla fina fyrverkerierna. Jag älskar fyrverkerier! Men herregud, klart det blir kul! Det är ju underbara vänner med i leken!

Jag har iaf uppgift att fixa desserten och det är det jag gör nu. Eller jag provbakar den kakan jag tänkte göra till nyår :) I nuläget lutar det åt en after eight-kaka. Har ätit den hos min faster en gång, riktigt god! Men vi får se. Det är ju inte alla som gillar mint heller.

Nu ska jag kolla lite Thailand och sånt :) Bara drygt 3 veckor kvar nu! Tjiho!

Efter julen

Jag har verkligen haft fullt upp nu den senaste veckan. Och när det inte har varit fullt upp så har jag varit tvungen att vila, eftersom jag är lite sjuk igen.
Och jag har inte så mycket inspiration till att blogga just nu heller, så jag tänker inte utsätta er för det ;)
Men julen har varit väldigt bra. Hoppas eran också varit det.

Hörs snart!
Puuusss

1 månad kvar..

..tills jag åker till Thailand! Det ska bli så underbar skönt! Lovely.



Nu tar jag jullov!

...yes, om en stund tar jag bussen hemåt! Mor och far skulle julhandla på Torp, så det passade ju perfekt att jag tog bussen dit.
Såå, nu ska jag slänga i mig en apelsin och sen drar jag :)
Ha en fin tisdagskväll, och missa inte mys-Ernst ikvääll!

Läskigt Julhoroskop

Jag bara måste berätta en rolig grej från i lördags. Mamma och jag satt och väntade på att konserten skulle börja, och jag satt och bläddrade i programmet. Så står det "Ditt Julhoroskop" på en sida, jag brukar inte läsa horoskop annars, tycker det är lite..ja, jag vet inte. Men så tänker jag att jag för en gång skull ska läsa då, så det gör jag. Mitt var inte nåt speciellt så, men när jag kom till mammas så stod det så här:
"Både kända och okända lockas att fira jul hos dig. Försök att hitta stunder där du tar hand om dig själv. Kanske musik och vinterbad kan vara en trevlig kombination? (Hittills är det inget konstigt, men nuu..)
En dansant polska kommer att prägla din helg."
Haha, först skrattade jag bara, tyckte det var en konstig grej att stå i ett horoskop. Men sen tystnade mamma: "Johanna, vi ska ju på nyårsfest. Hos min gamla klasskompis från gymnasiet." Jaha..? "Hon är från Polen och går på salsakurs 3 ggr i veckan."
Hjälp. Läskigt!

Underlägg

Så här blev underläggen som mormor och farmor ska få i julklapp. Inte jättenöjd, men de blir säkert glada ändå. Synd att det blev lite grått i fogmassan som jag anade innan bara.

(Konstig bild, jag vet, men jag orkar inte fixa i ordning nu!)

 

Nu väntar jag på Ellinor som ska komma från jobbet. Håller på med en wok, sjuklingen orkar inte göra nåt annat. Senare blir det att kolla Mysteriet på Greveholm, som ju måste ses färdigt innan vi båda åker hem för lite jullov! :)

 

 


Kall, hostig måndag

Det bästa ordet för att beskriva dagen måste nog vara kallt. För det är riktigt kallt idag. Både ute och inne. Var hos sjukgymnasten imorse och jag trodde jag skulle frysa sönder när jag väntade på vagnen. Meeen, jag klagar inte. Hellre kallt och fint med snö än lite varmare, grått och regn och slask. För DET gillar jag inte.

Jag har nu ätit lite lunch och tänkte nu ta en varm dusch, mina fingrar är som is. Sen ska jag nog bädda ner mig under filten i soffan med en film.
Under dagen ska jag också få fogat mina grytunderlägg. Ska visa resultatet när det är klart. Är bara rädd att fogen inte bli helt vit, som jag målade ramen i. Det skulle bli lite konstigt om ramen är rent vit och fogmassan blir typ grå/beige.. Jaja, det märker vi! Får testa med en i taget!

Nu var det en dusch, ja!

En sjuk, men mycket bra helg

Är fortfarande sjuk. Var hos läkaren för 3.e gången idag, en 3.e läkare dessutom och även en 3.e form av "diagnos". Nu har jag tydligen fått luftvägsinfektion. Är ordinerad att Bara vila!

här uttryckte han sig: "Vila, vila, vila, drick te, se på film, vila, vila, vila. Och stanna helst inomhus."
Jaaa, men vad roligt! Precis det jag tycker om att göra, jag HATAR att vila. Speciellt när man "måste". Bläää. Mamma gick och köpte 2 filmer till mig, och mat som jag kan ha några dagar. Snälla mami <3
Nu måste jag lägga mig lite, skriver imorgon! Sov gott.

Nejlikor

Jag har precis satt i lite nejlikor i apelsiner och lagt i en fint julröd skål. Meningen är ju att det ska lukta nåt, men jag känner tyvärr ingenting. Jag är så förkyld så hade nog lika gärna kunnat sätta i häftstift, känner ju ändå inget! Men snart kanske, förhoppningsvis :)

Ikväll kommer mamma också, mysigt ska det bli.


Julkort

Årets julkort är äntligen klara. Relativt nöjd är jag iaf. Och tur i oturen att jag är sjuk, har gått mellan pysselbordet och soffan hela dagen. Orkar inte så mycket i taget. Men nu är dom iaf klara, dock hade jag inga kuvert så jag får skicka dom 1 dag för sent och hoppas att dom kommer fram ändå.
Pga att tidsbrist och sjukdomar hit och dit, så blir det inte att jag skickar till så många som jag brukar. Alltså, hos er det inte dimper ner nåt i brevlådan - förlåt.

Farbror doktorn

Jodå. Det var allt nåt som ställde till det i kroppen. Jag hade hög feber, inflammation i halsen och nerkylda lungor. Aj då. Penicillin, hostmediciin m.m, allt som allt 5 olika mediciner att hämta ut. Fyfan. När ska jag få vara frisk?

Jaja
, det var ju nåt iaf. Var det inte det jag skrev innan att jag ville? Förhoppningsvis hjälper ju dessa mediciner och gör att jag kan bli bra snart. I helgen kommer mamma hit och vi ska på konsert och bara mysa, hon och jag :) Då vill jag ju vara bättre.
Alltså blir det inget jobb nu torsdag-fredag. Surt. Tycker det är riktigt pinsamt att ringa igen och säga att jag är sjuk..igen. Men men, det är så det är här i livet. Hårt!

vägen från doktorn gick jag in på 7-eleven och köpte ett pkt glass. Så nu ska jag bädda ner mig i soffan, Bonde söker fru, och tänkte ha sällskap av Jerry och Ben (man får äta den när man är sjuk..). Dom är trevliga!

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör!

Urladdad kropp

Det är mig själv jag snackar om. Nu har den totalt ballat ur. Helt ur spår. Har världens hosta, extremt förkyld, jätteont i halsen, svårt/tungt att andas och jätteont i huvudet. Allt detta PLUS den jätteonda ryggen.
Jobbade 7 h på dagis med detta idag, inte så roligt kan jag säga.

Såå, nu väntar jag på att kl ska bli 17 och jag kan dra in till stan och drop-in hos läkaren.

nåt konstigt sätt önskar jag att det "är nåt". Alltså att jag får en diagnos på skiten. Och helst då att det går att bota på nåt sätt. Jag vill Inte höra att det är ett virus och det bara är att vila. Jag har betalat pengar för att få till svar att det är ett virus X antal ggr innan, fasen.

Blääääää. Börjar tappa min motivation nu känner jag.

Dagens middag

Lax med citron- och chilisalt, keso med smak av grillad paprika. Mums!

Glad Lucia!

Jag gillar verkligen Lucia. Så mysigt. Egentligen ska man ju gå på luciatåg idag, på självaste dagen, men vi gjorde det igår istället. Det kostade pengar att gå idag och det ville vi inte. Och det är jag glad för. Kören som stod för sången igår var helt grym! Jag fick rysningar flera gånger. Dessutom var det två manliga solister med, de sjöng Oh Helga natt och Anthem. Så sjukt bra. Dom kom tyvärr inte upp i klass med Tommy Körberg, men det gör ju ingen!
Helt grymt duktiga var dom iaf.
Sen åkte vi hem till Ellinor och Issa, där Issa hade gjort en jättegod spenatsoppa med chili och ingefära. Mums!

Idag blev det inget jobb för mig. Ingen har ringt, men det är faktiskt helt okej idag, då jag inte känner mig helt 100. Orkar inte vara sjuk igen. Jag har vaknat 4 ggr i natt av att jag inte kunnat andas. Men men, nu ska jag inte klaga på det också.

Nu ska jag sätta mig och försöka få lite julkortsinspiration. Har lånat en bok på bibblan och sen ska jag kolla runt lite på internet. Känns som att det är dags att börja med dom nu?

Ha en fortsatt bra luciadag!

Kajsa

Kajsa, jag saknar dig. Alldeles för mycket. Du fattas mig!

Efterlängtad helg

Ja, även om inte helgen kommer bjuda på nåt jättedirekt utöver det vanliga, så har jag längtat så. Jag uppskattar helger så himla mycket mer nu när jag jobbar på veckorna. Tidigare har ju helg varit som vilka andra dagar som helst, bara att alla andra är lediga. Men nu..mmm, vad skönt!
Ikväll blir det - såklart - Idolfinal! Vad annars? Ska in till stan om en stund och träffa Ellinor, kolla lite och sen köper vi med oss take away-mat till ikväll. Gottit. Vet dock inte vad jag ska köpa ännu. Hon ville ha sushi, men nej tack, inte jag :)
Nu ska jag hänga upp lite lila-glittriga julkulor i fönstret, får se om jag kanske tar en bild senare :)

Ha en fin fredag!

Förresten så är det galet fint ute med all snö (mycket!) och solen som lyser upp allt. Åh vad fint.

Naturförskola

Idag har det varit jobb på schemat igen. Var på en jättemysig skola, en naturförskola. Bara två avdelningar, snäll och trevlig personal och snälla barn. Naturförskola, eller utedagis, innebär att man är ute väldigt mycket. Nu är det ju lite kallt och så, men annars är dom ute i stort sett hela dagarna. Dom äter tom ute. Dock inte nu på vintern, tur!
Vi var ute i 4 h idag, riktigt kallt faktiskt.
Det blir en dag till där, imorgon, sen vet jag inte mer. Ska bli roligt ändå tycker jag. Det var dessutom så skönt med detta stället, man kunde gå klädd hur som helst. Både personal och barn gick runt i mjukiskläder/underställ, superskönt. Jag kör på tights! Ska nog faktiskt inte ens sminka mig imorgon tror jag..slappis!

Nu ska jag lägga mig, är jättetrött. Kroppen är inte programmerad att gå upp vid 5-halv 6, långt ifrån.
Sov gott, ni fina människor!

Superhelg!

Jag har verkligen haft en bra helg. Mötte upp Ellinor på Centralen i fredags em, så tog vi tåget hem till mitt älskade Hamburgsund. Mor och far väntade med lax-gott, mumma. Det blev mys med Idol och Merci-choklad (Lyx va?!) på kvällen. Lite tråkigt bara att vi var 4 i soffan, men bara jag som såg på Idol, de andra tre sov som stockar!

Lördag morgon vaknade jag 2 min innan min klocka skulle ringa, upp och börja baka! Jag ville fått gjort lite innan de andra vaknade. Hann med en sats knäck innan de vaknade. Bakade lite till och gjorde marmelad. Satte även mamma och Ellinor i arbete med mandelmassan (lite bilder längre ner). På eftermiddagen var det julmarknad på vårat stora "torg" (kände ni ironin?:) Det var riktigt mysigt, mycket folk, lite kyligt och det snöade massor. Köpte dock ingenting. Sen blev det jultallrik på våran lilla lokala restaurang, helt okej. Jag åt tom rödbetssalladen, jag som inte ens gillar rödbetor!
Ännu en kväll framför tvn väntade, denna gången till Så mycket bättre och en film, Shooter, riktigt bra film! Även om man inte kunde tro det, jag och Ellinor somnade båda två. Vi spelade in resten och såg färdigt den igår, söndag. Haha. Hopplösa! Men jag kan verkligen rekommendera den filmen!



Ellinors fina figurer! Det ska stå "Tjorven" på pepparkaksmonstret..Haha!

Söndag vaknade jag också innan klockan, vad är det med mig? Det blev mjuk chokladkola, "RockyRoad-special" och en annan typ av, lite godare pepparkakor gjorda igår. Super. De ska ha glöggfest hemma nästa helg, så mamma ville ha lite att bjuda på.

kvällen tog vi tåget tillbaka mot kära Göteborg och åkte direkt hem till Ellinor. Hon ville ha hjälp med att färga håret, hjälp! Men det gick faktiskt bra, jag tror hon blev nöjd ;) Sov där i natt och åkte med henne imorse när hon skulle till jobbet.
Själv har jag varit "ledig" idag. Har ringt runt och jagat sjukgymnaster för min rygg. Lyckades till slut få en tid imorgon och en på fredag. Fast imorgon hos en naprapat. Nu hoppas jag verkligen att den blir bra snart. Riktigt jobbigt att ha så här, varje litet steg jag tar med vänster ben gör APONT!

Inflammation *2

Jag har den senaste veckan haft rätt ont i nedre delen av ryggen. Igår fick jag gå från gympan efter 25 min och idag på jobbet blev det mycket värre. Kunde knappt böja mig ner och hade svårt att stå på vänster ben.
Efter jobbet åkte jag in till stan och fikade med Frida, mys. Sen gick jag till en drop in-mottagning på Avenyn som har öppet till 22. Halsen har fortfarande inte blivit bra sen mina sjukor det sista, så jag tänkte att jag slår två flugor i en smäll. Och jaa, det var ju rätt bra.

Diagnos: Inflammation i både hals och rygg. Aj. Fan.
Pencillin i 10 dagar och vila ordinerades.
Egentligen ska jag jobba imorgon, vi får se hur det blir med det.

Vägen hem från spårvagnen förut brukar ta ca 7 min, idag tog den 25 min att gå. Halta-Lotta är i farten igen!
En fråga, HUR FAN LYCKAS JAG MED ALLT?!
God natt.