Glöggmys

Nu bär det snart iväg mot för lite glöggmys med Issa, Ellinor och Båtsman :) Mysigt! Tar med lussebullar, Mysteriet på Greveholm och min alldeles nygjorda citronkola!
<3

Vaccin

Jag har fått gjort rätt mycket idag, och mer ska det bli! Har varit på banken (som alltid tar 1 h pga all jävla kö jämt), tränat och tagit vaccin inför den efterlängtade Thailandsresan. Fast jag tog vaccinet ungefär 2 h innan gympan. Sköterskan sa att jag skulle ta det lugnt idag för armen kan bli lite ond och öm, men jag hade ju bestämt mig för att träna och hade packat med mig allting, så inte skulle det stoppa mig. Jag gick alltså emot sköterskan råd. Bra Johanna!

Nu ska jag iväg trycka i mig en C-vitaminbomb i form av en apelsin, känns som att mitt immunförsvar behöver det just nu. Sen blir det Backaplan, ska handla lite käk och grejer till knäcken/kolan som jag ska göra senare.

Hoppas ni har en fin dag i solen OCH KYLAN !!!!



Stor utmaning

Idag efter träningen drog jag och Ellinor till Grindstugan där Issa jobbade. Hon ville bjuda på fika, mysigt! Så när vi satt där så kom vi överens om att vi skulle göra ett vad. Var sitt, men vi ska peppa varann till 100. Ellinor bestämde att hon inte skulle dricka någon mer alkohol innan den 23.e dec, och jag (och Ellinor) bestämde att inte shoppa nåt onödigt. (Bara julklappar nu - till andra!)
Ja, det har blivit lite mycket av det den sista tiden..

Om någon av oss skulle bryta detta innan dess, så har vi tillsammans bestämt varsitt straff. Tyvärr kan jag inte säga så mycket om Ellinors straffgöring här då det är rätt privat, men jag sa iaf att jag ska ställa mig upp och sjunga inför folk. Och det är det värsta som finns! Så jag SKA hålla detta! Vi lovade varann att stötta och peppa till 100 % och att vi skulle ringa varann om det någon gång skulle krisa totalt. Typ när jag går in på Lagerhaus liksom.. Eller Ellinor på ett julbord.. Haha.

Detta kommer bli tufft kan jag säga. Rätt spännande faktiskt. Men en stor utmaning för oss båda. Kul grej va?!

Immunförsvar sökes!

Jag måste ha västsveriges sämsta immunförsvar. Är extremt förkyld igen. Hostan har inte försvunnit, men jag har inte så ont i halsen denna gången iaf, skönt. Känner mig inte helt hundra kan jag säga. Hoppade träningen idag, åkte till stan istället och efter ca 2 h var jag helt slut, fick helt enkelt åka hem och vila. Sen kom Ellinor och myste lite. Tycker verkligen om den tjejen asså, sjukt glad att ha henne i mitt liv.
Första julklappen fick jag köpt idag också, letade efter nåt till mor och far, men det verkar svårt..

Nu ska jag snart dra mig mot sängen, behöver sömn och vila anar jag.
Jag orkar inte vara sjuk mer nuuuu, det räcker liksom nu.

Imorgon får vi se vad som händer, men jag hoppas ändå på att kunna träna. Kanske ta det lite lugnare på passet bara.
God natt!

Äntligen helg!

Denna helgen är efterlängtad kan jag säga! Har jobbat på dagis hela veckan (utom tisdag) och det känns kan jag säga. När man inte är van så känns det ;) Men det är ju roligt. Oftast iaf.
I helgen har jag en del planerade saker, men man vet aldrig vad som händer ändå.
Nu har iaf Ellinor precis kommit hit, myyyyskväll på hög nivå! Så vi ska fixa lite snabbt käk, quesadillas? och sen slänga oss i soffan. Göött!
Hon sitter just nu vid mitt piano och spelar, åh vad jag älskar tonerna av ett piano - och någon som kan spela, till skillnad från mig!

Imorgon blir det träning igen, älskar det!
Egentligen borde jag inte, är vrålförkyld igen. Skit.

Ha en fin kväll! <3

Dagis

Dagen har varit rätt lång faktiskt. Gick upp vid 5, skulle vara och fixa inlägg till skorna vid 7.30. Egentligen skulle jag börja jobba kl 8, men det fick jag ju skjuta upp då. Kom fram till jobbet vid 9 efter en bussresa som kändes som en evighet!
Har varit på två olika avdelningar, den första för 1-3åringar som jag ska vara på även imorgon och på fredag och en för 2-5åringar bara på eftermiddagen idag. Alla barnen var goa, men några är såklart mer underbara, i båda grupperna. Däremot så trivdes jag inte speciellt bra med personalen på det första stället, där jag ska vara veckan ut. Det känns sådär faktiskt. Jag kände mig inte särskilt välkommen av dom.. de andra däremot var superbra!
Jaja, det är ju bara 2 dagar vad jag vet.
Nu ska jag ner till tvättstugan igen och sen kommer mamma hit. Hon ska på kurs i Örebro (tror jag) imorgon så hon ska sova här i natt. Mys!

Hur mår ni därute i vinterkylan? För kallt, det är det. Iaf här i Gbg!

Vilken värme!


Dagen efter..

..men det har inte varit så farligt tycker jag. Bara haft lite huvudvärk och varit trött. Jag gick i pyjamas fram tills 15-tiden då jag åkte och tränade :) Haha. Sånt man inte ska säga kanske?

Kvällen igår var iaf helt super! Riktigt roligt. Mycket trevligt folk. Framåt 1-tiden skulle vi dra in till Sticky i stan, och jag hade bestämt att jag skulle med denna gången. Jag ville verkligen med. Men det blir aldrig som man tänkt sig, jag fick sjukt ont i magen. Trodde jag skulle stå ut och klara en stund, men innan vi kom fram till Sticky så bestämde jag mig för att dra hemåt istället. Jättetråkigt. Så halv 3 somnade jag och sov oavbrutet till halv 10 (!).

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen slänga mig i soffan. Ikväll är det Ensam mamma söker! Tjiho. Det är feel-good.

Parteyyyy!

Sitter och väntar på att mitt knallrosa nagellack ska torka, så jag kan ta på mig strumpbyxorna sen! För nu blir det snart party party hos min fina vännina Ellinor, ska bli så roligt! Men jag är lite nervös, det är maaassa folk hemifrån henne, alltså där hon kommer ifrån, och jag blir alltid nervös med nya människor. Men Ellinor har sagt att det går bra så jag får lita på tjejen!
Nej, nu ska jag strax gååå!

Ha en fin kväll, vad ni än ska göra! :)

Jävla tvättskit

Jag blir så arg. Frustrerad. Jag hade (har?) tvättid mellan 13 och 16 idag, så vid 13 gick jag ner och visade min sån "bricka" för att komma in i det bokade rummet. Men fan. Då står det att jag inte har några bokade pass. Nähä, tänkte jag så jag försökte boka nytt pass då, alla rummen var lediga nu. Men nej, då står det att det bara går att boka 1 pass åt gången och att jag måste avboka pass. Jaha? Men jag har ju inget bokat! Tryckte tom på knappen "Visa/avboka", där stod det klart och tydligt - Inga pass bokade! VA FAN!?

Alltså, jag kan inte boka nåt pass för jag har redan ett bokat. Men jag har tydligen inte heller nåt bokat. Jävla skit. Jag har ju massa jag måste ha rent, bl.a sånt jag skulle ha ikväll på Ellinors fest. Jävla skit. Jag blir så arg.

Läggdags

Japp, nu ska jag strax sova. Jag kommer nog somna gott ikväll tror jag. Och jag ska ha sovmorgon imorgon - enda till kl 8! Wooow, eller hur? ;P Det är nog inte sovmorgon för många anar jag, men för mig blir det skillnad mot att gå upp vid 5-halv 6 som jag gjort nu det senaste.
Imorgon har jag en del att fixa med, ska åka till Backaplan och vara där när affärerna öppnar kl 10, har en grej jag bara måste köpa till Ellinor som ska ha inflyttningsfest imorgon. Kom på det förut, känner att det är genialiskt! ;) Sen ska jag försöka hinna med att träna vid 12, hur fasen jag ska lyckas med det är frågan, men det märker vi!
Nej, bort med smink och hopp i säng. Dagen har varit låååång!

God natt mina vänner!

Träningsförsök

Idag har jag ju bestämt att jag skulle träna. Verkligen bestämt. Jag skulle testa ett afrodans-pass och det gjorde jag också. Men jag hade så ont i halsen så jag fick gå efter 40 min. Jävla skiiiiiiiiit. Passet var inte överdrivet roligt heller, men bara att inte kunna fullfölja är så jävla surt. Knölen har flyttat sig till andra sidan halsen och går upp hela kinden och upp i örat. Aj.

Imorgon blir det jobb igen, upp med tuppen vid 5.30. Det är lite väl tidigt kan jag känna. Ska ta vägen om stan efter jobbet imorgon också, kolla HM som har klubbdag och sen måste jag till Systemet inför lördagen. Meeeen..allt beror på när jag slutar och hur trött jag är. Hoppas jag slipper jobba till halv 5. Chefen ville att jag skulle komma och packa ordrar för att "få mer kött på benen", men idag fanns det inga ordrar..? Vet inte riktigt hur han tänkte där.

Jaja, snabbdusch och sen bums i säng!
Sleep tight.

Ond knöl

Jag har en jätteond knöl i halsen. Skulle tippa på att det är min ena halsmandel som är stor som en Mamma Scans (oätliga) köttbulle. Oavsett, så gör knölen jättejätteont. Aj.

Jobb

Mellan 8 och 14 blev det jobb idag. Sen gick jag, vill inte ta ut mig helt om jag ska orka jobba torsdag och fredag också. Men det var både roligt och mindre roligt idag faktiskt. Roligt var det att jag pratade rätt mycket med en annan tjej som jobbar där, supertrevlig!
Mindre roligt att jag gjorde samma sak i stort sett hela dagen;
Öppnade lådor med stora "handväskor" i. Handväskorna låg i ihoptejpade påsar, vilka jag skulle öppna och ta bort ett stort blomsmycke som hängde på väskan. Det skulle tydligen inte vara där. I varje låda låg 10 väskor (minst!) och på en pall var det 16 lådor. Det var 3 pallar..räkna själva. Men jag kan säga att jag gjorde inte allt idag!

Nu är jag trött. Min plan var ju egentligen att åka och träna lite lugnt ikväll, men jag tror inte jag ska göra det ändå faktiskt. Det bär emot kan jag säga, men jag borde nog inte göra det. Jag hostar fortfarande jättemycket och är rätt förkyld. Blää. Men imorgon, då jeeeevlar ska jag träna. Hur trött jag än är! Så det så!

Vad hittar ni på idag?

Återuppta livet

Nu fick jag klartecken från chefen. Jag ska jobba imorgon! Äntligen. Okej att jag inte känner mig helt bra, men han skrev att det var okej att jag inte jobbar hela dagen. Vi får se vad jag orkar.
Sen hoppas jag även att jag kan/orkar träna imorgon. Ett luuuuuugnt pass. Egentligen borde jag börja med yoga eller liknande, men det finns inget sånt imorgon förrän vid 20 och då orkar jag inte åka in till stan. Nej, det får bli en lugnare variant av vanligt medel istället.
torsdag hoppas jag få med mig Ellinor på afrodans! Egentligen är ju jag förknippad med låten "dansar aldrig nykter", men jag har sett detta passet utifrån en gång och då var det helt nersläckt i lokalen med endast lite ljus i mitten. Perfekt, då ser ju ingen annan mig! ;)

Nu ska jag kolla på de underbara desperata hemmafruarna och sen krypa ner i sängen!
Hör av mig med en update imorgon kväll.

Piggare

Yes, idag mår jag lite bättre faktiskt. Hostar fortfarande lika mycket som ett kolikbarn skriker, men det är ju en annan sak. Jag har precis kommit hem från Backaplan, var och köpte lite grejer på Gina; en tunika/klänning, 3 linnen, 2 tights och 2 stickade tröjor. Jag är nöjd, men jag orkade inte prova nåt av det, så jag har ingen aning om det passar eller inte, det återstår att se senare idag. Tog vägen om Coop också, gillar stora mataffärer så fick passa på när jag ändå var i närheten.
Nu är jag dock helt slut, så ska lägga mig på soffan lite innan lunch.

Skriver mer senare..

Dum kväll

Ja, än så länge har kvällen inte varit så bra. Inget direkt som hänt, men bara lite smågrejer som tillsammans blir stora. Det känns helt enkelt inte roligt längre. Jag har en svag oro för några grejer inom den närmaste tiden och blir det som jag anar att det kan bli, då vill jag inte vara med längre. Då tappar jag allt som jag känner mig trygg med just nu. Nej, det var dumt sagt. Men jag tappar mycket tror jag. Jaja, inget att deppa ner mig med nu, men jag kan inte låta bli att tänka på det. Men jag bara hoppas. Hoppas, hoppas, hoppas att jag har fel.

Vad hittar ni på ikväll?
Själv ska jag bänka mig framför Halv åtta hos mig och sen Fotbollsgalan.

Det håller i sig

Ja, jävla sjukan vägrar släppa taget. Fortfarande jätteförkyld, hostar som tusan och är rätt hängig. Febern är nog borta iaf, tur! Däremot har jag fått nåt problem med ögat, jättesvullet. När ska jag bli frisk egentligen?
Jag är iaf tillbaka i Gbg nu, hade faktiskt trott att jag skulle kunna jobba idag, men det insåg jag ju att det gick ju inte. De ringde från dagis i morse också, synd. Men jag mejlade chefen på lagret nu och frågade om det behövdes nåt i veckan. Hade hoppats på att få möjlighet att jobba halvdagar nu, men det går nog inte..
Nu ska jag packa upp min väska från i helgen och sen skriva handlingslista. Funderar på att börja skriva matlista igen, alltså matsedel, men får se om inspirationen finns.

Skulle behöva ett långt linne (eller flera) att ha till tights på båda jobben, på Gina. Det tar 7 min dit med vagnen..hm, jag får se hur jag gör. Verkar ju helskumt, nej, jag kan inte jobba men jag kan åka och köpa kläder. Iofs anser jag inte det vara direkt samma sak, men..

Maria Montazami

Läste idag en artikel om Maria Montazami, där hon sagt en så bra grej. Jag bara kände att "vilken klok kvinna" när jag läste det, så jag är tvungen att dela med mig av det här och nu.

"- Man blir snäll när man blir äldre. Förr skulle jag alltid ha rätt, bevisa min poäng och sa elaka saker om folk. Men när jag kom underfund med att jag inte vet vad andra människor går igenom, då vill jag inte vara sådan.
Det behövs så lite för att vara snäll och när man ställer upp får man allting tillbaka och det dubbelt."

Var det inte bra, så säg?

Stackars jävla hals

Hostan smakar blod och halsen svider. Aj. Usch.
Nu intar jag soffan några timmar, sen sängläge och imorgon åker jag hem. Datorn får inte följa med i helgen, orkar inte bära så mycket, så det blir inget bloggande.

Ha en fin helg alla!
Och ni som är i Gbg; missa inte premiären på Jul på Liseberg imorgon, fredag! Mys.

Sjukstugan fortsätter..

Ja, har väl inte så jättemycket att skriva egentligen. Är fortfarande sjuk, aningens bättre än igår, men fortfarande ont i halsen, lite feber och rätt hängig. Om jag blir lite piggare framåt dagen så kanske jag ska ut och ta lite luft, behöver egentligen fylla på kylskåp och skafferi,
men får man gå till affären när man är sjuk och hemma från jobbet?
Jag är osäker, det kan verka dumt.
Imorgon ska jag iaf åka hem till mor och far, har en klipp och ton-tid på lördag, som jag inte tänker avboka i första hand. Har väntat lääänge på den, helt uppbokat. Men vi får se, jag kanske inte orkar med tåg och allt.
Har alla i Sverige snö utom Gbg tro..?
Nej, soffläge igen. Suck.

Sjukling

Väldigt passande har jag blivit jätteförkyld, fått jätteont i halsen och dessutom - feber. Jättelägligt just nu mitt i början på jobbet och allt. Jättedumt. Igår kväll tänkte jag att jag skulle åka idag ändå, men kanske inte stanna hela dagen om jag inte orkade, men när jag vaknade av "hostningar" och att jag inte kunde andas kl 2.30 i natt, så insåg jag att nej, jag borde nog inte jobba idag ändå.
Chefen verkade dock väldigt oförstående när jag ringde och med väldigt krasslig röst sa att jag var sjuk. Dumt. Men jag hoppas jag kan jobba imorgon igen. Ska vila hela dagen idag.
Ännu ett tecken på att nåt inte står helt rätt till i min kropp är att jag sen vaknade 10.30, det har aldrig hänt! Brukar alltid vakna vid 9.
Men men, nu ska jag diska och ta plats i soffan. Filmtips?



Nytt jobb

Ja, idag var första dagen på min "introduceringsvecka" på sminklagret. Jobbade mellan 8 och 16.30 med 30 min lunchrast. Resten av timmarna stod jag upp, eller gick runt. Alltså, satt jag ner drygt 30 min8 timmar! Och jag kan säga så mycket som att det KÄNNS rätt mycket i mina fötter och i mitt onda knä. Den andra tjejen som liksom jag var ny idag var jättetrevlig och det visade sig att vi hade bott i samma område här i Gbg. Eller ja, där jag bodde som liten och där hon fortfarande bor kvar, lite roligt.
Imorgon blir det upp med tuppen igen, jobbdag nr 2. Sen åker jag direkt från jobbet till Friskis där jag ska möta Ellinor och köra ett pass, skoooj.
Nej, nu ska jag plocka i ordning lite här och sen ska jag försöka sova, vilket inte lär blir så svårt idag känner jag.
När jag mötte Ellinor i affären förut och på vagnen hem och 2 timmar fram, så var det enda jag gjorde att skratta. Nästan iaf. Men så sjukt trött var jag.

Förresten, jag hittade mjukisbyxorna! ;)
Sov gott!

Bortsprungna byxor?

Mina mjukisbyxor är borta. Helt borta. Jag har letat överallt, men jag hittar dom inte. Jävligt konstigt eftersom jag använde dom senast igår kväll.
Hur kan ett par byxor bara försvinna? Hade varit en sak om jag haft ett stort hus, men en liten tvåa liksom?
Fasen :(

Nattlig promenad

Ska snart ta på mig kläder och gå ut igen, allra helst hade jag bara velat gå och lägga mig faktiskt, är lite trött efter helgen, men icke. Nej, jag ska ner till en liten kiosk en bit bort och hämta (köpa?) dagens löpsedlar. Hååååkan!
Lite läskigt bara, killen sa att jag skulle komma tillbaka vid 22-tiden när dom stänger. Det känns sådär halvbra faktiskt, så jag tänkte att jag kommer en stund innan dom stänger och hoppas på att få löpen ändå!
Imorgon blir det spännande med nytt jobb, hör av mig imorgon kväll!

Solig dag

Ja, som jag skrev igår kväll - min kväll var helt underbar. Skulle bara vilja tillbaka till runt 22-tiden igår kväll. Mmmm..Men det går ju tyvärr inte.
Tänker inte skriva nåt mer om kvällen nu, nej det vill jag göra när jag inte har nåt annat att tänka på och göra.
För nu tänkte jag nämligen ta en promenad i solen, den är ju inte uppe så länge numera. Ska gå vägen om affären också och köpa upp alla tidningar som finns för att läsa om igår. Jag har redan tjuvläst mycket på internet, men detta är sånt man bara SKA ha! :)
Sen ska jag försöka fixa lite olika matlådor inför den kommande veckan. Ska ju introduceras på ett nytt jobb, då behöver jag lunchlåda.
Och ännu senare blir det träning med Ellinor. Skivstång/kondition står på schemat idag, jag gillar verkligen det passet. Och nu har jag inte tränat på 3 dagar heller, så det ska verkligen bli skönt!
Nej, ut i solen! Ha en fin dag!

Magisk kväll

Ja, det är precis vad den har varit. Helt magisk. Underbar. Håkan brukar vara underbar, men idag..jaa, finner nog inga ord ens!
Nu tänker jag inte skriva mer idag faktiskt, är väldigt trött. Måste dessutom ta en snabbdusch, Skandinavium blir rätt varmt med över 10 000 pers.. och man står ju inte direkt på varsin kvardratmeter :) Plus att min säng har helt nytvättade sängkläder, tom täcken och kuddar, så då måste jag ju vara ren!
Jaja, galet bra kväll idag iaf!

Hard work

Jag sa att jag inte skulle skriva nåt om mitt knä och ben, men AJ! Mer behöver jag inte säga..
Imorgon och på fredag ska jag jobba på en förskola/dagis för första gången. Ska bli så roligt. Men vad har man på sig? Inga "finkläder" direkt kanske, men..något tips?
Sen på fredagkväll kommer mor och far hit med skaldjur, då kommer även min käre bror och äter. Och Ellinor skulle också komma, jag tror hon ska överraska med att baka en kaka. Shit! Händer detta blir jag chockad ;D
Och Kajsa, min fina vän, du behöver inte oroa dig. <3

Tråkigt besked

Sjukgymnasten idag sa åt mig att skaffa inlägg. Okej, sa jag, det ska jag göra. Hade faktiskt tänkt på det innan också, så det kändes bra.
Mindre bra känns det att hon sa att jag inte får springa. Eller hoppa för mycket. Hon sa också att jag tränar för mycket. Det är inte sunt. Men vadå, jag behöver träna. All träning jag kan få behöver jag.
Såå, vad ska jag göra nu om en stund? Jo, träna :)
Nu tycker ni jag är jättedum som gör precis tvärtemot vad hon sagt, men jag ska ha 3 "lediga" dagar sen, så därför ska jag träna idag. Det blir braaa.
Ska försöka att inte klaga för mycket på mitt onda knä sen bara, för det gör rejält ont nu innan..

Läkare och finbesök

Godmorgon!
Nu ska jag strax åka iväg till Backaplan, fixa lite småsaker på Coop inför besöket idag. Sen ska jag även kolla på en julklapp till mor och far, hoppas den finns kvar!
Sen tar jag vagnen till stan och Friskispraktiken, hoppas på att kunna fixa till min onda benhinna som jag snart hugger av av smärta.
Sen vid lunchtid får jag finbesök av min vän Nina. Ska bli så mysigt.
Resten av dagen är också fylld av saker, Ikea, storhandling och dagen kommer avslutas med gympa ikväll. Troligen med Ellinor och Issa.
Tjiho, ha en bra dag!

ÄÄÄÄÄNTLIGEN !


Puls/medel

Grymt roligt pass. Så jäkla tufft, men riktigt bra!
Testa!

November

Galet vad fort tiden går. Det är redan november. Uuusch, vill inte gå mot mörkare och mörkare. Jag tycker det kan bli jul nu lika gärna, sen kan det ju få vara det fram tills den vanligen brukar sluta :) Vore det inte bra?
Jag har nyss kommit hem från Lindholmen, Issas kompis skulle flytta till San Fransisco ikväll och skänkte bort hela sitt kök i stort sett! Toppen. Issa bar iväg på 2 smockfulla Ikeakassar, haha. Jag tog lite burkar och lite oljor/vinägrar osv, jättebra.
Och nu ska jag snart iväg till Friskis. Dags för andra passet idag. Nu ska äntligen Ellinor köpa kort idag, tjiho!

Lugn helg blev städhelg

Ja, det var ju tänkt att det skulle bli en jättelugn helg. Mina planer var att inte ha nåt "måste" förutom att jag skulle kolla ikapp alla inspelningar på program så jag kan följa saker på tv nu istället. Och jag är ikapp säsongens Desperate-avsnitt iaf, känns bra.
Däremot blev det inte samma "lugn" som jag hade tänkt mig.
Jag och mamma städade och röjde i nästan alla vrår i huset, på lagret och i mormors källare. Ja, ni förstår, vi har inte världens största hus så vi får inte plats med så mycket där ;) Rätt litet faktiskt!
Men detta stök och städ resulterade i ungefär 6 lådor och ex antal påsar jag skulle få hit till lgh. Jag och bror tog med oss en del igår kväll, resten får mor och far ta med sig i helgen när dom kommer.

Här är en del av alla mössor och vantar som fanns i en väska, en del..