Hemfärd i regnet

Usch, jag vill helst inte gå utanför dörren idag. Sånt riktigt höstrusk. Regnar och blåser. Långt ifrån ramarna inom mitt "favoritväder". Men det är väl bara att acceptera. Och jag måste gå ut idag. Snart dessutom. Jag ska ju åka heeem!
Ska bli så skönt.
Och vet ni? Jag ska inte ta med mig datorn hem. Det ska alltså bli en riktig slapphelg. Kan ju hända att jag kolla av mejl/fb osv på pappas dator, men att jag skippar min egen, det är stort!

Nu ska jag packa det sista, sen drar jag till tåget. På med gummistövlarna!

Pass 2

Japp, snart är det dags för pass nr 2 idag. Men idag ska Ellinor och Issa köpa kort, jippiiii! Ska bli så roligt att inte behöva träna själv varje gång. Det är rätt skönt ibland, anonymt så, men det är ju klart roligare om man är fler.
När jag gick från bussen och hem förut, så sprang jag nästan hela vägen på grund av det förbannade vädret. Jag har nog aldrig i mitt liv blivit så blöt på 5 min förut, det gick att vrida ur kläderna! Tur att man inte skulle på nåt viktigt möte eller nåt..
Imorgon ska jag åka heem! Hem till mor och far. Hem till mormor. Och havet. Ska bli så skönt.
Nej, nu måste jag sätta fart!
Hoppas ni har en bra kväll och missa inte Rosa Bandet-galan, tror det är super. Jag har spelat in det och ska se det i helgen istället. Älskar galor, även om inte denna är så "rolig" direkt.
Nej, fixa här var det ja!

I kassan på Ikea

Jag bara måste berätta en grej om kassan på Ikea i måndags. Så jäkla roligt. Ellinor kommer bli "skämtarg" på mig, men det får jag ta idag. Haha.
När vi först kom dit på kvällen gick vi upp och tog nåt snabbt att äta, sen i trappan på väg ner för trappan så hör vi i högtalarna "Kan Ellinor Johansson komma till informationen, tack?" Vi tittade på varann och började skratta. Kul att man hör ett namn man känner igen, inte för att Johansson är direkt ovanligt, men det blev så roligt alltihop. Hon ringde sin mamma och rådfrågade om hon skulle gå dit eller inte, men bestämde sig till slut att strunta i det, så vi fortsatte gå och började fylla våran vagn. 
Sen när vi var i kassan (självscanningsdisk..) och Ellinor skulle betala sitt, så hittar hon inte bankkortet. Hon fick nästintill panik och hade väl ute allt i väskan både en och två gånger. Kortet fanns inte i väskan. Som hon skämdes, stackaren. Så kom hon plötsligt på, "Johanna, tänk om det var därför dom ropade upp mitt namn förut..?" Hon sprang bort till informationen och jo visst, då hade hon glömt kortet på matbrickan när vi åt! Som hon skämdes. Det stod en vakt och en personal brevid oss hela tiden, men sen när jag förklarade alltihop tog dom det lugnare ;) Haha. Jag tyckte så synd om henne, samtidigt som jag inte kunde sluta skratta. Hon sa att vi INTE skulle berätta detta för någon, men jag kunde inte låta bli nu. Förlåt Ellinor! <3
Men det var ju en himla tur att den som hittade kortet inte var en ond människa!

Kusinbesök

Nu har jag nyss kommit hem från Frölunda och kusin Johan med sin rara familj. Det var så roligt att träffa dom igen. Åh, dessa goa ungar! Jag köpte med mig lite målargrejer; Ester till vänster och Agnes till höger. Det var väldigt uppskattat, kul!
Med andra ord, kvällen har varit mycket bra. Fick ris och kyckling till middag också, alltid gott!

Onsdag

Bion igår var riktigt bra. Lite krånglig i början och ibland fick vi tyst "diskutera" vad som egentligen hände, men i det stora hela var den mycket bra. Och väldigt bra gjord, bra musik. Ah, den får en 4 av 5! Eller kanske 4,5? Nåt sånt iaf. SE DEN!
Måste berätta en rolig grej som "hände" när 2/3 av filmen gått.
Jag vänder mig mot Ellinor och säger "Han är lite lik Justin Timberlake".
Hon: "Va..?"
Jag upprepar det jag nyss sagt..
Hon: "Johanna, det ÄR Justin Timberlake!"
HAHA, lagom pinsamt där va! Jag hade ingen aning om att han skulle vara med!
Men men, verkligen sevärd iaf!
Nu om en stund ska jag bege mig mot Backaplan, har lite ärenden att uträtta (visst lät det vuxet?;D).
Ikväll ska jag åka ut till min kusin med fru och barn, så jag ska bl.a. köpa nåt till småtjejerna. Men vad? Det får inte vara för mkt, bara nåt litet.
Vad köper man till en 5 respektive 2-åring?
Ha en bra dag!

Fin vinterdag

Ser ut som att det kommer bli en lika fin och solig dag som igår, underbart. Synd att det är så kallt, och även halt så det är svårt att gå ut och gå. Men jag ska snart bege mig till Friskis för ännu ett pass, fan vad jag älskar det. Igår var det så himla roligt! Och idag är det mitt favoritpass med bästa ledaren, tjiho.
Ikväll blir det bio; The social network. Ska bli kul att se hur den är. Den har ju fått väldigt bra kritik iaf.
Senare idag ska jag berätta om en grej som hände på Ikea igår, det är lätt det roligaste som hänt på länge. Riktigt roligt var det. Och ännu roligare i efterhand!
Ha en fin dag mina kära vänner!

Bra dag

Igår var en mycket dålig dag, eftermiddagen och kvällen blev väldigt mycket bättre, men det tänker jag inte gå in på nu. För idag har det varit en bra dag. Vaknade på bra humör, solen var på väg upp (visserligen väldigt kallt) och jag bara kände att det skulle bli en bra dag. Jag hade en slappmorgon och satt i soffan med otaliga koppar te framför Desperate, skönt. Sen åkte jag och tränade, jätteroligt pass. Åkte hem och slängde i mig lite lunch, tog en långpromenad i solen (har dock inte hittat några bra promenadvägar här ännu tyvärr..) och nu ska jag snart dra mig mot vagnen. Ska åka med Ellinor till Ikea och sen ska vi handla. Det kommer bli en fortsatt bra dag, det vet jag! :)
Som grädde på moset fick jag idag ett glatt besked, mer om det senare! ;)
Nu är det dags att sätta fart! Hoppas ni mår bra i vintersolen :)

Chokladkalaset

Har varit lite dålig på uppdatering här de senaste dagarna, det har liksom varit väldigt mycket och fullt upp. Men det är så jag gillar att ha det. Mycket att göra, slippa bli rastlös. Det kan jag iofs bli ändå, men det är ju en annan sak..
Jag tänker inte skriva så mycket här och nu heller, för jag är trööööött med stort T, så jag ska faktiskt snart hoppa ner i sängen. Tänkte bara skriva lite snabbt om denna superbraiga dagen först.
Ellinor och jag åkte till stadsmuseet där det är chokladkalas hela helgen. Jaa, det är en mässa med massa provsmakningar, föreläsningar och mängder med olika "chokladföretag" och tillverkare hade montrar. Allt var så mysigt och bra. Mycket god choklad och allt var så fint upplagt överallt. Synd bara att det var så sjukt mkt folk.
Efter chokladen gick vi och tog en sen fika/lunch på Brogyllen och sen kollade vi lite grejer i stan.
Jaa, kort sagt: min dag har varit super! Helt jättebra.

En dålig bild från ett av alla bord med choklad:


Sov gott!

Nya lyan!

Såpp! Nu har jag flyttat då. Det känns lite konstigt att sitta här i soffan, alldeles ensam. Och tanken på att jag ska sova här helt ensam i natt är lite skrämmande måste jag faktiskt säga. Men herregud, det går fint såklart. Annars ringer jag Ellinor som bara är 3 hållplatser bort..haha. Stackarn.
Imorgon ska jag träffa Frida, ta en promenix i Slottsskogen, mysigt! Hoppas på sol bara, annars blir det väl nåt annat. Blir ju inte direkt att gå ute om det regnar.
Sen på em/kvällen kommer min mami hit! Ska bli mysigt att ha henne här <3.
Nu ska jag kolla Desperate som kom i brevinkastet idag ;D

Bra dag

Sitter och kollar på "I form med Anna Anka". Inte nog med att hon har nåt fel i huvudet, men vad är det med killen som är med idag? Han verkar ju helmysko. Jaja, blir nog inte att jag ser färdigt på detta ändå. Min tanke är att jag ska kolla på senaste Harry Potter-filmen, måste ju se den innan nästa kommer på bio. Jag gillar egentligen inte övernaturliga filmer och sånt, men jag känner att man ska ha sett dom här ;P
I eftermiddag har jag varit i stan och fikat med Issa och Anna. Vi var på ett ställe på Linné, supermysigt!

Ikväll kommer Ellinor hem, äntligen! Hoppas på att få träffa henne imorgon.

Imorgon startar jag dagen med gympa kl 7.30, allt för att hinna med så mkt som möjligt. När brodern kommer från jobbet imorgon kör vi bort mina grejer till min nya lägenhet!
Det kändes rätt bra att skriva det där sista :)

Snacka om "personligt brev"!

Igårkväll när jag satt och kollade tv och brodern satt med lurar vid datorn, så hörde jag att det damp ner nåt på dörrmattan. Gick för att kolla och hittade detta brev:
Haha, tycker det är lite roligt faktiskt. Är det ett stort problem tro..?

Fint mejl

Fick ett så fint mejl av mamma förut. Hon skrev bara "Ifall du får hemlängtan.." så skickade hon denna bilden:
Älskar er!

Tråkväder

I morse hade jag tänkte att min dag skulle bestå av först ett gympapass - vilket är avklarat. Sen skulle jag hem och käka lite och sen packa lite grejer och ta åka till lgh. Dels för att inte få huuur mkt som helst att flytta imorgon, men även för att kolla lite mer noggrant vad som finns och vad jag behöver ta med mig hemifrån. Eller rättare sagt, vad mamma behöver ta med sig :)
Meeeen, jag hade inte med regn och rusk i mina planer (såg inte ut så imorse..), så jag har ingen som helst lust att gå ut för att ta bussen, sen byta till spårvagn och sen försöka hitta från hållplatsen till lgh ;)
Njaae, det får nog bli att bara packa idag istället.
Hm..jag gillar inte när mina planer förstörs ;P
Vad gör ni idag?


Roxannas insamling till cancerfonden

http://sannassanna.blogg.se/2009/may/roxannas-insamling-cancerfonen.html

Och den var min ;D

Det är ju söndag, jag hade ju nåt jag skulle avslöja då.
JAG HAR FÅTT EN LÄGENHET!
Har precis varit och skrivit kontrakt och fått nycklar. Känns så jävla bra va! :)

Lördagsmiddag

Igår hade varken jag eller bror min någon vidare inspiration eller lust att laga nåt avancerat. Vi tog helt enkelt tortillabröd och gjorde som en pizza! Jag hade tänkt göra degen först, men så hade han ingen kavel osv. Man hade ju kunnat ta en vinflaska, men hade ingen tom osv. Men detta blev toppen och jättegott!
På hade vi det som fanns hemma; skinka, svamp, ananas.
Och för mig som inte tål tomat blev det ajvar relish på :)

Träningskläder - Push-up ?

Förresten, glömde skriva det förut. På aerobicen förut var det med en kvinna, kanske 50 år (kan ha varit 40 också). Hon var ju smal och så, lite lös hud och så, men det är inte det som är grejen.
Alla brukar ju träna i typ ett linne och typ såna "tights" eller shorts, men denna kvinnan hade typ trosor och BH. Ja, ni hörde rätt. Typ boxertrosor och en push-up. Dessutom var brösten i storlek med Pamela Anderson. Okej, inte riktigt kanske, men inte långt ifrån iaf. Dom satt iaf uppe vid hakan och jag var hela tiden rädd att dom skulle "hoppa ur"! Haha.
Såg riktigt jäkla roligt ut asså. Ledaren hade lite svårt att hålla sig för skratt..

Klaustrofobi?

Aerobicen gick inte direkt bra. Jag tappade koreografi och det gick för snabbt, men värst av allt var att det var för mycket folk på för liten yta. Jag hade två tjejer brevid mig och jag var så nära att få både sparkar och slag hela tiden så jag vågade knappt röra mig till slut. Och de var inte direkt synkade heller.. Jag gick efter 35 min. Totalt värdelös.
Jaja, 35 min på aerobic är ju bättre än 35 min vid datorn iaf..

Aerobic

Solen skiner idag också, underbart! Men jag har hört (hört och hört, läst på fejjan..) att det är regn och tråkigt väder hemma, så därför tänkte jag nu ta en promenad i solen innan den försvinner, om den skulle få för sig att göra det.
Sen blir det hem och ta nåt litet att äta för att sen bege mig mot stan och testa Aerobic-passet på Friskis. Blir spännande. Hoppas det är lite lättare koreografi än på step-passet jag var på..haha. Komiskt.
Nej, ut i solen!


Dagens middag

Rotfruktsgratäng med kyckling, salladsärtor och vitkålsallad.
Gratängen blev lite blöt, förstod inte alls varför den blev det. Det ska jag ta reda på! ;) Men smaken blev super iaf!
Jag hade i 5 normalstora morötter, 5 små potatisar, 2 palsternackor och ½ purjolök. Skalade och skivade tunt och varvade allt i en form. Blandade även i lite ost mellan rotfrukterna. Sen kryddade jag med salt (mycket!), peppar, timjan och vitlök. Blandade sen ca 1 dl matlagningsgrädde med 2 dl mjölk, salt och peppar. Hällde över vätskan över rotfrukterna och gräddade i nedre delen av ugnen, 225° i ca 40 min.
Testa vet ja! :)




Frisörlek..

Jaa, vad kan jag säga? Brorsan ville ha hjälp att raka håret jämnt i nacken och vid öronen. Han ger mig apparaten - MODIGT! Jag och frisörsaxen hör inte ihop om man säger så...! Det blev..sådär. Men vi asgarvade i stort sett i 10 min, under tiden och efter. HAHA.

Äh, det växer ut.




Rotfruktsgratäng

Just det, till slut bestämde jag mig för att vara klimatsmart och använda säsongens resurser till middag ;) Det kommer - förhoppningsvis - resultera i en rotfruktsgratäng med kycklingfile. Vad tror ni om det?
Idag ska jag försöka få min bror att hjälpa till med maten, alltså blir det lite senare då eftersom han inte ens slutat ännu.

Middagstips?

Sitter och funderar på vad vi ska fixa till fredagsmat ikväll. På fredagar tycker jag det är roligt med lite "lyxigare" än vanligt liksom. Men det får inte vara för dyrt..
Någon som har nåt bra förslag? Är öppen för allt, utom tomat! ;)




Spänning!

På söndag har jag förhoppningsvis nåt att berätta ;D
Den som lever får se!

Sjöjungfrun

Jag läste klart boken igår kväll; vilket slut! Så får ju inte en bok sluta. Jag rekommenderar att man har nästkommande bok brevid sig när man läser Sjöjungfrun, redo att ta till direkt när man slår ihop boken efter sista sidan. Nästa bok heter Fyrvaktaren. Camilla Läckberg är författaren.
Ja, jag vet. Jag är lite efter i läsandet av böckerna, har haft ett uppehåll på ca 1 år :) Men nu har jag iaf reserverat boken på bibblan, så jag ska hämta den senare idag.
I övrigt blir det friskis, promenad och ev. Ikea idag. Annars kanske det blir Ikea i helgen. Bara en snabbvisit, vet några grejer vi ska ha och så.

Lycka: Två steg från Paradise

Äntligen har jag den i min hand! ÄLSKA.



Onsdag

Jag hann med både träning och stan med Issa igår, perfekt! Hittade dock inte det jag letade efter i stan, så jag får fortsätta idag. Ska försöka att hoppa träningen idag, min kropp sa ju ifrån häromdagen och jag känner mig fortfarande inte helt frisk, så det är nog bäst så. Sen kör vi torsdag och fredag igen!
Helgen är lite osäker just nu. Vet inte om jag ska åka hem till mor och far, eller stanna här. Men jag har inga direkt planer på nåt att göra här i Gbg, förutom att jag inte vill nåt hellre än att åka till Slottsskogen på fredagkväll. Det är 10-årsjubileum för Håkan! Åh, men har ingen att gå dit med. Min Håkan-kompanjon Sofia kunde ju inte..dumt. Vi får se hur det blir.
Igår när jag loggade in på fb blev jag så jäkla glad! Jag slängde ett snabbt öga på chattlistan och fick se att Ellinor var inne! Åh, det gjorde min dag <3. 6 dagar ska jag väl stå ut...
Nej, nu ska jag göra mig i ordning, mot stan. Dessutom skulle det bara vara fint väder nu på förmiddagen, så då är det ju roligare att göra stan då. :)
Ha en fin dag!

Funderingar i dagsplanerna

Bion (Hämnden) igår var bra. Riktigt bra faktiskt. Rätt tragisk, men bra. Verkligen sevärd!
Idag vet jag inte riktigt hur dagen ser ut. Ska antingen in till stan och kolla HM som har clubdagar nu, eller så ska jag träna som jag egentligen planerade först. Det blir det ena idag och det andra imorgon, men jag vet inte vilken dag det blir vad. Och jag måste rätt snart bestämma mig, då passet är kl 12. Men jag väntar på att Issa ska svara och höra om hon är ledig någon dag, om hon vill med till stan. Jaja, det är det mina tankar går till just nu!

Sen saknar jag Ellinor också. Jättejättemycket. Kom hem!

Halvpass

Jag tog mig iväg till Friskis förut. Jätteroligt var det, tills jag helt plötsligt kände att allt bara snurrade till och jag blev jätteyr. Fick huvudvärk. La mig ner i 5 min i hopp om att bli fri från skiten, men icke. Det slutade med att jag fick gå därifrån efter halva passet. SURT. Nu mår jag dock bättre, men jag tror det var ett tecken på att jag kanske inte är helt frisk ännu.. Jaja, jag fick ju tränat lite iaf! Samvetet lättade lite.
Ikväll blir det bestämt bio med bror, mysigt.
Nu blir det dusch och matlagning.

Måndag

Vaken och hemma från en jättebra helg i Skåne hos Sara. Det var superroligt att hälsa på i skolan och träffa kära bekanta. Och det har varit jättebra hos Sara :)
Idag blir det rätt lugnt, ska in till stan på fotbehandling (så skönt!) och sen tror jag att jag ska köra ett pass på friskis, fast ta det lite lugnare än förut då jag fortfarande inte känner mig helt 100. Det är segt att det tar sån tid att bli frisk. Dumma sjuka!
Jag tror att det är väldigt kallt ute idag, kanske dags att inviga vinterjackan? Hatar att frysa.
Ikväll blir det en enkel kycklingwok till middag och sen förhoppningsvis bio med min käre broder; Hämnden. Någon som sett den?
Ha en fin dag i höstsolen!

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Mot Skåne!

God kväll!

Jag är fortfarande jätteförkyld, men gör allt jag kan för att inte tänka på det. Nu ska jag och min bror tex äta glass och kolla på "Hellenius hörna". Se om det är nåt att ha? Jag har nästan packat klart också, känns bra. Mindre skönt att tänka på att jag ska upp kl 4.30 imorgon.. 5.40 ska jag åka!
Till denna snyggingen ska jag, Sara! :)
Återkommer på söndag (eller måndag)! Tjing!

Jävla säljare

Nyss ringde det en kille från Lokaldelen (han sa en himla massa innan just "Lokaldelen", men det lyssnade jag inte på). Dessutom kände jag igen numret eftersom dom ringde tidigare i veckan också.
Killen sökte pappa.
Jag svarade rätt otrevligt att "Som jag sa till er tidigare i veckan, så jobbar de flesta normala människor på dagarna så varför ringer ni ens på dagtid?!"
Stackars killen: "Jaha, jag visste inte att vi hade ringt tidigare.."
Jag: "Nähä. Och sen kan jag hälsa från pappa att han inte är intresserad."
Han: Jaha, då får jag tacka ändå då.."
Haha, idioter. Vilket jävla skitjobb. Stackars människor.
(Sen menar jag inte att man inte är normal om man inte har ett jobb, det jag menar är att de flesta har ett jobb. Och alla som vill borde dessutom ha det.)

Aningens bättre

Kan man säga "aningens"..? Är det ens ett ord? Äh, jag mår iaf lite bättre idag. Bortsett från att jag kände mig svimfärdig när jag var på väg hem från Ica förut. Men annars så. Har inte ont i halsen (PEPPAR PEPPAR), är visserligen rätt förkyld fortfarande, men jag mår iaf bättre än igår :) Nässpray och Alvedon räddar mig!

Såååå, Skåne here I come! :)

Extremt förkyld

Vart kom den ifrån? Kände halsont på väg igår ikväll, men tänkte att med en hel natts sömn och 2 Ipren skulle jag nog känna mig bättre idag. Men icke, vaknade imorse med en vrålförkylning. Fan.
Men jag ska bannemig åka till Skåne iaf! Hur sjuk jag än är. Okej, kanske inte får vara jättesjuk, men det lär jag ju inte bli.
Vad ska ni hitta på idag?

Helg i Skåne

Klappat och klart! I helgen tar jag en väldigt spontan, men mycket rolig tripp ner till Skåne. Ska hälsa på Sara i Kristianstad, rooligt :)
Ska även träffa Ingela och hälsa på i gamla skolan. Träffa mina favoritlärare. Och Ruriko. Så längesen!
Ser verkligen fram emot helgen!
(P.S: Bloggen bråkar med mig, hur många "neråtsteg" jag än gör, så blir det inga mellanrum när det väl visas. Ååååh. Äh, ni får väl stå ut :DS)

Efterlängtat sms

Fick precis ett sms av Ellinor på andra sidan jordklotet. Jag blev så glad. Hon skrev att hon hade kommit till paradiset.
Bara bäst för henne att hon kommer hem igen!

Resultatet

..nu ska jag ta promenad nr 2, så jag kan smaka på någon el några bullar sen! Har jag inte Friskis till hands, så får det bli hektiska promenader istället!

Kanelbullens dag

Jajemän, här ska det bakas!

Sofia 20 år!

Igår var det kalas för min fina Sofia som fyllt 20!
En riktigt rolig kväll. Toppen!
En vacker nybliven 20 åring!

Danne-boy!

Och han gick vidare! Fan vad glad jag blev.
Det roliga var att vi hade pausat programmet med ungefär 20 min, så vi låg alltså 20 min efter i sändningen. Helt plötsligt får jag ett sms.. Hur tror ni fortsättningen är..? Haha. Jo, det är Kajsa som skriver ungefär "Jaaa, han gick vidare. Fan vad grymt!" Typ.. Tack ;D Haha, fan vad vi skrattade här hemma. Men det var ju riktigt roligt att han gick till fredagsfinalerna! Sjukt :) Grym är vad han är!
Somnade med ett leende på läpparna :)