Äntligen igång!

Dagen har bestått av jobb och träning. Älskade, fina träning. Jag bara älskar det. Få känna svetten och att känna tröttheten samtidigt som att man blir pigg. Av att göra nåt. Åh, jaa jag gillar det. Och idag var första gången sen i början av juli, då jag flyttade hem till mor och far för sommaren.
Det var så kul. Fick lite ont i knät, men jag sköt bort smärtan i dåläget.

Ja, och sen har jag jobbat också. Med jättefina barn idag. Det var bra.
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 23.00. Då ska jag kolla Polarpriset med Maggio och Ola Salo. Grymt!

Sov gott, ni fina.

"PUSS"

Ja, jag skrev ju häromdagen att jag skulle recensera filmen vi såg på. Filmen var PUSS. Och jag vet faktiskt inte varför jag skrev så, för vad ska jag ens säga om den? Det var en av de sämsta filmerna jag någonsin sett. Faktiskt. Den var seg. Det hände absolut ingenting. Nej fy, den var inte bra. Jättebesviken. Alexander Skarsgård och allt.
Aja, se den inte!



Helgen

Gårdagen var så lugn den bara kan bli. Det bara regnade och regnade, så jag var lite halvdeppig hela dagen. Och trött! Åkte till Ellinor efter lunch och kollade på film. Den filmen ska jag berätta om senare. Ellinor var bakis, rejält bakis och kom vid 17-tiden på att hon var rätt hungrig. Vi fixade lite tacos och sen såg vi på tv. Gester med gester, trodde det skulle vara roligare faktiskt.
Idag, söndag, tänkte vi en sväng till Liseberg. Vill åka Balder och Flumride innan dom stänger för säsongen. Det blir kul! Hoppas på lite bättre väder bara, just nu är det väldigt grått och blåsigt. Men så länge det inte regnar får det väl vara okej kanske.
Imorgon, måndag, är det verkligen fullt upp. Skola på morgonen, sen till AF och handla. Sen har jag några timmar "ledigt" innan jag ska på massage och två timmar efter det ska jag på lghsvisning! Spännande.
Sen hoppas jag verkligen på jobb i veckan, börjar bli ordentligt rastlös och uttråkad.
Hoppas ni får en fin söndag.
Fina, fina Timo.

Lugnet efter stormen

Hej och hå! Nu har det varit några dagar med fullt upp igen. Bara 2 dagar sen jag skrev sist, men ändå. Jag har ju varit sjuk och veckan har gått såå segt. Inte har det gått fortare när Ellinor har jobbat kväll heller, ysh! Men nu igår eftermiddag/kväll kände jag mig något bättre äntligen, så vi drog till Liseberg och kollade på The Ark! Helt sjukt hur grymma dom är egentligen. Blir lite arg på mig själv för att jag inte "upptäckte" dom tidigare, nu när dom snart slutar..jaja, 2 konserter fick jag med mig iaf! Efter konserten åkte jag med Ellinor hem och sov där.

Idag har vi varit på frukostshopping på HM. Dom hade inbjudan (gästlista, tjiho) mellan 7.30-9.30, 20% på allt i butiken. Perfekt! Jättemysigt. Med frukostmacka och kaffe/te. Super. Köpte ett par jeans, ett linne och en tröja. Sen sprang vi även runt och letade lite höst/vinterskor också. Hittade ett par som jag köpte, men jag får se om jag behåller dom eller ej. Sen strosade vi bara runt i stan, käkade glass, handlade mat och åkte hem och fixade kycklingsallad, mums. Ikväll är Ellinor och Isabel på Hoffmaestro och Timbuktu. Fan jag är lite sur på mig själv och ångrar att jag inte gick med. Men jag inser nu att jag nog inte hade orkat ändå. Jag kände mig ju bättre och trodde helt att min feber var väck, men icke sa nicke. Det var den inte. Så nu ligger jag här helt klubbad i soffan igen. Ajdå. Men behöver nog oavsett en lugn kväll.

Imorgon får vi se vad som händer. Hoppas på nåt kul, men inte alltför våldsamt :)
Ha en fin helg!

Resultat: Fisksoppa à la Johanna

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med min soppa. Hittade inget recept som var perfekt för dagens smaklökar, så jag var ju helt enkelt tvungen att själv komponera ihop nåt :) Ungefärligt recept längre ner ifall någon är intresserad!
Ungefär så här:
Koka upp 1 liter vatten med 2 fiskbuljongtäringar. Lägg i 5 tärnade, medelstora potatisar och 1 liten tärnad zucchini. Låt koka ca 5-7 min. Fräs ½ hackad purjolök i lite olja, häll sedan i den "soppan".
Sedan tog jag i kanske 2-3 dl mjölk, tycker inte det ser så roligt ut med "klar" soppa.
Krydda med (här blir det ju ännu mer ungefärligt) 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 1 tsk ingefära, 1 tsk röd currypasta, 1 krm salt och lite peppar.
Koka soppan i 10 min, diska bort all disk så länge ;)
Lägg sen i bitar från 2 laxfiléer och sjud  ca 5 min. Sist, men absolut inte minst, lägg i 2 dl halvtinade räkor och låt de bara bli varma. OBS, koka inte räkorna, de blir sega SÅ fort! 
Toppa soppan med en klick fraiche och lite purjolök, Klart!
Smaklig måltid!

SÖKES: Fisksoppa

Är det någon som har någon bra, och framför allt Gott, recept på fisksoppa (utan tomat!) att dela med sig av? Skulle bli så tacksam! Sitter här och googlar, men hittar inte det perfekta.
Jag har med över 39 graders feber ingen som helst inspiration att bara improvisera fram nåt imorgon när jag tänkte laga det, så vore jätteglad om någon kunde tipsa om nåt!

Snyggt?

Men gud vad fint det blev när jag klippte bort mitt "Where the action is"-band från i slutet av juni. Ser ju för fan inte klokt ut! Haha.

 

Idag har jag varit i skolan i 2 h. Gick rätt bra måste jag säga, inte för att vi gjorde så där jättemycket kanske, men ändå. Nästa tid är på torsdag. Då ska jag snacka med syon också, om att ev lägga till fler ämnen. Får se hur det blir.

Skulle även varit på massage nu om en stund, men den fick jag ringa och ändra. Blev så tveksam när jag läst och hört av så många att det inte alls är bra att "få behandling" när man är förkyld och har feber. Tydligen kan man få hjärtmuskelinflammation. Och det vill man ju inte ha. Snubben på kliniken var så rolig när jag ringde "Nejnej, du ska absolut, absolut inte ha massage nu flicka lilla! Drick mycket te och kaffe. Och ät massa kanelbullar, det är bra, lugnande!" Haha.

 

Istället kommer min käre bror hit efter jobbet och ska hjälpa mig att installera min nya tv :) Så jag tänkte fixa lite käk som tack för hjälpen. Färsbiffar med bulgur, kall sås och sallad. Mums!


Inte nu!

Nej! Jag har inte tid att bli sjuk nu. Det är så mycket som händer nu i veckan, och idag. Jag hinner inte och orkar inte hellen för den delen. Idag ska vi in till stan, kolla på marknaden på Trädgårn, kolla karnevalståget, RixFm-festivalen och sen ikväll blir det bio, Jag saknar dig, jag saknar dig.
Och imorgon börjar jag skolan. Första lektionen i Samhällskunskap. Och då orkar jag inte sitta där som ett ufo och inte kunna fokusera. Dessutom ska jag på massage för min onda rygg imorgonkväll. Har även ett skivstångspass inbokat på kvällen, men är rädd att jag får boka av det nu med tanke på sjukdom och annat. Dumt. Men ja, som sagt, det är mycket nu!

Igårkväll var vi, jag, Ellinor och Båtsman, hemma hos Isabel och käkade lite och drack vin innan vi drog ner till stan och (missade Maia Hirasawa, skit också!) kollade en stund på Mustasch innan Daniel Adams-Ray fick avsluta kvällen.
Och ooooh, i fredags...jaa, gissa vem som spelade på Stora scenen? Ingen mindre än fina, fina Timo Räisänen! Herreguud, vad bra han var. Så fin. Ja, det var bra! Lägger upp någon bild på det vid senare tillfälle, orkar inte hämta kameran nu när jag ligger så skönt i soffan. Snacka om slö..

Japp, vad händer för er idag då?

PS: Sista dagen på Kalaset idag, och jag ska köpa en sur jordgubbsrem, så det så! .DS

Kulturkalaset

Yes, igår jobbade jag min sista dag på sommarjobbet. Känns rätt bra faktiskt. Men nu är jag tillbaka i stan igen efter en fin sommar hemma hos mor och far. Igår kväll var vi och lyssnade på Daniel Lemma, fin kille.
Nu ska jag strax bege mig in till stan igen. För lite biblioteksbesök och annat som behöver fixas. Ikväll ska vi se 123 Schtunk, nåt "skratt-grejs". Tydligen skitkul! Får hoppas det.
Igår var det två händelser som gjorde mig jättebesviken, tänker inte ta det här..men jag blev ledsen. Hoppas att kunna få bort den känslan idag, det är inget roligt att gå runt och vara besviken tycker jag.

Hoppas ni får en fin dag, i det halvskumma vädret.

Spontanhelg i Gbg

Nu blev det visst ett tag mellan mina "bloggstunder" - igen. Sorry. Det har varit mycket under denna veckan sen jag skrev sist. Det var jobb måndag och tisdag, sen massa massa förberedelser inför onsdagen då jag fick riktigt finbesök. Ellinor och hennes syster Maria kom hit till mig och var här till fredagen. Vi solade, badade, åt gott, åkte båt, fikade. Maria fick även äta havskräftor för första gången - spännande! Jag tror hon tyckte det var gott :)
Åh, vilka bra dagar det var!






Sen när dom skulle tillbaka till Gbg på fredagen så lyckades dom efter en del tjat övertala mig att följa med dit. Beslutsångest framkallades, men jag åkte med till slut.

Fredagskvällen
var relativt lugn för min del; vi käkade och drack lite vin hemma hos Ellinor innan vi begav oss till Grindstugan. Det var ett gott gäng trevliga människor. Isabell, Båtsman och en trevlig vän till Maria, Simone, var med. Kul! Sen gick de andra vidare och jag gick hem för lite skönhetssömn ;)

Lördagens
dag var helt oplanerad för min del. Men vi tog en tur till Haga och myste runt i lite affärer, shoppade lite och så. Åt en grymt god räkmacka på Kajutan i Feskekôrkan. Hem och fixa till sig lite. Maria fyllde även 24 år denna dag (GRATTIS!), så kvällen skulle firas på restaurang med släkt och vänner. Vi var ett ganska stort gäng, då deras kusiner, moster med man och föräldrarna (som överraskade) var med. Kul! Var på ett ställe som heter Mañana, en tapasrestaurang, riktigt gott! Godast var halloumiosten och en spansk tortilla med potatis och ost, mmm!
Mycket fin kväll.

Sen igår söndag tog jag tåget redan vid 9-tiden, lite tidigt egentligen, men skönt att komma hem också.

Nu om en stund ska jag dra till jobbet. Vi räknar ner; 1 av 4 sista dagarna nu.

(Vad fasen hände med mitt textsnitt? Jaja, hinner inte ändra nåt nu ändå, men lite irriterande)


Ett urval från bröllopet

Jag har lite svårt att välja vilka av alla 300 bilder som togs igår, som ska få komma upp här i bloggen. Vill lägga upp massor, men så tänkte jag att..nej, det är ju mina privata bilder. Jag lägger därför bara upp ett litet urval av dom.

Och förresten, vilket sjukt roligt bröllop! Och fint!


Släkten i kyrkan innan brudparet skred in :)
Vackert brudpar
Puss!
Karl och Kajsa :)
Mor och dotter
Förrätt: Thailändsk Biffsallad.
Trancherad ryggbiff med glasnudlar, selleri, paprika, vårlök och mynta som serverades i isbergssalladsblad.



Huvudrätt: Örtöverbakad Hälleflundra med potatis-och rödbetsmos, baconlindad sparris, lila blomkål och vitvinsås.
(Till dessert fick vi kall melonsoppa med vaniljglass och savayorikex, men det blev ingen bra bild på det)



Mindre rolig "Elvis"..


Jaaa, som sagt; vilken bra kväll!




Bröllop

Fullt upp här som vanligt. Har inte ens startat datorn sen i typ tisdags. Det är inte likt mig!
Veckans enda lediga dag tillbringade jag och mamma på en fin ö, bara solade och badade hela dagen. Sen har jag jobbat på fritids torsdag och fredag. Igår kväll var det överraskningsfest för en nära vän till familjen, kan berätta mer om det en annan gång. Men hon blev så ARG på oss. Hon varierade mellan att hata och älska oss hela kvällen, lite halvkul ;)

Idag, mina vänner, ska jag iaf på bröllop! Och det ska bli så himla kul. Min kusin Viktor ska få sin Ida. Åh, vad det blir roligt. Så det blir strax lite frukost och sen fix innan vi åker mot Strömstad :) Återkommer!