Helgbilder

Från våran gospelkonsert i Nordstan förra helgen.
Min proffsiga vän körde Stand up i fredags!
Sen hade ett gäng tjejer adventsmys i söndags, Ellinor och jag pysslade..
..och Astrid gjorde knäck.
Bra helg.

Fantasilöst

Nu är operationen klar och jag går här och haltar. Inte roligt. Ont ont ont. Men det ska bli bra nu, jag försöker tänka positivt. Helgen har varit jättemysig. Mamma stannade tills igår och vi har bara myst, ätit god mat och slappat. Igår hade Ellinor lite adventsmys hos sig, med lite bak och pyssel. Mysigt!
Imorse fick jag frukost på sängen, lyx! Ibland är det bra att vara handikappad..
Nu sitter jag här i min soffa igen. Är sjukt sugen på choklad och skulle behöva handla yoghurt och kanel. Problem? Ja. Det är inte bara bara att gå ner för alla min femtielva trappor för att handla. Ojoj, allt är så mycket mer komplicerat nu. Haha.
Men ja, jag skulle bara säga att jag lever. Jag överlevde operationen och ska försöka återhämta mig.
Hoppas ni har det bra i stormen.

Mot operation!

Japp, nu är denna dagen ÄNTLIGEN här. Som jag har väntat. Nu hoppas jag på att mitt knä kan bli friskt, en gång för alla.
Varma helghälsningar från ett svintotvättat jag. (Har varit tvungen att duscha 3 dubbelduschar innan detta. Vilket resulterat i att mitt hår ser ut som svinto och min kropp är torr som snus)

Ha en fin helg!

Adventsljusstake

Idag har jag pysslat lite. Det blev en adventljusstake. Jag är faktiskt rätt nöjd, tycker "den" blev lite söt. Nästa projekt är julkorten, men där behöver jag mer inspiration än vad jag har just nu. Det kräver lite mer av mig. Kanske i helgen?

Nu sitter jag och väntar på min mor och min bror. Dom ska komma med räkor och annat smått och gott. Mums!
Får äta lite extra mat idag, eftersom jag varken får frukost eller lunch imorgon.
Kanske inte ens riktig middag?
Uuuusch, kommer vara så hungrig.

Teater

Hockeyn igår gick kanonbra. Ellinor hängde med rätt bra tror jag och jag tror hon tyckte det var rätt kul (hon vågar bara inte erkänna det). Jag ska "tvinga" med henne fler gånger. Själva matchen var galet nervös sista perioden. Vi gjorde 3-3 när det var 3 min kvar av sista perioden. Förlängning. Höll på att slita av mig håret. Förlängning: 3-3. Straffar. Shit. Och vi vann!

I natt vaknade jag med en sån galen Johanna-förkylning igen. Helt jävla sjukt är det. Och den har inte släppt nåt under dagen heller, snarare blivit värre. Verkligen lyckat nu 2 dagar innan operationen också. Febern har jag inte kollat och tänker inte göra det heller. Har man feber och ont i halsen så har jag nämligen hört/läst att man inte får opereras. No way, jag tiger!

Nu ska jag göra mig klar för att bege mig mot Stadsteatern. Ska möta upp Ellinor och kolla på "Uppgifterna". Tror den kan vara jättebra. Kommer inte riktigt ihåg vad den handlar om nu, men jag minns att jag verkligen ville se den när den släpptes. Återkommer med recension imorgon!

Ha en fin kväll kära vänner.

Premiärbesök i Scandinavium

Ikväll är det premiär för Ellinor att gå på hockey. (Det är faktiskt tom första gången hon är i Scandinavium!) Stackarn, jag har tvingat med henne. Tur att hon fick med sig en till vän så hon slapp sitta själv, eftersom hon inte får sitta med oss i barnklacken :)
Förut idag "Jag är rädd att jag ska tycka det är jättetråkigt..." Haha, söt!
Vi får väl se hur det går, jag ser iaf fram emot det!
Hörs! Vi håller på Frööölunda..

Kakburk

Denna lilla gåva fick Ellinors föräldrar av mig förra helgen när vi var där. Tror dom blev glada! :)
Innehåller kolakakor och mandel- och kardemummabiscotti. Skriv för recept!

I väntan på mitt liv..

Jag har så fruktansvärt ont. Mitt knä värker som aldrig förr och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Inte ens mina starka morfintabletter hjälper ikväll. Jag har gått och stått alldeles för mycket idag, det är bara att konstatera. Men sjuukt, hur ska jag kunna sova?

Om 6 dagar ska jag äntligen operera skiten. Då hoppas jag att det repar sig fort fort fort, så jag kan bli bra igen. Vill kunna träna. Måste träna. Får panik. Kryper i hela mig och jag mår psykiskt dåligt av att inte ens kunna gå ut och gå utan att det få världens värk och ont efteråt. Jag är så trött på det nu.

Ursäkta klagomålen. Nu ska jag bege mig mot sängen och göra vad jag kan för en liten stunds sömn.
Wish me good luck.





Besök NORDSTAN kl 14!

Ja, jag säger bara det. Om ni är här i Gbg idag mellan 14 och 15.30, så får ni jättegärna komma till Nordstan. Det händer saker där kl 14 och kl 15. Tänker inte skriva vad i detta skede, det kan bli för pinsamt, haha. Men imorgon eller ikväll, då skrivs det!

Oavsett så tror jag det är värt ett besök ;)

Ledtråd: Scen.

Breaking Dawn & Divan

Just precis! Vi var några stycken som kollade på bio igår, Breaking Dawn, part 1. Anna, Båtsman fyller år idag, så då var vi på bio och sen gick vi på restaurang. Divan hette stället och GUD vad gott det var! Turkiskt/orientaliskt, så jäkla gott var det. Åt riktigt saftiga kycklingspett. Ja, ett glatt gäng och en trevlig kväll!

Vad jag tyckte om filmen? Tja. Jag tyckte väl att den var bra, dock lite seg. Och emellanåt lite töntig och "för mycket" för mig, som egentligen inte gillar fantasy och övernaturligt. Men annars var den bra. Klart sevärd!
Nu ska jag kolla färdigt på "Här är ditt kylskåp", sen blir det "play-tv" tills lampan släcks för natten. Bonde söker fru, nästa veckas Desperate.
Imorgon är det jobb och hockey som gäller!
Trevlig helg på er!

Hemligt inlägg?

Jag känner på mig att det kommer bli en bra dag idag. Solen skiner och det är helt blå himmel. Kallt, så det är fint med frosten. Ljusslingan på balkongen sattes upp igår, mys!
Igår var vi även och kollade på en jättefin lgh. Tänker inte berätta så mycket om det nu, det får tiden utvisa.
Idag händer det lite grejer som jag tyvärr inte heller kan berätta nåt om nu, då det är lite av en överraskning. Men självklart berättar jag imorgon! Men jag är helt säker på att det kommer bli en bra dag och kväll.
Jag tänkte inte göra så jättemycket idag. Plugga lite, men inte överdrivet mycket. Kanske ta en långsam promenad i solen. Ska putsa fönstret i sovrummet, så det blir fint där också. Sen har jag fått en ny byrå från min pappas faster, som tyvärr gick bort här för ett tag sen. Den ska fyllas med de sista lådorna som inte är uppackade ännu (ja, jag vet).
Ja, det blev inte så jättegivade inlägg, mest lite "hemligt". Imorgon återkommer jag med mer info :)
Ha en underbar dag i solen!

Kanonhelg!

Vilken bra helg det har varit!
I fredags var det lugnt, var hemma hos Ellinors föräldrar hela kvällen,
men åkte sen med syster Maria hem till Nypan och sov där.
Mässorna på lördagen var jättebra. Vi köpte kombibiljett så vi fick gå in på både
Allt för hälsa-mässan och Mitt kök.
Mat-mässan var väl egentligen mer vin än mat kändes det som, så där blev vi liiiite besvikna. Men det var väldigt mycket choklad och annat gott ändå, så det var allt bra ändå. Köpte bara lite vaniljstång och några påsar mandelmjöl (som jag letat ihjäl mig efter utan att ha hittat, perfekt).
hälso-mässan fick jag två goodie-bags från mina två tidningar jag prenumererar på, kul! Gjorde lite "tester" och sånt, ah, det var bra helt enkelt.
På kvällen åkte vi hem till föräldrarna igen och käkade god mat och skulle kolla på Twilight (inför i veckan, återkommer). Alla fyra som såg somnade, bra där.
Tog tyvärr inte en enda bild på hela helgen.
Söndagen var väldigt lugn. Skönt, men jag blir så lätt rastlös av att inte göra nåt så det var lite jobbigt. Man känner sig ju lite jobbig också då..
Ellinor sa att jag var ungefär som en 4-åring på tåget. Kunde inte sitta still! Haha. Ajajaj..
Oavsett, toppenhelg!
Nu ska jag kolla färdigt Ensam mamma, sen sista snutten på Sex and the city-filmen. Sen soooova.

En helg på östkusten

Är i full gång med packning, pluggning, städning och fixande här. Om några timmar tar jag och min kära vän Ellinor tåget upp till Nyköping där vi ska tillbringa helgen.
Imorgon ska vi upp (?) till Stockholm och gå på Allt för hälsan-mässan och även Mat-mässan som är samtidigt, ska bli så kul! Vad som händer och sker mer återstår att se.
Det var allt för mig just nu.
Ha en fin, solig helg allesammans!


"En dag"

Igår var jag och Ellinor och kollade på filmen En dag. Den var inte alls som jag trodde, så lite besviken måste jag nog tyvärr säga att jag blev. Den kändes lite "stressig" och ihoptryckt med alldeles för mycket grejer och händelser på kort tid. Jaa, sådär. Men den var ju fin ändå.
Den får en väldigt stark 3.a ändå!


Lövbiffsgryta

Gjorde en gryta med lövbiff igår, hittade receptet på en blogg men ändrade om lite. Supergott!


För 4 portioner behöver du:
ca 350 g lövbiff
1 vitlöksklyfta
8 champinjoner
10 cm purjolök
1 liten burk strimlade bambuskott
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2,5 dl köttbuljong
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 tsk soja
1,5 msk dijonsenap
0,5 tsk dragon
salt
svartpeppar
vitpeppar

  • Strimla lövbiffen och purjolöken. Hacka vitlöken och skiva champinjonerna.
  • Stek vitlöken och purjon i smöret en liten stund innan du tillsätter lövbiffen och champinjonerna. Krydda med salt och svartpeppar.
  • När köttet stekts färdigt strör du över vetemjölet, rör om ordentligt.
  • Häll sedan över buljong, grädde, cerme fraiche, bambuskott, soja och senapen. Krydda med dragon, salt, svartpeppar och vitpeppar. Låt puttra ca 5 min.
  • Servera med ris eller pasta.

Jag bytte purjo mot gul lök och bambuskotten mot röd paprika. Dragon mot persilja. Serverade med tagliatelle, mums. Smaklig måltid!

Recept och bild är lånat från: http://thime.blogg.se/

Finaste vän

Detta inlägg tänkte jag tillägna min fina vän Ellinor. Vi har inte känt varann i mer än drygt 1,5 år, men har kommit varann så nära på den tiden. Läste igår någonstans att "äkta vänner växer inte på träd", och visst är det så. Det är så himla sant. Vissa vänner vet man redan från tidigt stadium att man kommer ha för resten av livet. Ellinor ingår i den kategorin.
Jag är så glad att vi träffades där nere på folkhögskolan sista veckorna i maj 2010. Jag kommer aldrig släppa henne och hoppas inte att hon släpper mig heller. Egentligen var det väl bara en slump att vi båda skulle bosätta oss här i Göteborg efter skolan, när vi annars är från varsin sida av Sverige.
Jag brukar förknippa oss lite med Lisa Ekdahls låt "Vem vet".

Du är en saga för god, för att vara sann
Det är en saga i sig att vi funnit varann
Vi kunde lika gärna, aldrig nånsin mötts
Eller var vårt möte redan bestämt långt innan vi fötts?

Vem vet inte du, vem vet inte jag
Vi vet ingenting nu, vi vet inget idag
Vem vet inte du, vem vet inte jag
Vi vet ingenting nu, vi vet inget idag

Så olika, men ändå så lika. Kompletterar varann perfekt. Tack för att du är du. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig i min närvaro. Finaste, vackraste vän. Du är bäst! :)



Mums!

I förra veckan när jag var och handlade, och mitt vanliga knäckebröd var slut, roffade jag bara åt mig nåt annat som såg okej ut. Och vilket kap jag gjorde! Jag har blivit helt kär i denna nya sort!
Mums.
Bild från Wasa´s hemsida.

GAAAH

JagÄrSjukIgen. SnorigSomFanOchHarFeber. OrkarInteBlogga. TackFörFörståelsen.