Shoppingdag

Igår tog jag och mamma bilen till Frölunda torg för att shoppa och återuppleva gamla minnen, vi bodde ju där ute när jag var liten. Vi köpte så mycket grejer! Åh vad jag gillade stället. Kommer nog rata Nordstan nu framöver, och ta vagnen dit ut istället. Dels lite andra affärer och sen om vi delar Nordstans besökare i 5 delar och kopierar en del till Frölunda Torg, så blir det rättvist. Det var så skönt att slippa trängas och bli irriterad på andra hela tiden.
Jag kom hem med en jacka, en blus, en kofta, ett linne, 2 par byxor, en stickad poncho och 2 väskor. Bra va? :) Jag är mycket nöjd!

Mor och far åkte hem i förmiddags, de skulle hinna med ett besök hos några vänner och jag fick lite tid att plugga. Nu väntar jag in Ellinor som ska tillbringa kvällen här, mys! Vi hyrde 3 filmer igår, och eftersom vi bara såg en av dom så finns det ju 2 kvar. Det blir en bra, lugn kväll. Me like.
Nej, nu ska jag ta tag i plugget en stund igen.

Hoppas eran helg har varit bra!



Mañana mañana

Jag är helt slut efter att ha gått i stan i några timmar. Så jäkla mycket folk, fick typ panik.
Typ torgskräck light?
Köpte en liten outfit till kvällen. Vi ska ut och käka. Mamma och pappa kom för en stund sen, men gick direkt. Dom skulle iväg och ta en öl med några vänner. Sen ska jag, bror och Ellinor möta upp dom, så ska vi gå till Mañana och käka tapas.

Satan i gatan vad gott det ska bli.



För mycket tragiskt.

Nu har det hänt igen. Ännu en människa har gått bort. Hon var visserligen väldigt sjuk, men det är inte okej ändå. 67 år gammal. Hon var mamma till en av min mammas bästa vänner förr och våran gamla granne. Det är så fruktansvärt. På bara ynkans 4 månader har hela 3 personer i min omkrets lämnat oss. En jättenära, en mer bekant och en som jag inte kände men som ändå fanns i närheten, om man säger så.

Jag tycker det är fruktansvärt. Jag lider så med alla de här familjerna till dessa människor. Att dom står ut med livet tycker jag är jäkligt starkt. Speciellt barnen. Jag själv skulle aldrig klara av det hände min mamma eller pappa nåt. Jag tror inte jag skulle klara det om någon av min familj/släkt/nära vänner lämnade mig. Det var fruktansvärt när morfar gick bort för snart 3 år sen. Att jag har stått ut sen dess är jag faktiskt rätt förvånad över själv.
Men förmodligen är man starkare än man tror. Man måste väl vara stark antar jag.

Oavsett, alla mina tankar till er.

Ni fattas världen.

Tänkvärt

Det finns alltid lite ärlighet bakom "jag skojar bara", lite kunskap bakom "jag vet inte",
lite känslor bakom "jag bryr mig inte" och lite smärta bakom "det är lugnt".

Last

Min nya last. Oh Jesus vad goda dom är!


Ikväll gäller det!

Ikväll är det möte med hockeyn. Vi ska diskutera fortsättningen och hur framtiden ska se ut för våran lilla klack. Det känns lite som att framtiden hänger på detta mötet. Carro och jag skrev ner vad vi tycker och vill få fram och ska idag presentera detta. Hoppas det går bra. Får vi igenom det som vi vill så kommer det bli kanon!
För övrigt så har jag fortfarande 39 graders feber (den är mer envis än vad jag själv är!), men jag måste ignorera det i nuläget, alldeles för mycket att fixa med för att jag ska kunna vara sjuk.

Hoppas ni har en fin onsdag, trots att vi typ regnar bort. Missa inte Bonden ikväll!

Sjukdag

Ja, gissa vem som är sjuk igen? Helt rätt.
Var i skolan en sväng i morse, frös under lektionen så mycket att jag hackade tänder trots två tjocka tröjor+sjal. Inte frisk. Skulle egentligen iväg på lektion på en annan skola nu vid 13-tiden, men jag hoppade det idag. Ska om en stund till ytterligare en ny skola för introduktionsmöte som jag tyvärr inte kan skippa. Hoppas det inte tar så lång tid.
Ikväll blir det väligt lugnt. Jag är sjukt sugen på sushi. Vi får se.

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör.

Frida och Svensson Svensson

Åååh, jag blir tokig! Jag råkade ta bort allt jag skrivit. ÅH. Då börjar vi om..
-
Ikväll ska jag äntligen träffa Frida igen. Hon bor i London annars och är inte jätteofta hemma i Sverige, så det ska bli superkul! Vi ska käka sushi (tror jag) och kolla nya Svensson Svensson-filmen som hade premiär igår. Det är typ våran film. Ni vet som man säger "det är min låt". Detta är våran film.
Jag har jättejätteont i min halsen, vilket inte direkt passar jättebra nu eftersom vi ska ha konsert med kören imorgon. Känner inte till 100 % för det egentligen, men Emma vill gärna gå verkar det som och då känner jag lite att jag kanske sviker henne annars. Ja, vi får se imorgon, jag åker inte om jag har ännu ondare.

Vad ska ni hitta på ikväll?



Hemska nyheter

Det är så tragiskt. Så orättvist. Livet. En 35-årig småbarnspappa dog igår i en bilolycka hemma vid mina föräldrar. Vi kände inte honom så väl, men vi bor granne med hans pappa och mamma umgicks mycket med han som omkoms sambo. Och jag umgicks med den äldsta dottern när vi var små. Det var dock inte hennes pappa. Jag tycker det är så hemskt.
Mina tankar går idag till alla drabbade i familjen.
--
Och detta får mig att tänka tillbaka några månader på en annan plötslig och oväntad fruktansvärt händelse, när du lämnade oss. Jag saknar dig, M.



Match och underbart höstväder

Jag har ingen riktig inspiration till att blogga just nu, känner inte att det finns så mycket att skriva om i nuläget. Det är änna samma saker som händer och sker hela tiden, och det är absolut inget negativt. Jag gillar det jag gör. Speciellt på fritiden. Älskar hockeyn, är glad att ha börjat sjunga igen efter ett långt uppehåll. Det jag är lite halvt missnöjd med är att jag inte kan träna som jag vill. Mitt dumma knä ställer till det för mig. Men nu har jag varit på magnetröntgen och väntar på svaren i nästa vecka.
--
Idag har jag varit i skolan en sväng, haft samhällskunskap. En "extralärare" var med idag och skulle hålla i lektionen som handlade om ekonomi. Han var tydligen expert inom området att lära ut det. Men nej! Jag fattade ingenting, snacka om att snubben gjorde saker invecklat. Tacka vet jag våran ordinare lärare, hon är grym!
Tog en promenad i det helt fantastiska vädret. Det är riktigt kallt, men solen värmer så skönt att man blir helt varmt inombords. Njutning!
--
Ikväll är det hockey igen, kul! Åh, jag tycker det är så roligt. Speciellt nu när det går så bra för "oss". Idag ska jag klara mig helt utan Carro. Hur tusan ska det gå? Det blir spännande. Hoppas inte barnen är så jobbiga. Det roliga är att det är mot HV och jag har en känsla av att det kan vara mycket barn hos oss idag, haha, lägligt när jag är själv! Hoppas vi har våra "vanliga" funktionärer på plats. Förra matchen hade vi två andra, vilka typer..! Men herregud, klart det går bra.
Ha en fin torsdagkväll! Imorgon är det helg, tjiho!
Några år gammal bild från mig hemmaparadis.

Spåkulan

Detta kändes väldigt skönt att se i nuläget.

Jag som aldrig annars trycker på den, väldigt sällan iaf. Tack.


Veckans bad day

Ja, inte bad day som man kan ha någon gång ibland. Som jag antar att alla har. Nej, det är just grejen att det är söndag. Jag gillar verkligen inte söndagar. De är väldigt, väldigt ofta tråkiga. Jag ska inte säga alltid, det beror ju såklart på vad man gör. Men i mitt liv just nu så är det vardagarna som är helt smockat med grejer, så man knappt hinner tänka (jätteskönt). Och jag gillar att ha mycket att göra. Blir lätt rastlös annars. Helgerna brukar vara lite lugnare. Och just söndagar är så förbaskat tråkiga. Lätt veckans tråkigaste dag. Inte gör det saken bättre att det ofta är helt grått ute heller.
Men oj, nu får jag sluta innan jag deppar ner er också :) Sorry!

Igår var det match mot Djurgården, vi vann! 2-0, gött! "Våra barn" var lite i oordning igår och det var lite allmänt rörigt på läktaren, men det ska nog vara bättre tills nästa gång. Barn triggar ju som bekant varann!
Efteråt blev det bråttom, var sen till middagen. Vi träffades på La Sombrita, en tapasrestaurang. Det var helt okej, men servicen var dålig. Sällskapet var kanonbra, och halloumin smakade gudomligt - som vanligt.

Nu ska jag fixa lite här. Ser ut som om tredje världskriget startat här. Grejen är att det är ju så otacksamt att städa, det ser ju likadant ut om några dagar igen. Hm..någon som känner igen det? Kan det vara så att man har för mycket grejer tro..?
--
Ooo, nu ringde Ellinor och frågade om jag ville komma över! Lycka! Kvällen är räddad. Ska bara slänga i mig lite käk först tänkte jag.

Ciao!



Match och middag

Om några timmar så ska jag dra mig mot Scandinavium för ännu en match. Idag mot Djurgården, ganska viktig match som vi bara måste vinna!
Direkt därifrån ska jag ikväll ut och fira Emma med 8 andra vänner till henne. Såna situationer som gör mig otroligt nervös. Att känna en av nio. Uscha. Men det kommer säkert bli jättekul! Vi ska ut och käka på nåt tapasställe, gottit.

Ja, jag vill inte mer just nu, skulle bara slänga in och informera om vad jag gör (vet att vissa tycker det är dålig uppdatering annars..).

Ha en toppenfin lördag!

Solig promenad?

Har tillbringat förmiddagen i skolan och på bibblan. Återigen ett nytt ämne, Naturkunskap. Min lärare var helknepig, men störtskön. Hon frågade oss om vi visste vad en vitlök var. Jag började gapskratta. Högt. Haha.

Nu sitter jag och funderar på att gå ut. Får lite smått panik av att sitta inomhus när det är helt blå himmel ute. Och jag mår psykiskt dåligt av att inte kunna träna. I vanliga fall skulle jag nu utan tvekan snörat på mig skorna och tagit en promenad, förenat nytta med nöje helt enkelt! Men det är inte så jäkla enkelt när man har ett knä som lever sitt eget liv. Jag blir så trött. Det gör inte så jätteont längre, jag står liksom ut med smärtan, men det är så instabilt så det är osäkert att gå. Speciellt lite fortare än vanligt. Jag väntar på svar från Carro om hon vill med på en lugn promenad i solen, men har inte fått nåt svar. Går och diskar i väntan på svar.

Ha en fortsatt fin fredagseftermiddag i solen!

Todos v. 40