Valborg

Hej hej hallå!
Spinningpass, psykologilektion, lunch och faktiskt en hel del plugg har hittills tagit upp min dag. Nu ska jag dock avsluta mitt arbete för idag och fixa mig lite. Vi ska om en stund åka in till stan, sätta oss och grilla, dricka lite vin och bara mysa. Sen kolla Cortégen.
-
Förresten, KOMMENTERA?!

Bränd kaka

Åh jag blir så besviken på mig själv. Jag bränner fan aldrig någonting, utan har alltid stenkoll på saker i ugnen - speciellt när jag vet att det är "andra" som ska äta av sakerna.
Ikväll har jag förberett en hallonpaj LCHF inför söndagens fika med min familj och Ellinors familj, som båda är på besök. Tio personer blir vi. Men just idag, SÅKLART, så gick det jättefort i ugnen och degen blev typ bränd.
-
BLÄ. Undra om den ens går att bjuda på, eller om jag måste snabbfixa nåt nytt imorgon? Hinner egentligen inte! Åh. RÅD MIG?!

Födelsedag

Sorry, det har varit väldigt dåligt med uppdateringar här nu, jag vet. Det är väldigt mycket med skolan och i helgen har jag varit hemma. Ja, det är lite mycket helt enkelt.
-
Idag fyller min käre broder 25 år, så vi har ätit lite "finare" middag här hemma idag. Och om en stund blir det hemmagjord chokladglass - LCHF såklart!
Helstekt fläskytterfilé med rostade rotsaker, sallad och bea. Yammie!
-
Imorgon har vi skrifliga nationella i svenskan, fyfaaan säger jag bara.

Chockrosa tejp

Igår hos sjukgymnasten så fick jag min fot tejpad. Eftersom mina utskrivna värktabletter inte längre har den effekt dom ska, så fick vi testa nåt nytt. Det är en kinesisk tejp som tydligen massa idrottare använder och som sitter kvar i en vecka och ska lindra smärta och öka blodcirkulationen. Ja, funkar det så är det ju kanon! Fick välja mellan rosa, blå och beige - ROSA såklart!
En lite rolig situation som jag nu känner igen mig själv i är/var när mitt kusinbarn Ingrid för ca 5-6 år sen hade brutit sitt ben och fick gipset i chockrosa färg. Ingrid var bara 1½ år då, så hon var ju väldigt liten för att ha ett brutet ben och inte kunna gå när hon precis lärt sig det. Så för att hjälpa henne lite "psykiskt" så virade de in chockrosa bandage på hennes gosekanins ben också!! Så pedagogiskt så det är inte sant!
Som den kaninen känner jag mig. Haha!
Fint va? Lite svårt att se hur det skulle kunna hjälpa, men vi får se!

God lunch!

Här sitter jag nu igen, vid datorn med något att plugga framför mig. Prio ligger egentligen på psykologin, men den är så jäkla krånglig och svår, så det är väldigt lätt att skjuta den framför sig. Istället fixar jag nu med en inlämning i Hälsopedagogiken, betydligt roligare iaf.
-
Jag startade min vecka kl 05.30 imorse, kl 7 körde jag ett spinningpass och kl 8.30 började skolan. Full fart, men det var riktigt skönt att ha avklarat träningen redan innan skolan. Om ca 1 h ska jag bege mig till sjukgymnasten och sen blir det att träffa Frida över en kopp te, på nåt mysigt fik.
Dagens lunch, ett gott hop-plock av det som fanns hemma och som inte behövde tillagas och ta någon dyrbar tid:
Grönsallad, avokado, rädisor, paprika, ett kokt ägg, keso och halloumi. Perfekt!

Ofantligt tråkigt

Ja, idag är det en riktig SÖNDAG. En trist sådan. Jag har ingenting att göra, eller har egentligen plugg men det är inget jag tänker ägna mig åt just nu. Och jag har en sån "obehaglig" känsla inom mig, någon sorts ångest av något slag.
Jag hade velat ta en promenad, det brukar hjälpa och hade fått tiden att gå lite fortare, men jag har redan gått 5 km idag, så jag borde inte gå mer med min onda fot.
Lite klagoinlägg. Ni får stå ut, det blir bättre. Jag lovar. Igår var förresten en jättebra dag. Satt med Jenny på ett fik i flera timmar, så himla mysigt.
Nej, nu ska jag..erhm..göra nåt. Fyfan vad tråkigt.

Ellinor, kom hem nuuu!

Bildbomb - Påskafton

Gubbarna i varje familj stod för maten denna afton, mycket trevligt att sitta och bli serverad vid bordet - inte alltför ofta det händer :)
Godaste tårtan till förmiddags/födelsedagsfika!
Suddig, men god välkomstdrink
Förrätt: Limemarineade räkor på vitlökstoast. Grymt gott!
Varmrätt: Lammstek, rotsaksgratäng, rödvinssky och fruktsalsa.
Dessert: Marängbakelse med lime, avokadoglass och hallonsås.
-
Det var en mycket trevlig dag måste jag säga. Jag gillar verkligen min släkt. Puss till dom!
Synd att inte alla kunde vara med bara.

Nationellt prov: muntligt

Skräcken. Dom två absolut värsta grejerna i skolvärlden. Nationellt prov OCH muntligt tal, samtidigt. GALET vad dåligt jag mår för detta. Jag har sovit jättedåligt i natt, vaknat minst en gång i timmen och kollat på klockan. Mått jätteilla och har jättehuvudvärk. BLÄ. Jag vet att jag skruvar upp mig, men det är bland det värsta jag vet att prata inför folk. Som tur är har vi en jättebra grupp med de bästa personerna i klassen :)
Jag har valt denna texten ur häftet. Det var den som lockade mig mest och det är ett viktigt ämne i dagens idealsamhälle.
HÅLL TUMMARNA FÖR MIG KL 14.15!!!

Ösregn

Regnet bara öser ner utanför fönstret och jag är så "ledsen" över att jag måste gå utanför dörren idag. Dels har jag tid hos sjukgymnasten som inte går att boka av och sen måste jag handla. Det har ju varit påskledigt och alltså ekar det tomt i kylskåpet.
-
Men innan sjukgymnasten ska jag hinna med en del, fixa Traderapaket, någon slags lunch, packa upp helgens stora väska och förhoppningsvis plugga lite. Dock tror jag att det sistnämnda kommer hamna sist på listan. Jäkla skit, det är riktigt svåra uppgifter vi har i nuläget. Inte gjort i en handvändning. Blä.

Inflik

Jag skulle bara säga att jag faktiskt lever. Har haft två toppendagar med släkten,
oh vad jag gillar min släkt!
Nu är jag lite rastlös så jag tänker snöra på mig dojjerna och ta en promenix i solen. Skriver mer senare eller imorgon.
Tjingling!

Grillning och Grease

Jag har precis kommit hem från Ellinor och Maria. Det blev så sent igår, så jag stannade i natt. Vi hade så himla mysigt där på kvällen. Vi färgade hår, grillade massa goda grillspett, de sjöng lägersånger från scouterna i hopp om att hålla värmen lite bättre. Sen hamnade vi i soffan. Ah, det var en bra kväll och dag.
-
Nu har jag plötsligt lite brådis. Kl 12 ska jag åka mot Centralen för att åka till Uddevalla. Där ska jag möta mina kära föräldrar och några fina vänner för att käka lunch och sen gå på musikal. För tre år sen var jag med i uppsättningen av Grease. Nu är det tydligen - hjälp - TRE år sen vi tog studenten, så det var alltså dags för en ny musikal. Ska bli riktigt roligt, jag vet att det kommer vara grymt. Sinclair har alltid god smak för rollinnehavare och annat :)
-
Nej, lite käk, dusch, städ och make!