Semesteroro

Nu tänker jag lätta mitt hjärta lite, bara så ni vet. Det blir lite privat egentligen, men jag tror det går bra ändå. 
 
Denna sommaren har ju jag bott (och gör ytterligare några veckor) hemma hos mina kära föräldrar, vilket har gått jättebra. Jag måste medge att jag innan sommaren, eller i våras när jag fick veta att jag fått jobbet här uppe, blev lite orolig. Hur skulle det gå med att bo så tätt inpå varandra efter att ha bott på olika håll såpas lång tid ändå? Jag ska tillägga att vårat hus är i minsta laget så det är verkligen så, är man inte själv hemma så finns det inte någonstans att vara själv. Men jag älskar huset och allt runt om, så jag vill inte byta bort det mot nåt i världen. 
 
Men, mot min förmodan så har det gått jättebra. Visst, vi har varit lite småovänner emellanåt, men det har löst sig rätt fort. De slutar jobba och kommer hem rätt sent på kvällen, medans jag ofta har slutat runt 14-15tiden på dagarna. Därmed har jag fått min "fri-tid", min tid i fred, ensamhet.
 
Nu till det "nya" orosmomentet.. imorgon börjar mor och far sin semester. Det kommer alltså inte finnas NÅGON tid för egentid, om jag ska kunna vara hemma. Som imorgon så slutar jag 14.30, och är alltså hemma 14.35. Då hade jag fått några timmar själv innan middagslagning och de andra kommer hem. Men inte nu. Nu kommer dom (troligtvis) vara hemma när jag kommer hem. Det känns inte bra, vi kommer gå på varandra. Jag behöver min ensamtid, en stund varje dag. Ännu "värre" blir det onsdag-fredag då jag är ledig. Vad ska jag då göra? Hoppas verkligen på sol så att vi kan åka på havet. I vanliga fall hade jag tagit en rask långpromenad när det blivit för påfrestande, men nu med min j*vla fot så funkar inte det. Aaaaah.
 
Det låter som att jag inte kan umgås med mina föräldrar, men det är så fel. Jag älskar dem och vill gärna umgås med dem. Men inte hela tiden. Jämt. Varje dag. Jag behöver som sagt en stund för mig själv varje dag. 
 
Ja, vi får se hur det blir, hoppas verkligen att det löser sig. Vill inte ha en till dag som denna, jag har varit svingrinig hela dagen. Pisshumör verkligen. Om en stund ska iallafall jag och mamma gå på bio, så går tiden lite. 
 
Om det nu är någon som orkat läsa allt detta, så får ni mer än gärna kommentera och skriva om ni har några råd! 
 

Inte tillräckligt fint?

Eller? Jag vill ut på havet, en heldag med picknick, grill, godsaker osv, men jag vet inte om vädret är tillräckligt bra för det? Det är sol och jättefint, men inte blå himmel. Blåsten kan vi trolla bort genom att åka till någon ö med rätt vind. Dock så sover mor och far fortfarande och jag vill inte åka själv. Hm..tänk om alla kunde vara lika morgonpigga, vad bra det vore!


Stand up: Badjävlar

I onsdags efter jobbet åkte jag och min kära mor iväg till Hunnebo och kollade på stand up-showen Badjävlar som turnerar runt i Sverige just nu. Henrik Schyffert, Johan Rheborg, Peter Apelgren, Fredrik Lindström, Magnus Betnér och Björn Gustavsson. Det var riktigt jävla roligt! Grymt bra. Om ni har möjlighet någon annanstans i Sverige, SE DEN!
Jag kan inte säga vem jag tycker var roligast, alla var roliga på sitt sätt. Jämför man Lindström med Betnér så finns det t.ex inte en likhet, då Lindström är lite mer "korrekt" i sitt språk och vad han säger medans Betnér är så rå och motsatsen så det är nästan så man blir generad av vissa saker han kläcker ur sig. Men det är sjukt kul. 
 
 

Melissa Horn

Söndagen den 15 juli var jag och Ellinor på Melissa Horn på Trädgårdsföreningen i Gbg. Hon hade två "förband"; Teitur och Anna Ternheim, båda helt grymma! Sköna låtar och röster till dem, bra bra. Melissa sen, hon var mer än grym. Riktigt bra! Jag ser inte det "deppiga" i henne som många andra säger så fort man bara nämner hennes namn. Visst, det är ju inga direkt uppiggande texter, men jämför med t.ex. Kent då? Inte för att man ska jämföra, jag gillar både Kent och Melissa. Punkt.
Däremot blev det lite knasigt att Melissa körde på en sån stor konsertplats som Trädgår´n. Det var alldeles för stort och blev nästintill "opersonligt". Hade passat bättre på en liten typ uteservering eller liknande, men tyvärr är hon väl för stor för det nu. Sen var det svinkaaaaaallt hela kvällen. Minns inte när jag frös så mycket sist. Ansiktet var helt stelt, så jag kunde knappt sjunga med. Men det är klart, det går ju inte att jämföra med t.ex. Håkan (fina Håkan!) där man inte står still en sekund under 2 timmar. 
 
Slutkontentan: Melissa var grym, men det skulle varit på ett lite mindre ställe.
 
 
 
 
 

En värmande kram

Var på Ica en snabbsväng förut. Träffade fina Anna som jobbade ikväll. Hon var lite stressad bland alla varor som skulle packas upp, men ändå tog hon sig tid att prata några minuter och jag deppade -återigen- lite över min "fotsituation". Då ger hon mig en kram och bara en klapp på ryggen. Jag blev så glad och helt varm. Tänk att en så, egentligen, liten och enkel gest kan värma så mycket. Jag kände sån tacksamhet. Och förståelse. Tack fina Anna!


Domen..

Okej. Jag ville ju att det skulle visa nåt. Det var dock värre än jag trodde det skulle vara. Det blir operation och gips i SEX-ÅTTA veckor!!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Hade jag inte suttit på bussen bland massa folk just nu så hade jag valt det sistnämnda. Blää säger jag. Men vi får väl hoppas att jag får en fullt frisk fot sen igen, vill ju gympa!! :( fast samtidigt skulle jag gärna börja med att kunna gå normalt igen, inte "halv-halta" som jag gör nu..


Domens dag

Imorgon gäller det. Jag ska till Gbg över dagen för att gå på återbesök hos min fotläkare efter magnetröntgen i måndags. Imorgon ska vi kolla på bilderna och jag hoppas hoppas hoppas verkligen att det finns nåt dom kan göra åt min fot. Nu är den värre än värst. Inte okej. Så håll alla tummar och tår för mig imorgon för att det ska visa nåt. Ska passa på att käka lunch med Frida också när det väl passade med våra späckade scheman, mys! Godnatt, gott folk!


Flitigt användande

Denna hämtade pappa hem från förrådet innan helgen och jag invigde den på dess nya plats idag. Hoppas och tror på en ny god vana och ett flitigt användande resten av sommaren. Minst 20 min intensivt varje dag, med vissa redan nu bestämda undantag, som i helgen när jag får besök.


Min fina födelsedag

I fredags blev jag ju då 22 år, herregud vad tiden går fort. Snart är jag väl 30 och har en ålderskris. Det diskuterade jag och Ellinor häromdagen, att är det vid någon ålder man kommer få en kris så är det vid 30. Säkert massa man velat uppnå och gjort som inte blivit av. Jaja, 8 år.. Min fina dag började med jobb mellan 6.15 och 12.00. Barnen och fröknarna överraskade mig med sång och tre paket! Jag blev helt rörd och visste inte vad jag skulle säga, det var verkligen inget jag väntade mig. Jag fick en fin kylbag innehållande bodylotion och god, mörk choklad. Perfekt till mig som NEJ-sägare :) Sen åkte jag hem och packade det sista innan jag hoppade på tåget mot fina Göteborg. I lägenheten hade min bror ställt min present; en ROSA flaska champagne! Sen väntade LCHF-pizza med Ellinor och sen åkte vi hem till henne och jag fick dagens andra riktiga överraskning! Rörd två gånger på en dag, herregud. Hon hade bakat jättefina LCHF-muffins och gjort dom typ som en tårta, åh blev så glad! Måste tilläggas att min vän inte tycker om att baka/laga mat, vilket gjorde mig ännu mer glad. Åh fina du! Lite senare på kvällen drog vi in till stan och drack vin på Grindstugan. Vi hade tänkt sitta ett tag och lyssna på Winnerbäck som hade konsert på Trädgårdsföreningen. Dock så åkte vi in lite sent så vi hörde bara sista låten, men det gjorde inget. Fick såna nostalgikänslor så det var nästan skrämmande. Åh rus! Efter att Larsan sjungit klart så hade Grindstugan en trubadur som körde ett tag - tills helt plötsligt när hela uteserveringen blev svart och strömmen gick eller nåt. Då gick vi hemåt. Jag hade en riktigt bra dag med många fina stunder. Tack Ellinor <3 -- Nu sitter jag på tåget hem till mitt älskade Hamburgsund igen. Och till solen. Förhoppningsvis.


En helg i Göteborg

Befinner mig i älskade Göteborg denna helgen, så det blir en liten mobilupdate här. Sitter just nu på Ellinors balkong i halv-solen medan hon sitter bredvid och sminkar sig. Fest på G! Jag ska dock inte med, kände inte för det helt enkelt. Jag ska gå vägen om Hemmakväll på vägen hem och helt enkelt köra en ja, Hemmakväll :) Jag som annars äter lågkolhydratkost har idag en fettisdag, allt jag varit sugen på länge, på samma dag, så har jag fått mitt sen :) smart va? Till lunch blev det sushi (muuuuums!), sen blev det minigolf med tillhörande mjukglass! Och ikväll blir det alltså godis från bästa Hemmakväll, godaste godiset! Lika bra att ta allt på en gång :) Hade förresten en grym födelsedag igår, men den får nog ett eget inlägg :) Nedan kommer ett bildregn från veckan.


Packning och bakning

Jag är tröött. Gick upp 4.30 (!) imorse och gick en morgonpw. Jag öppnade förskolan 6.15, därav den tidiga promenaden. Det blir förhoppningsvis en repris av det, trots att jag öppnar både torsdag och fredag denna veckan. Vi hade så få barn idag, så jag fick gå hem kl 13.15 istället för 15.00. Jag klagar inte :) 
 
Denna dagen ska jag ägna åt packning och bakning. Och förhoppningsvis en liten båttur ikväll när pappsen kommit från jobbet och golfen. Vad ska bakas då? Jo, en marängtårta med hallon och jordgubbar. LCHF såklart! Jag har gjort den förut och den är verkligen SÅ god. Anledningen till att baka en tårta så här en vanlig onsdag då? Jo, det är visst någon som fyller 22 år på fredag. Fredag den 13.e Vilket datum att säga hej till världen egentligen. Det kanske är därför jag har sån otur och får alla möjliga konstiga skador och sjukdomar hela tiden, vem vet? 
Iallafall så ska tårtan avnjutas imorgonkväll när det kommer lite folk hit till mig.
På fredag åker jag nämligen till Göteborg över helgen. Ska bli så mysigt. Längtar som en tok. Det ska bli så skönt att träffa min fina vän Ellinor igen, saknar henne så. Som en pusselbit som fattas. På söndag blir det Melissa Horn på Trädgårdsföreningen, mys! Hoppas på bra väder bara..
 
Nej, nu ska jag ta lite kesella med hallon, mums! 
 

Den vita drogen

 
Ojoj. 
 
Källa: Illustrerad vetenskap

Infektion i huvudet?

Japps. Farbror doktorn gav mig penicillin och sa att jag troligtvis har en infektion i bihålan i huvudet. Jepps, ni läste rätt. I huvudet. Jag visste inte ens att vi hade bihålor i huvudet! Men tydligen, alltid lär man sig nåt. De tog även ett borreliaprov, men det svaret tar en vecka. 
 
Idag har jag stått på jobbet och gjort pizza i stort sett hela dagen, så nu är jag helt slut. I ben och huvudet. Dessutom hade vi säkert 40 grader inne i köket, så jag höll på att svimma av värme mitt i allt. Men barnen älskade pizzan och det är ju faktiskt huvudsaken! 
 
Nu blir det fredagshandling, sen vila och mys. Tjingiling.
 
 

What´s the fucking problem?

Min sjuka går inte över. Den kraftiga huvudvärken har på en vecka gått från att nästan gå över till att komma tillbaka och det tillsammans med världens yrsel och illamående. Jag är hemma från jobbet - igen. Har fått en tid hos doktorn vid lunch och hoppas att det ger någonting denna gången. Jag orkar inteeeeee. Jag vill vara frisk, kunna och orka jobba och vara PIGG. En förkylning kan jag stå ut med, nässpray och Alvedon så är det kirrat, men detta. Fyfan säger jag. 
 
Det är så fint väder också. Jag vill vara ute
 
Försöker få tag på pappa så att han kan köra mig till farbror doktorn, men lyckas inte riktigt. 
 
Jag blir så less. 
 
Längtar till helgen när vi förhoppningsvis får grillgäster i form av släkt. Gillar min släkt.