Chokladpannacotta

Igår hade jag två fikagäster på besök och då fick jag såklart slänga ihop nåt smarrigt attt bjuda på. Dagen till ära testade jag chokladpannacottan från 56kilo. Det blev GALET god! Och så enkelt, behövde inte kolla receptet mer än en gång och det sitter fortfarande :) 
 
Chokladpannacotta
4 pers
 
3 dl vispgrädde
2 gelatinblad
100 g mörk choklad
1 vaniljstång
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden och urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Ta bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter. Rör sist ner gelatinbladen så de "löser upp sig". 
Häll upp i glas och ställt kallt i minst 2 timmar. Lägg plastfolie över så att det inte blir ett skinn över. Ta fram en stund innan servering. Servera med lättvispad grädde och hallon. 
 
Mums! 
 
 

 


Kommentarer
Pernilla säger:

Det där såg inte lite gott ut! :)

2012-09-11 | 09:32:52
Bloggadress: http://pernillaalgerod.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback