Fylld aubergine

Ursäkta, jag glömde totalt bort att lägga upp detta receptet häromdagen. Men bättre sent än aldrig sägs det ju, så här kommer det :) Bilden är kass och det kanske inte låter mycket för världen, men tro mig - prova, det är sååå gott!
 
Fylld aubergine
4-6 pers
 
3 auberginer
500 g köttfärs
1 burk kantareller (ca 100-150g)
1 röd lök
2 msk kalvfond
en skvätt grädde
1,5 dl creme fraiche
salt och peppar
Riven ost
 
Sätt ugnen på 225grader. Dela och gröp ur auberginerna och hacka "aubergineköttet". Du behöver inte använda allt auberginekött, räcker nog med drygt hälften. Pensla olja i de urgröpta auberginerna. Hacka lök och fräs den tillsammans med färsen. Blanda i kantareller och aubergineköttet och fräs ytterligare några minuter. Blanda i resterande ingredienser och smaka av till önskad smak. 
Fyll auberginerna med färsen och strö över riven ost. In i ugnen ca 15-20 min. 
Klart! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback