Morotskaka LCHF

Morotskaka
 
4 ägg
1 dl sötning
3 dl mandelmjöl
1,5 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
5 dl finrivna morötter
50 g smör
1 dl kokosfett
 
Frosting:
200 g philadelphia
1 dl creme fraiche/smetana
½ dl sötning
1 stor lime
 
Sätt ugnen på 200grader. Vispa ägg och sötning flufffigt. Smält smöret och blanda i kokosfettet. Blanda ner de resterande ingredienserna och häll smeten i en smord springform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna. 
Vispa ihop philadelphian med fraiche, sötning och finrivet skal från nästan hela limen. Bred ut frostingen på kakan och strö över resten av det finrivna limeskalet. 
Låt med fördel stå en dag i kylskåp innan servering. 
 

Kommentarer
Anna säger:

Sv: Johanna är finast <3
Jag vet faktiskt inte varför dom inte gör det. Jag är la olydig.. Haha! ;) Men jag har inget annat val än att lyssna på dom liksom. Lika bra att acceptera!

2012-09-25 | 12:31:25
Bloggadress: http://annaschewenius.tumblr.com/
Madeleine - Mamma - Foto - Oslo säger:

Den är från Bondelid men köpte den förra hösten så vet inte om den finns kvar tyvärr! Men ja, superfin och funkar till de flesta tillfällen :D

Kramar

2012-09-25 | 21:37:51
Bloggadress: http://madeleines.se
Linda säger:

Ser jätte gott ut!

2012-10-02 | 22:43:28
Bloggadress: http://toosweet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback