Fläskytterfilé med massa gott

Häromdagen hade jag noll inspiration till matlagning (jag måste planera i god tid vad jag ska äta på kvällen, inte komma på det kl 17). Vi öppnade kylen och blicken fastnade på en stor bit fläskytterfilé. Gott. 
Det blev en variant av denna kycklingrätt som jag gjorde för några månader sedan och hittade i arkivet på bloggen. 
Så himla gott blev det. Passar till både fest och vardag.
 
Fläskytterfilé med massa gott
 
1 kg fläskytterfilé
10-15 skivor salami
2-3 paprikor i olika färger
2 bollar mozzarella
4 vitlöksklyftor, pressade
Färsk basilika
3,5 dl rysk yoghurt
1 dl grädde
1,5 tsk sambal
3 msk pesto citron (Icas)
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225grader. Skiva köttet i lagom bitar, hyfsat tunna. Strimla paprikan och salamin och fräs, lägg över på ett fat. Bryn köttet. Lägg köttet i en ugnsform och häll över paprika och salami. 
Rör samman rysk, grädde, sambal, pesto och pressad vitlök och krydda efter behag. 
Bred över röran över köttet. Hacka basilika och mozzarellan i bitar. Strö över formen. 
Sätt in i ugn ca 15-20 min, eller tills du bedömer att köttet är genomstekt och varmt. 
 
Jag åt det endast med lite uppskurna grönsaker. De som äter kolhydrater åt med quinoa. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback