Gott nytt 2013!

Ja, ni får ursäkta. Bloggen tog tydligen jullov tillsammans med mig. Är i fjällen nu och har lite annat att göra än att blogga just nu faktiskt :) men imorgon åker vi hem och då blir det kanske lite mer. Jag har ingen dator förrän nästa måndag och jag är inget fan av att blogga i mobilen.

Men till ikväll har jag gjort en pannacotta som ni självklart ska få receptet på, om det blir bra.

GOTT NYTT ÅR TILL ER GOA LÄSARE!!


2012

Nu börjar det lida mot årets slut och vad passar då bättre med en lista från 2012? :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Inget jag kan komma på så här på rak arm? Det skulle vara att gå i stort sett hela året med en fot som väntade på operation..kul va? Jo förresten, startade med LCHF, min livsstil för livet nu.
2. Höll du några av dina nyårslöften? ”Nyårslöften är till för att brytas”.. 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, supermånga!  
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, som tur är.
5. Vilka länder besökte du? Turkiet och Kreta.
6. Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013?
 Ett mindre stressigt liv, bättre psykiskt mående och ett lättare jag :)
7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? Oj, det är många. Speciellt tisdag 31 jan när jag ramlade i trappan och förstörde mitt år..haha.
8. Vad var din största framgång 2012?  Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att jag hade någon direkt framgång..
9. Största misstaget? Mitt snedsteg i trappan, lätt!!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, det var ju den där foten då..
11. Bästa köpet? Lägenheten kanske?
12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat ;)
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Träffat flera nya, fina vänner i år som gjort mig extra glad.
 14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Flytta på dig, Euforia m.fl. Finns mängder!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare (pga fotens besvär och därmed mitt handikapp)
16. Vad önskar du att du gjort mer? Ja, pluggat kanske? Annars har jag gjort allt jag kunnat göra..
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Hm..varit mindre negativ kanske?  
18. Hur tillbringade du julen? Hemma med familjen och mormor och farmor.
19. Blev du kär i år? Nix!
20. Favoritprogram på TV? Favorit och favorit, de jag följt är i alla fall Bonden, Ensam mamma söker, X-factor och mitt älskade Desperate Housewifes.
21. Bästa boken du läste i år? Brödberoende
22. Största musikaliska upptäckten? Hm..bra fråga. Vet inte!  
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag var så tråkig så jag mest önskade mig pengar faktiskt..
25. Något du önskade dig men inte fick?
 Nja, tror inte det.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Jobbade (blev jätteuppvaktad på dagis), åkte till Gbg och umgicks med en kär vän. Mycket bra dag!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
 Återigen, foten..
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2012? Clown? Nä, skämt åsido. Rätt neutral. Tights, klänning osv.
29. Vad fick dig att må bra? Sommaren, mina älskade vänner, havet, musik och LCHF.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha oj då, det var värst.
31. Vem saknade du? Vänner som jag träffade alldeles för lite. Och min älskade morfar. Och Maggan.
32. De bästa nya människorna du träffade? Oj, tycker inte om såna här ”nämna namn-grejer”, men en från början och en från slutet; Jenny och Caisa, får stå med här! :) Förlåt ni som inte är nämnda, men jag är otroligt glad över alla jag träffat i år.
33. Årets besvikelse? Hm..tror inte det finns några direkta besvikelser.
34. Årets bästa? Sommarjobbet och mina två resor, utan tvekan! 
35. Årets snällaste? Mina vänner. Älskar er. 


Kokoskyssar

Jag gillar inte att skriva recept på mobilen, men just nu har jag ingen dator i närheten så ni får stå ut ändå. Jag vet att ni är flera som vill ha receptet på dessa godisar som jag gjorde igår, så här kommer det!

3,5 dl mandelmjöl
3/4 dl sukrin melis
3/4 dl grädde

1 dl kokosolja med smak
2 dl grädde
200 g mörk choklad
3/4 dl sukrin melis
2 dl kokosflingor

Rör ihop mandelmjöl, sukrin melis och grädde och kavla ut (mellan två bakpapper) så att massan täcker botten i en form.

Blanda olja och grädde. Koka upp, bryt i chokladen och låt den smälta. Tillsätt sukrin melis och kokosflingor och rör om till jämn konsistens.
Häll smeten över "mandelmassan". Låt svalna och ställ in formen i kylen i 1-2 timmar. Skär i små rutor och förvara kallt.

Grundreceptet är från Katrin, men jag har som vanligt mixtrat lite med det :)
Smaklig spis!


Hoppsan!

Hej kära ni,
Efter en frågan av Kajsa om bloggen också tagit jullov, så kom jag på det. Det har varit så mycket nu inför jul och allt så bloggen har totalt försvunnit ur min hjärna.
Ni får nog tyvärr stå ut med det..ska dock försöka lägga upp ett julgodisrecept senare ikväll eller inorgon, mums. Iochförsig kanske det är lite sent att baka julgodis imorgon..?

Oavsett, om jag inte kommer ihåg art skriva innan - HA EN UNDERBAR JUL!!

Kram på er!


Jullov

Nu är det bara de sista timmarna med packning, dusch och lite ansiktsfix som ska ske innan jag hoppar på tåget hem till mina föräldrar. Med ett stopp i Uddevalla för att gå på min gamla gymnasieskolas julkonsert, så mysigt! 
 
Så, nästa gång jag skriver så sitter jag hemma och kollar ut över havet istället :)
 
Detta lilla pysslande var vad vi åstadkom hos sjukgymnasten idag, hoppas det hjälper mot min svullnad över ärret. 

UNDERBARA klänningar - någon?

Är det någon där ute som vill köpa en klänning eller två? 
Jag säljer två underbara som jag tyvärr inte kan ha pga storlek. 
Den lila har fortfarande prislapp och den röda är använd 2 ggr à la 2 timmar. 

Lila klänning med svarta prickar och svart tyll nedtill

Sitsters Point - Noel
Stl: S
100% polyester
Sidenfodrad (eller nylon)
Reglerbara band
Breda sidenband bak
Dragkedja i sidan

Midja: 70 cm
Byst: 80
Överkant till nederkant tyll: 71 cm
Midja till nederkant tyll: 49 cm

Köpt för 649kr, NU: 350kr

 Röd klänning

Stl: 34
Nylon/rayon
Glansig, lite randig
Reglerbara band
Sidenfodrad (eller nylon)

Längd fr byst överkant till nederkanten: 69 cm
Avskuren under byst: 67 cm
Byst: 78 cm

Pris: 150kr

Jag skickar gärna klänningarna och betalar frakten


Dagens planer

Idag vaknade jag med en vrålond fot, vilket inte har hänt på väldigt länge. Den brukar vara ond på kvällarna, men aldrig på morgonen. Så, i vanliga fall hade jag inte gått utanför dörren idag pga det, men just idag måste jag "tyvärr"  ut. Två gånger dessutom. 
 
Ska om en stund iväg till Östra Gbg och hämta mina fotinlägg, hoppas på att slippa lite smärta efter att ha gått in dem. 
Sen hem och tvätta en del inför "jullovet" och packa lite innan det blir Liseberg med Frida ikväll. Beroende på foten, kanske det blir en fika istället. 
 
Imorgon eftermiddag åker jag hem till mina föräldrar för 2-3 veckors jullov! :) Wiiiie.

Chokladbomb - godaste på länge

Idag blev det varsin chokladbomb och en bit mjuk pepparkaka till lunch för mig och Jenny. Mitt i allt julbak, som förövrigt gick galet dåligt idag. Nästan inget blev bra..
Hursom, chokladbomben. Det är nåt av det godaste jag ätit. Anledningen till att jag kallar det för chokladbomb är för att det helt enkelt är som en bomb i munnen. Ja, så gott alltså. Det nästan exploderar i munnen. Herregud. 
Grundreceptet kommer från fantastiska Caisa som bloggar för LCHFklubben.se, men sedan har jag modifierat lite så det passar mig ännu bättre. 
 
8 portionsformar
 
3 dl vispgrädde
3 ägg, separerade
100 g philadelphiaost
1 tsk vaniljpulver
Drygt ½ dl sötning
5 msk kakao
 
Vispa grädde hyfsat hårt. Vispa i äggulor, sötning, philadelphia, vaniljpulver och kakao
Vispa äggvitorna hårt (kan du hålla bunken uppochner över huvudet? Då är det klart!). VÄND NER vitorna i chokladsmeten, vispa INTE. 
Häll smeten i små formar. Ställ i frysen ca 30-60 min. 

Min lördag

Om ca 30 min kommer min vän Jenny hit och sen ska vi julbaka hela dagen lång :) Mysigt! 
Det blir pepparkakor, chokladbomb (till lunch, oops), apelsinfudge och pepparkakstryfflar.
Och som vanligt så kommer ni självklart få ta del av recepten sen, om det blir bra :)
 
Sen ikväll är jag helt ensam här hemma och då blir det vila på hög nivå. Jag har fått något konstigt i ansiktet/hjärnan
Berättar mer om det typ..imorgon. Det är lite läskigt. 
 

Steget före mål!

Nu ni! Igår fick jag mejl från Anna Hallén om att hon tänkte skriva om kokosmärkningen på sin facebooksida. Några timmar senare hade nära 90 personer kommenterat och varit upprörda. Perfekt! 
Nu är alltså en debatt skapad. 
Hoppas verkligen att det räcker för att skriva nåt om det i kvällspressen. Håll alla era tummar och tår. 
 
Stort tack till Anna! 

Ett steg i rätt riktning

Efter Frida Boisens svar tidigare i veckan ang kokosfelmärkningen, så kontaktade jag tre "LCHF-gurus". En av dom ville inte vara med, den andra har inte svarat men en av dem svarade igår. Annika Rogneby, hon hade själv funderat på det men inte kommit längre än tankarna eller vad man säger. Hon skulle "suga på karamellen" och troligtvis skriva om det på bloggen i julhelgen  Jag länkar er givetvis när hon skrivit. 
 
Jag svarade Frida precis detta och att det nog inte är så många som vet om felmärkningen och att det därför skulle skapa en debatt efteråt, även om det inte finns någon direkt innan. 
 
Känns positivt! 

Godaste mjuka pepparkakan

Efter förfrågan från Sofie kommer här ett underbart recept på mjuk pepparkaka.
 
ca 12 bitar
 
125 g smör
2 tsk kanel
1,5 kardemumma
1 tsk malen nejlika
1 tsk ingefära
3 ägg
3/4 dl sukrin
1½ dl mandelmjöl
1 dl bakepro
2 tsk bakpulver
½ dl hett vatten
 
Sätt ugnen på 175grader. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och sukrin.
Blanda mjöl, bakepro, bakpulver och kryddorna. Rör ner i äggblandningen. 
Blanda det smälta smöret med det heta vattnet och blanda ner i äggsmeten. 
Häll smeten i en sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 min. 
Håll koll på tiden, det går fort de sista minutrarna! 
 
Grundreceptet kommer från Katrin Zytomierska, men jag har ändrat lite till det som jag tycker passar bättre. 

Svar från GT:

Här kommer svaret från Frida Boisen, chef.red. på GT: 
 
Nu behöver jag er hjälp! Vet ni något om det hon skriver? 
Är det några fler som vill ta upp detta på sin blogg? Ju fler desto bättre..
 
Hjälp mig att få lite "kött på benen" och få till ett bra svar, för vår allas skull!

En lista..

Ja, men vi kör en sån här rolig lista som alla höll på med när vi var små! Tycker det kan vara ganska roligt, lär känna personen bakom datorn på ett annat sätt!

ALLMÄNT: 

1. Hemstad: Göteborg
2. Boende: Lägenhet
3. Äkta hårfärg: Vettetusan?
4. Nuvarande hårfärg: Mörkare nyans av brun
5. Frisyr: Bara långt, ingen frisyr direkt
6. Ögonfärg: Brun-grön
7. Skostorlek: 39
8. Längd: 167 cm
9. Familj: Mor, far, bror
10. Civilstatus: Singel och för tillfället rätt nöjd

 

OM MIG vs. KÄRLEK:


1. Har du någonsin varit kär? - Yes
2. Tror du på kärlek? - Absolut!
3. Har du gjort något inom kärleken som du verkligen ångrar? - Nix, inte vad jag vet
4. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? - Nja, inte direkt
5. Har du någonsin krossat någon annans hjärta? - Det hoppas jag inte
6. Har du någonsin blivit kär i din bästa vän? - Nej
7. Har du någonsin älskat någon utan att tala om det för honom/henne? Joo..
8. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon? - Inte direkt
9. Har du någonsin haft en hemlig beundrare? – Haha, ja faktiskt.
10. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - ..Kanske

 10 SNABBA:

1. Kärlek eller pengar? – Oj, pinsamt! Pass. 
2. Cider eller öl? – Egentligen inget, men öl går inte att dricka
3. Dag eller natt? – Dag
4. One night stand eller förhållande? - Förhållande. 
5. Tv eller internet? - Internet
6. Pepsi eller cola? – Dricker aldrig, men tror pepsi max!
7. Vild fest eller romantisk hemmakväll? – Hm, hemmakväll
8. Färgfoto eller svartvita? – Beror på motiv!
9. Telefonkontakt eller face to face? - Face-to-face. Men det beror på vem det är. 
10. Bilddagboken eller myspace? – Instagram!!!

HAR DU NÅGONSIN...

1. ...blivigt upptäckt när du smitit ut? – Tror faktiskt att jag aldrig smitit ut..?
2. ...gjort något du ångrar? – Jao.
3. ...hoppat bungy jump? - Nej, men skulle vilja! 
4. ...varit med i en olycka? – Delvis.
5. ...ätit en hel tårta? – Haha, nej tro det eller ej ;) Men säkert en stor bit!
6. ...önskat att någon ska göra sig riktigt illa? – Nej, vad elakt. 
7. ...gått på bio ensam? – Nej, lyckas alltid övertala någon! 
8. ...gillat någon utan att det varit ömsesidigt? – Tror inte.
9. ...tyckt att världen suger? – Ja, det har jag nog gjort.

 DIVERSE:

1. Saknar du någon just nu? – Ja, saknar min morfar varje sekund. 
2. Är du glad? – Inte jätte.
3. Är du fundersam? – Väldigt ofta.
4. Vill du gifta dig? – Ja. På en strand eller båt.
5. Hur många barn vill du ha? – Gärna tre.
6. Rullar du spagettin eller skär den? – LCHF!
7. Har du ätit sushi? – Ooooh så j*vla gott!
8.  Favoritglass? – Choklad
9. Är dina föräldrar fortfarande gifta? – Ja! 
10. Gillar du någon just nu? – Gillar alla mina vänner och min familj <3
11. Vart befinner du dig just nu? - "Kontoret"
12. Biter du på naglarna? - Äcklig, ja. 
13. Vem är snyggast? - Johnny Depp
14. Vem vet mest om dig? - En av mina vänner tror jag. Känner mig bättre än jag gör själv..
15. Vad är du rädd för? - Spindlar! Och dödliga sjukdomar. 
16. Sjunger du? - Alltid. 
17. Kommer du överens med dina föräldrar? - Ibland..
18. Favoritfärg? - I´m a pink lady!
19. Hur svarar du i telefonen? - "Johanna?"
20. Favoritårstid? - Sol, värme och snö. Tänk på det du!
21. Vad gjorde du imorse kl 8? - Sov faktiskt för en gång skull
22. Vad är det för väder hos dig just nu? - Soligt och kallt, perfekt vinterväder!
23. Favoritklädsel? - Klänning
24. Vad längtar du mest efter? - Denna veckan händer det mycket roligt. Annars, jul och fjällen!
25. Vad gör du om 10 min? - Dricker te och läser Metro
26. Har du någon speciellt citat du brukar säga? - Ja, folk säger att jag brukar säga "men hallå". Dock inte tänkt på det själv..
27. Vad lever du på? - Fett och protein! 
28. Vad gör du om 5 år? - Öppnat ett café, har träffat någon och kanske barn på G? Den som lever får se! 
29. Något speciellt minne du aldrig glömmer? - Oj, otroligt mycket! 

 

 

 

 


Veckans planer

Jag inspirerades av Caisas "måndagslista", så jag gör en liknande :)
 
Idag, måndag: Ätit spontanlunch med Carro, kebabsallad is the shit! 
Slapp och slö resten av dagen = fotsmärta.
 
Tisdag: Troligtvis träffa fina Caisa över en fika, informationsmöte på skolan inför våren
och ev. träffa två andra vänner på kvällen. 
 
Onsdag: Sjukgymnasten och luciatåg på kvällen, MYYS!
 
Torsdag: Dagen oplanerad, men på kvällen blir det god mat på Manana i fint sällskap.
 
Fredag: Totalt oplanerad. Så..om någon har lust att träffas, hojta till! 

Lördag: Julbaka med fina Jenny.
 
Söndag: Mini-julafton och klappmys med min Ellinor
 
 

Brev till GT:

Idag fick jag nog. Kände att felmärkningen på Ica´s kokos störde mig så mycket att jag behövde få det ur mig. 
 
Här kan ni läsa mer om felet: 
http://nejtillkolhydrater.se/2012/august/felmarkt-kokos-ica-i-love-eco.html
 
Jag har sedan en tid tillbaka Frida Boisen (tidigare chef.red. på ToppHälsa), numera chef.red. på GT, på facebook, så jag tog helt enkelt tag i saken och skrev ett mejl till henne: 
 

"Hej Frida! Jag har följt dig sen din tid på ToppHälsa och tycker du är grym! Dock saknar jag dig på tidningen, inte alls lika bra utan dig. Du gör såklart ett jättebra jobb på GT också! :)

Jag tänkte höra med dig, vi är ett stort gäng med "hälsointresserade" människor som uppmärksammat en sak som vore bra om det kom ut. Du kanske inte tycker det är nåt alls att skriva om, men jag nämner det i alla fall.

Det är ICA´s ekologiska kokos jag vill tipsa om. Den är så extremt felmärkt. På paketet (sen många, många månader tillbaka) står det att kolhydraterna ligger på 1,5g/100g. Det skiljer väldigt mycket mot andra vanliga och även ekologiska märken som ligger på minst 6,4 g/100g. En annan tjej ringde upp Icas konsumentservice och ifrågasatte detta och fick till svar att den faktiskt var just felmärkt. Det rätta värdet ska vara 7,3, vilket för mig är helt galet hur det kan bli så fel. Kvinnan på Ica sa att man ska märka om dom när nya paket trycks, men hur länge räcker en uppsättning påsar? Hur länge får en produkt vara så felmärkt? Googlar man tillbaka i tiden, så verkar det som att paketen varit så felmärkta i flera år. Jag tycker detta är riktigt lurendrejeri. För oss, idag många, människor som dragit ner betydligt på kolhydraterna av hälsoskäl, är det betydande skillnad på 1,5 och 7,3g!

Jag skulle bli jättetacksam om detta uppmärksammades. Det är Inte okej."

Nu är det bara att vänta på svar..


Längtar

Jag har sol och värmeabstinens. Missförstå mig inte, jag älskar snön och ljuset som är ute nu, så länge det inte regnar och slaskar, men är såå beroende av den där värmen och solen, så det är inte klokt. Och efter denna (ursäkta ordvalet) helveteshöstens sjukskrivningar, operation och annat så tycker jag fasen att jag är VÄRD en solresa. Måste nog boka nåt. I slutet av maj ska jag åka. Då är skolan slut och jag laddar vitaminerna inför sommaren. Och får lite färg på den nu spökvita kroppen. 
Ja, så får det bli. 
 
Projekt Spara pengar startar..nu. 

Vad är bäst..?

..att uppdatera bara för att uppdatera, eller att vänta med att uppdatera tills man har nåt vettigt att skriva? Vad tycker ni? Jag är kluven. Det känns ju egentligen rätt onödigt att skriva nåt bara för att skriva, nåt som ingen annan än jag själv bryr mig om ett skvatt. Samtidigt kanske det går flera dagar då, utan varken text eller något nytt recept?

Tyck gärna till! :) 
 
Men för att bara "slöskriva" nåt nu då..idag har jag varit supereffektiv. Städat hela lgh, igen (ja, jag vet. Jag är renlighetssjuk), slått i några klappar, lagt in massa annonser på Tradera och lite annat smått och gott. Ska, så fort jag skrivit klart här, bege mig till köket och slänga ihop de "Instagram-omtalade-pepparkaksbollarna". Ska även röra ihop en mascarponekräm. Ikväll blir det mys med Maria. Men först hockey-tajm!
Och vet ni vad? Idag ska jag inte äta middag. Det blir två efterrätter istället. Busigt va?
Eftersom LCHF-efterrätter är så himla mättande, så vill jag inte trycka i mig mat innan också.
Ni får tycka vad ni vill ;)  
Min otroligt snygga outfit jag har på matcherna ;)
Fast ingen jacka tyvärr..måste ju visa vilket lag man håller på!

Någon som provat?

Nu skulle jag ju egentligen behöva låna en bild från receptskrivarens blogg, men det är tyvärr inte tillåtet, så ni får klarar er utan bild. 
 
Är ni någon där ute som provat Annika Rognebys recept på "chokladfingrar"(http://annikarogneby.se/lchf/chokladfingrar/)?
Namnet får mig att rysa till lite så här i vinterkylan, men det lär vara godare än det låter. 
Anledningen till att jag frågar är att jag tycker receptet låter lite.."tråkigt". Missförstå mig rätt, jag älskar Annikas recept, men just nu är det så himla mycket jag vill testa inför jul och därför är min fråga bara om någon testat detta eller något liknande recept? 
 
Tack för hjälpen! 
 
--
 
Idag ska jag in till stan och äta sen fredagslunch med min fina Jenny. På Café Kosmos såklart! Klart bäst på lunch med sitt utbud av LCHF-rätter. Tips från mig om ni inte redan varit där :) 
 
Innan dess ska jag försöka baka lite, blir nog en sats med fröknäcken och ev. mer kardemummaskorpor. Perfekt till eftermiddagsteet :) Men allt beror på om jag hinner, skulle vilja hinna med en liten promenix i solen också! 
 
Ha en underbar fredag!
 
 
 
 
 

Kokos - hjälp mig!

Jag har funderat på det här med kokos. På hur extremt olika kolhydratmängd det är i olika märken och hur tusan det kan vara så? Någon som vet nåt om detta? Jag har tidigare läst på något forum att det fifflas en hel del med näringsvärdena på just kokos..det vore ju absurt. Lurendrejeri. 
 
Jag tänker ta några exempel som jag hittat den senaste tiden, alla ingivna i kh/100 g:
 
* Icas vanliga kokosflingor 6,5 kh
 
* Icas ekologiska 1,5 kh
 
* Coop 6,5 kh
 
* Eldorado 7,5 kh
 
* ÖB:s Atko 9,5 kh
 
* Saltå Kvarn 6,4 kh
 
* Holistic 6,4 kh
 
* Kung Markatta Eko 10,1 kh
 

Kollar man på http://kalorikollen.nu så står det att torkade kokosflingor innehåller 3,4 kh/100g. 
 
Snacka om förvirrande! Hur kan det skilja 8,5 g på två olika ekologiska märken? 
 
Är det någon som har koll på detta och kan reda ut det för mig? 

Utvärdering: kolhydratchock

Bilden och texten från Instagram igår: 
(Ber om ursäkt för handstilen)
 

Kolhydratchockar kroppen

Just precis! Det är vad jag gör idag. Jag ska kolhydratchocka min kropp. Efter att ha levt på LCHF i 8 månader så ska jag experimentera och bara bomba med kolhydrater en dag. Äta sånt jag saknat en längre tid. 
Anledningen till att jag gör detta är för att helt enkelt se svart på vitt hur kolhydraterna påverkar mig och min kropp, men också för att chocka kroppen och förhoppnings förbränna bättre sen när jag återgår till min vanliga kost imorgon. 
 
Här är det jag ska äta! Kommer ev. lägga till vindruvor också, får se hur magen mår! 
 

Middagstips?

Jag brukar börja mina måndagsmorgnar på precis samma sätt varje vecka, direkt efter frukost går jag in till datorn och kollar igenom "veckans reklamblad" från de mataffärer som finns på relativt nära avstånd. Jag brukar alltid få massa bra inspiration till veckans meny därefter samtidigt som jag kan köpa billigare produkter just denna vecka. MEN, denna veckan hittade jag nästan ingenting alls som passade mig, så idag sitter jag här helt nollställd. 
 
Därför frågar jag nu er: 
vad ska ni laga för mat i veckan? Har ni något ni vill dela med er av? 
 
Tackar på förhand :) 

Efterlängtade skorpor

Nu, kära vänner, ska ni få receptet på min variant av skorpor! 
Ursprungsreceptet är hämtat från Annika Rognebys blogg, men jag blev inte helt 100 med dem, så jag fick mixtra lite själv. Jag gjorde två satser, en med min favorit kardemumma och en med mandel. Antar att ni är flera som kommer testa med saffran? Hör gärna av er med hur det blev :) 
 
Ca 20 skorpor
 
25 g smör
3 dl mandelmjöl
Knappt 0,5 dl sukrin
3 msk bakepro
1 ägg
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
 
Mina smaksättningar:
25 g hackad/flagad mandel
1-2 msk kardemumma
 
Sätt ugnen på 150grader. Smält smör. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägget, det smälta smöret och valfri smaksättning och rör samman allt till en deg (jag använde degvisparna på elvispen).Dela degen i två delar. Fukta händerna i vatten, så är det lättare att hantera dagen. Forma degen till två längder på en pappersklädd plåt. Platta till längderna så att de är ca 3 cm breda. Grädda skorporna mitt i ugnen ca 25 min. 
Ta ut plåten och sänk värmen till 100grader. Skär de varma längderna i sneda bitar. Torka skorporna mitt i ugnen ca 30 min med en glipa i ugnsluckan (sätt en träslev eller likn. emellan). 
Låt svalna och förvara skorporna torrt. Gärna i en plåtburk. 

Design

Tycker du att min design är hemskt tråkig? Ja, jag kan bara hålla med. Försöker hitta någon som har både tid och lust att hjälpa till, och nu kaaanske jag är någon på tråden. Vi får hoppas på det bästa!

Har ni några tips på design?
Kanske ni tillochmed är grymma på bloggdesign och har lust att hjälpa?

--
Nu ska jag sova, är helt slut efter en dag på Ullared! Pju!


Fullt upp!

Idag, kära vänner, har varit ännu en sån bra dag. Inte fullt lika Mysig som igår, men jätteBra helt enkelt. Tänker inte detaljera och tråka ut er med det, utan mer förklara varför jag lyst med min frånvaro. Dagen började med riktig storstädning, och då menar jag Allt. Sen lunchade jag med en gammal vän som var på besök från Norrland, kollade lite affärer och sen var det hockeydags igen! Vinst med 3-0 mot Brynäs, riktigt bra match.
Imorgon ska jag och min kära mor åka ner till Ullared och Gekås, shopping shopping. Jag hoppas bara att min fot håller..

Här nedan är den supergoda lunchen från Kosmos idag:


Mysdag

Vilken bra dag jag har haft! I förmiddags hoppade jag på vagnen för en dejt med Caisa hemma hos henne. Jag hittade, på första försöket! Vi fikade på bountybollar och jordgubbar och pratade om allt och inget, men mycket LCHF såklart. Det var några riktigt mysiga timmar. Caisas trevliga vän Susanna kom förbi en sväng också :)

Kul att lära känna!

Direkt därefter åkte jag till Ikea och köpte endast det jag skulle ha (okej, en skål också, kunde bara inte motstå!), så kände mig lite duktig där. Lite mathandling på vägen hem och väl hemma 17.30 var jag sååå hungrig eftersom jag inte ätit lunch.

Kvällen har fortsatt i softhetens tecken med grillmat och soffhäng, gött.

Nu är jag trött och ska vila mina blå. Fast nej, egentligen brun-gröna, men det kan man ju inte säga.

Imorgon är det fullt upp, ska upp med tippen och städa innan julkalendern!
God natt!