Halkade..

Ligger i soffan hos Ellinor med foten upp i luften under massa kuddar, precis som jag ska. Ellinor och Maria håller på att sätta ihop ett köksbord, så medan jag lyssnar på dem funderar jag på om jag ska ringa Sjukrådgivningen eller inte..

Jag halkade nämligen på balkongen igår. Det regnade och ena kryckan gled. Jag stötte ner på min onda, gipsade fot och hade sen så ont att jag trodde foten skulle gå sönder. Så svullen att den knappt fick plats i gipset. Dock lite bättre nu så därför vet jag inte om jag ska bry mig om att ringa eller ej..


Operationsdax!

Nu är jag iklädd de finaste operationskläderna och ligger i sjukhussängen. Tydligen så är det 2-3 timmar tills jag ska opereras och jag känner mig redan lite rastlös. Jag har fått dropp iaf så förhoppningsvis försvinner hungern snart. Just nu är jag nämligen sugen på allt möjligt, men typ lösgodis vore riktigt gott! Det brukar jag nästan aldrig vara sugen på så jag hoppas det lägger sig snart, i takt med att droppet börjar verka.

Nu är det bara att hoppas på att jag slipper sova över här..

Wish me good luck!


Bra sagt!

Hittade denna på Annika Sjöö´s blogg. Sååå sant! 

Da´n före doppareda´n

Imorgon är det äntligen dags. Min fot ska äntligen bli tillfixad. Operationen som jag väntat på sååå länge är äntligen nära! Jag har hela tiden sagt att "nej, men jag är inte nervös, jag har genomgått så många operationer innan, så nej." Men idag, jag mår så illa och har ont i magen, känner mig allmänt svag, så funderar på om det ändå är någon sorts nervositet. Det är ju trots allt en operation och nedsövning. 
 
Det är egentligen helt sjukt, jag är "bara" 22 år och har redan opererat 4 ggr. Utan att något är "medfött" eller vad man säger. Gallblåsan, blindtarmen och knät två gånger. Galet. Folk tror jag skämtar när jag säger det. 
 
Nej, fortsätta städa och sen iväg på massage om en stund. Lite lyx för man väl unna sig såhär dagen före 8 veckors tid med gips börjar?! 

Fylld aubergine

Ursäkta, jag glömde totalt bort att lägga upp detta receptet häromdagen. Men bättre sent än aldrig sägs det ju, så här kommer det :) Bilden är kass och det kanske inte låter mycket för världen, men tro mig - prova, det är sååå gott!
 
Fylld aubergine
4-6 pers
 
3 auberginer
500 g köttfärs
1 burk kantareller (ca 100-150g)
1 röd lök
2 msk kalvfond
en skvätt grädde
1,5 dl creme fraiche
salt och peppar
Riven ost
 
Sätt ugnen på 225grader. Dela och gröp ur auberginerna och hacka "aubergineköttet". Du behöver inte använda allt auberginekött, räcker nog med drygt hälften. Pensla olja i de urgröpta auberginerna. Hacka lök och fräs den tillsammans med färsen. Blanda i kantareller och aubergineköttet och fräs ytterligare några minuter. Blanda i resterande ingredienser och smaka av till önskad smak. 
Fyll auberginerna med färsen och strö över riven ost. In i ugnen ca 15-20 min. 
Klart! 
 
 
 

Morotskaka LCHF

Morotskaka
 
4 ägg
1 dl sötning
3 dl mandelmjöl
1,5 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
5 dl finrivna morötter
50 g smör
1 dl kokosfett
 
Frosting:
200 g philadelphia
1 dl creme fraiche/smetana
½ dl sötning
1 stor lime
 
Sätt ugnen på 200grader. Vispa ägg och sötning flufffigt. Smält smöret och blanda i kokosfettet. Blanda ner de resterande ingredienserna och häll smeten i en smord springform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna. 
Vispa ihop philadelphian med fraiche, sötning och finrivet skal från nästan hela limen. Bred ut frostingen på kakan och strö över resten av det finrivna limeskalet. 
Låt med fördel stå en dag i kylskåp innan servering. 
 

Kostdoktorn: Föreläsning

 
Tipsa alla ni känner! 
 

Ni måste bara se detta!

Så otroligt fint, känslosamt och vackert. Grym tjej! 
Jag lovar, ni blir inte besvikna. 
 

Bloggtorka

Jag har tappat lite motivation till att blogga just nu. Därför blir det bara massa recept. Tyvärr har jag börjat tappa inspirationen till det också, av flera olika anledningar.
Fram tills igår hade ju även veckorna efter operationen löst sig (kan inte bo hemma, 4.e våningen utan hiss), men igår vände det sig lite i mitt huvud efter att jag fick reda på lite saker. Så nu känner jag mig helt förvirrad! Vet inte hur jag ska göra med nåt. 
Kanske att jag får bo hemma hos mor och far ett tag efter, men jag kommer bokstavlig talat dö av uttråkning och av ensamhet hela dagarna. Njae, vi får väl se. 
 
Idag ska jag in till stan och fika med fina Emma, som varit i Australien i ett år. Mysigt! Sen tänkte jag kolla på en höstjacka, börjar frysa extremt när jag går utanför dörren, ogilla
Kvällen kommer tillbringas i soffan med lite choklad och Frölunda-Färjestad på tvn
 
Vad ska ni göra idag?
 
Nej, försöka plugga kanske? 

Müsli

Här kommer recept på en supergod müsli som jag nu gjort flera gånger. Självklart helt enligt LCHF!
 
Ca 1 liter
 
2 dl mandel
1 dl cashewnötter
1 dl pumpafrön
2 dl solroskärnor
1-2 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1,5 dl kokosflingor
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl flytande kokosolja eller rapsolja
0,5 dl vatten
 
Sätt ugnen på 175grader. Grovhacka mandel, cashew och pumpafrön. Blanda nötter, fröer, kokos, kanel och vanilj i en bunke. Blanda kokosoljan med vattnet och häll blandningen över nöt-och fröblandningen och rör om. 
Häll ut på pappersklädd plåt och rosta i ugnen ca 15-20 min eller tills müslin fått fin färg. Rör om var 5.e minut. 
Låt müslin svalna och häll upp i lufttät burk. 

Turkiet - bildbomb 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista bilden får dom vara med varesig de vill eller ej :) 
Pappsen, min kusin, hans söta fru och så jag! Hejdå älskade, bästa Turkiet!

Turkiet - bildbomb 1

Eftersom jag nu vet att det är betydligt fler jag inte känner som kikar in här på bloggen så kommer jag vara rätt försiktig med vilka bilder jag lägger ut. Jag har inte frågat någon i mitt sällskap om dom vill vara med, så därför skippar jag nog den delen. 
Titta och njut, det är iallafall vad jag gör när jag kollar på bilderna. Åh, vill tillbaka NU. 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Omega-3-bröd

Till Ida som inte tycker om "ägg-bröd" ;)
 
Omega-3-bröd
1 formbröd
 
200 g linfrö
50 g sesamfrö
50 g solroskärnor
50 g mandlar
50 g fibrex
2 msk bakpulver
50 g smör
1 dl vispgrädde
5 ägg
2 dl creme fraiche
 
Sätt ugnen på 190grader. Kör mandlar och solrosfrön i en mixer, så det blir småbitar. Häll över det i en bunke och blanda ner resten av fröna, fibrex och bakpulver. Smält smöret i en kastrull och ner i grädden. Använd en mixerstav och blanda ägg och fraiche till en jämn smet. Rör ner smörblandningen i de torra ingredienserna och rör därefter ner äggblandningen. 
Låt blandningen svälla i 5 min. Häll smeten i en brödform som rymmer 2 liter och som klätts med bakpapper. 
Grädda längst ner i ugnen i ca 70 min. Låt svalna på galler. 
Receptet är hämtat ur Expressens bilaga "Allt om LCHF" nr 2/2012.

Scones

Jag har börjat tröttna på all frukostmat, har man ätit LCHF i flera månader så är det lätt att tröttna på typ äggröra, stekt ägg osv..även om jag älskar ägg! Så för att inte riskera att tröttna helt så testar jag hela tiden nya recept på saker (går ju an när jag pluggar och ändå är hemma på morgonen). Idag blev det scones till frukost, inspirerad av http://lchfamanda.wordpress.com
 
Till ca 4 scones
 
2,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
2 krm kardemumma (smaksak)
0,5 msk fiberhusk
1 krm salt (insåg nu att det glömde jag totalt bort, men det gick bra ändå)
4 ägg
1 dl grädde
0,5 dl turkisk yoghurt/fraiche eller likn. 
 
Sätt ugnen på 225grader. Vispa ihop ägg, grädde och yoghurten. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Rör i det torra i äggsmeten. 
Låt smeten svälla i ca 15 min. 
 
Klicka ut bullar på en pappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen till de fått en gyllene färg, ca 15-17 min. 
Servera med mycket bregott och ost, mmm!
Jag plattade ut mina bullar innan de åkte in i ugnen, nästa gång ska dom få vara lite "högre" :) 
 

Sömnbrist gånger tusen

I ca två veckors tid nu så har jag sovit helkasst på nätterna. Är jättetrött, men kan ändå inte sova. Stör mig som tusan!
Idag har jag och Jenny enats om att det måste vara smärta (såklart) och oro inför kommande operation som spökar för mig. 9 dagar kvar..låt dem gå fort!

Nu gör jag ett nytt försök att sova, önska mig lycka till!

Imorgon kommer lite bilder från Turkietresan och även recept på morotskaka och lite annat smått och gott.
Sov gott!


Kyckling med röd curry

6 pers
 
800 g kycklingfilé
1 röd lök
1 paprika
3 tsk röd currypasta
1 tsk sambal
150 g philadelphia
1 dl grädde
1 dl vatten
Salt och peppar
 
Dela kycklingfiléerna i önskad storlek. Finhacka löken och strimla paprikan. Stek kycklingen, löken, paprikan och 1 tsk currypasta. Koka upp philadelphian, vatten och grädde. Rör hela tiden. Blanda i sambal och resten av currypastan och kryddorna (smaka av för önskad smak, tänk på att sambal är starkt!). 
Häll över "såsen" över kycklingen och låt koka ihop några minuter. 
Servera med blomkålsris. 
 
 

 

 

 


LCHF-pasta

Igår testade jag återigen ett nytt recept, känns som att det är nya varje dag. Men vad gör det? Bara roligt! Jag älskar att stå i köket! Tror jag ska bli hemmafru ;) Tänk att bara få stå och laga mat och baka hela dagarna..sen har jag inga problem med att städa heller, förutom toaletterna. Men men! Här kommer ett recept på pasta. Jättegott måste jag säga! Jag serverade med bacon-och svampsås, aaaah! :) Receptet kommer från 56kilo
 
3 pers
 
4 ägg
125 g philadelphia
0,5 dl fiberhusk
 
Sätt ugnen på 150grader. Vispa äggen poröst, tillsätt philadelphian och fiberhusk och vispa ihop till en jämn smet. Fördela smeten på två bakpappersklädda plåtar och bred ut smeten tunt. Lägg ett bakpapper över och kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Om ni inte har någon kavel så kan man även försöka platta ut så mycket som möjligt med slickepott. Grädda i ca 10-12 min. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär tunna strimlor av degen, om ni vill ha tagliatelle/spagetti. Låt de vara om ni ska göra lasagne. 
Ni måste bara testa!
Såsen jag gjorde till är bara ett hopkok av bacon, svamp, lök, smetana, lite grädde och kryddor. Inte svårare än så! :) 
 
Och Ida, det smakar väl kanske inte helt som vanlig pasta, men ett grymt bra substitut! :)

 
 
 
 

 

 

Fiskpudding (GOTT)

Här kommer en supergott recept på en fiskbullepudding. Receptet är min norska farmors gamla sen mååånga år tillbaka. Och om jag säger så här; jag hatar fiskbullar i vanliga fall, men här i är det såå gott! Testa själva!
Farmors recept är självklart inte LCHF, men jag fixade och trixade så nu är det det! :) 
 
1 burk fiskbullar (ca 400 g) Inte i hummersås! 
3 dl grädde
3 dl gammaldags mjölk
150 g philadelphiaost
ev. 1 tsk fiberhusk
6 ägg
salt, peppar
1,5 dl mandelmjöl
 
Sätt ugnen på 200grader. Häll av buljongen till fiskbullarna och lägg dom i en ugnsform. Skär bullarna i små bitar (kniv/gaffel eller sax). Ju mindre bitar desto mindre fiskbullesmak. 
Koka upp mjölk och grädde, rör hela tiden. Lägg i philadelphian och rör tills den smältar. Tjocknar inte såsen efter en stund så ta i lite fiberhusk (obs! inte för mycket, då blir det en klump av alltihop). Salta och peppra. Låt svalna lite. Vispa ihop äggen och rör i den något avsvalnade såsen. Rör hela tiden! 
Häll över såsen över fiskbullarna och strö över ströbröd. Grädda ca 45 min, tills den fått lite färg. 
Servera med skirat smör, smörstekta sockerärtor och sparris. Gott! 
 
 
 

Tvåminutersmacka med kakaokräm

Enkelt och gott! 
 
Macka:
Smält 25 g smör i en skål i micron. Blanda sålänge 1 ägg och 1 dl mandelmjöl med en nypa salt
Blanda i det smälta smöret och bred ut blandningen på en platt tallrik, hög effekt ca 2 min i micron. Klart!
 
Kakaokräm: (ungefärliga mått)
0,5 dl kesella
0,75 dl grädde
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk stevia
 
Blanda ihop till en kräm! Testa dig fram med kakaon, kan bli beskt! 

Tv-kväll och middag

Jag är helt hysteriskt trött. Sover fruktansvärt dåligt på nätterna, dels pga min fot men även nåt annat som gör att jag vaknar varannan timme. Suck. Imorse när jag åkte från mor och far till Göteborg igen, så sov jag i stort sett hela bussresan på 2 h, vilket jag verkligen inte brukar kunna göra. Trött, ja. Orkar inte riktigt med på dagarna vilket bekymrar mig lite. Tur man har lite reserver att ta av :) 
 
Jag ska strax fixa lite käk, ikväll blir det kyckling med blomkålsris. Recept kommer imorgon om det blir gott!
 
..och på grund av denna trötthet ska jag bara hänga i soffan hela kvällen. 
Några av mina favvisar går ju dessutom så det är helt okej ;) 
Halv Åtta, X-factor och Ensam mamma. 
 
Lite dumt faktiskt att det börjat gå så mycket "bra" på tv om kvällarna..förutom de tre nyss nämnda tittar jag gärna också på Bonde söker fru, Kockarnas kamp och sen börjar ju Hela Sverige bakar på torsdag! Ooooowwii! :) 
 
 
 

Klädsel vid gipsat ben?

Nästa fredag ska jag - ÄNTLIGEN -operera min fot. Och sen följer 6-8 veckor med gips
Nu skulle jag återigen vilja ha råd av Er;
vad ska jag ha på mig för byxor och skor när jag har gips upp till knät? 


Minipajer

Igår eftermiddag hittade jag några små, överblivna stjälkar rabarber i trädgården. Synd att bara slänga tyckte jag så på kvällen fick det bli små minipajer av dom. Blandade i lite hallon för att dryga ut. Måtten är inte exakta då jag bara "höftade". Men de blev riktigt goda, kanske något sura så nästa gång ska jag ha i mer sötningsmedel.

Hallon- och rabarberpajer
3 små pajer

50 g rabarber
1,5 dl hallon
2 tsk sötning
2 msk mandelmjöl
1 dl kokos
3 skivor smör

Sätt ugnen på 225grader. Skala och skiva rabarbern i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg i en skål och blanda i sötning. Låt stå en stund. Om du vill kan du här smaka av det så det blir "rätt mängd" sötning. Fördela i småformarna och fördela sedan hallonen över. Strö över mandelmjöl och nästan all kokos. Skiva till sist över 1 skiva smör (med osthyveln) över varje paj och strö över resterande kokos. In i ugnen i ca 20 min. Låt de svalna lite innan servering. Klart! :)
Servera med en klick vaniljgrädde.


Sökes: mattehjälp!

Är det någon inom Göteborgsområdet som är villig att hjälpa mig med matte B-kursen? Känner mig som ett stort pucko och kommer inte framåt.
Som tack för hjälpen bjuder jag på middag :)

Hör av er, skulle bli så glad och tacksam.


Marängswiss

Igårkväll myste jag och Ellinor till det och gjorde marängswiss. Självklart på LCHF-vis. Gjorde allt själv dessutom, vilket känns grymt bra. Vaniljglass, maränger, chokladsås. Sen hade vi hallon och grädde till också. Riktig fettbomb, och OJ så mätta vi blev. 
 
Vaniljglass utan glassmaskin
 
5 dl grädde
3 äggulor
1 tsk sötning (stevia strö/sukrin)
1 vaniljstång
1 tsk vaniljpulver
 
Vispa äggulorna och 1 dl av grädden tillsammans med sötningen, urgröpt vaniljstång och vaniljpulvret. Blanda i resten av grädden och vispa fluffigt. Häll i en form/burk (jag tog en springform) och släng in i frysen i några timmar. Tänk på att ta fram den i god tid innan den ska ätas. 
 
Chokladsås
Enklaste någonsin!
 
1 dl grädde
100 g choklad, 70%
1 tsk sötning (stevia strö/sukrin)
 
Värm grädden i en kastrull, bryt chokladen i bitar och blanda ner så den smälter. Ta ev i sötning om du känner att det blir lite bittert. Låt stå 5 min så den tjocknar lite. 
 
Maränger
(Annika Rogneby-Bakgläde till vardags och fest)
 
3 äggvitor
0,5 dl sötning (stevia strö/sukrin)
1 krm ättika/citronjuice
 
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna långsamt i ca 1 minut. Tillsätt sötning och ättika/citron och vispa kraftigt i ca 10 min. Spritsa ut marängerna på en pappersklädd plåt. 
Grädda mitt i ugnen i 50-55 min eller tills marängerna lossnar från pappret. 
Tänk på att marängerna är mjuka hur länge de än är i ugnen (i stort sett), men blir väldigt frasiga efter en stund ute. Alltså, ta ut dom i tid även fast de inte känns "klara". 

Längtar..

Imorgon är det 2 veckor till jag ÄNTLIGEN ska operera min fot. Sen väntar 8 låååånga veckor med gips till knät och rehab på det. Men sen. Då JÄVLAR ska jag träna igen. Jag längtar så sjukt mycket efter att bara kunna ta en morgonPW innan frukost liksom. Det finns inte på kartan just nu. Fucking trött på det! Trött på att ha en svullen fot. Att ha ont från det att jag går upp ur sängen till jag somnar på kvällen. Tack för smärtstillande som gör att jag iaf sover några timmar. 
Så kontentan då? Jag längtar så otroligt tills den dagen jag kan träna igen. Träna normalt. Gå på pass. Ut och springa är mitt mål. 
 
Detta inlägg är inte något "klagomål" utan det är med sorg i hjärtat som jag skriver det. 
-
Ikväll är det hockeypremiär efter ett uppehåll sen mars! Kuuuul! Hoppas vi har några barn i klacken bara :)
Heja Frölunda! 

 
 
 
 

Hamburgare deluxe

Igår åt vi grymt goda hamburgare. Gjorde bröd och sås själv och köpte faktiskt färdiga hamburgare. Grejen med färdiga hamburgare är att de som finns i färskdisken (nu snackar jag om Icas) är helt okej utan massa tillsatser och skit, medans frysta går fetbort. 
Detta är t.ex. ingredienserna i Scan´s frysta Bistroburgare: 
INGREDIENSER: Svenskt nötkött, salt, jästextrakt, potatisfiber, potatismjöl, tomat, modifierad stärkelse, paprika, lök, arom, socker, konserveringsmedel E262, citronsyra E330, kryddor, rökarom.
 
No way känner jag. http://www.scan.se/produkter/8910/bistrohamburgare/
 
Men som sagt, jag köpte burgarna med baconsmak, gooott! 
 
Hamburgerbröd
4 bröd 
 
1 dl vatten
1 dl kesella
2 dl riven ost
2 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
En nypa salt
Sesamfrön
 
Sätt ugnen på 200grader. Blanda alla ingredienser och låt stå och sväll i 10-15 min. 
Forma till "bullar", lägg på en plåt och strö över sesamfrön. Grädda i ca 20 min. 
Riktigt goda!
(http://www.lagalchf.se)
 
Sås
(Ungefärliga mått)
 
1 dl smetana/fraiche
1 dl majonnäs
2 msk stark ajvar
2 tsk sweet chilisås (kan uteslutas om man är strikt)
salt och peppar
paprikapulver
 
Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar till önskad smak. Perfekt till hamburgarna! 

 
 

Omelettrulle med baconröra

Dagens frukost:
 
Omelettrulle med baconröra
1 port.

2 ägg
2 msk grädde (eller 1 msk grädde och 1 msk vatten)
salt och peppar
 
½ paket bacon
5 cm purjolök 
½ dl majonnäs
½ dl turkyoghurt
salt, peppar
 
Vispa ihop omelettingredienserna och stek i rikligt med smör. Vänd när ovansidan stelnat. Stjälp upp på tallrik och låt svalna lite. 
Strimla bacon och fräs bacon och lök i het stekpanna. Låt svalna lite på hushållspapper. Rör samman övriga ingredienser. Blanda sist i bacon och löken. 
Bred baconröran över omeletten och rulla ihop. 
 
Min rulle misslyckades lite, men blev lika god för det! 

Motivation tack!

Jag förstår inte hur svårt det kan vara att hitta motivationen?! Till träning, bra kost och allt annat finns den till 100%, men när det gäller att plugga är den som bortblåst. Det finns inte ens en glimt av den. Jag vet inte vad jag ska göra!
Någon som har något råd? 
Jag är ledig idag och imorgon och hade då tänkt plugga järnet, men det gåååår bara inte. Matten fattar jag inte ett skit av och resten är bara blaj. Ååååh. 
 
--
 
Tur att jag i eftermiddag och kväll har saker att se fram emot. Vid halv 5 ska jag träffa Jenny, så mysigt! Och sen ikväll kommer Ellinor hit och sover över.
Åh vad jag tycker om dom tjejerna! Galet! 
Jag har förberett en överraskning till Ellinor när hon kommer, eller egentligen två, men det kan jag inte säga nåt mer om nu ifall hon skulle gå in och läsa under dagen ;) 

 

Korvgryta

Igårkväll hade jag ingen inspiration och ville kunna förbereda middagen i förväg, så då fick det bli det som fanns i kylskåpet. Och som nybliven, minst 90%, korvätare (efter 5 år utan) blev det då en korvgryta som borde bli höjd till skyarna, jäklar vad god den blev! Stark och galet god! Ni måste testa!! Receptet är inspirerat från http://linruz.se, men jag har justerat lite. Snabbmat när det är som bäst! 
 
Korvgryta
4-5 pers
 
7 smala, starka korvar, 90%
1 röd lök
1 röd paprika
100 g kantareller
2-3 dl grädde
1-2 msk sambal oelek 
100 g philadelphiaost
Paprikapulver
1 msk frusen persilja (gärna mer!)
Salt, peppar
 
Hacka korv, lök, paprika och kantraller. Fräs i stekpanna i en rejäl klick smör. Häll i grädden och krydda till önskad smak. Låt småputtra lite och blanda i philadelphian så att grytan tjocknar och blir krämig. 
Servera till blomkålsmos smaksatt med persilja. Mums! 
 
 
 
 

Jetlag?

Kan man få jetlag trots att man bara flugit i 4 timmar? Det blev ju så totalt fel med dygnet tiden vi flög. Startade ju kl halv 1 och var hemma i sängen kl 5. Jättedumt blev det! Så det känns som om jag har världens jetlag och går i dvala.

Nu ska jag packa upp resväskan så den kan få åka ner i källaren igen. Ogilla.

Back in Sweden!

 
Och hur känns det då? Ja, både bra och dåligt måste jag nog säga. Jag trivs ju som bäst i sol och värme och det har varit så fantastiskt skönt att bara vara. Så otroligt bra och avslappnande. Vi har slappat vid poolen/stranden, åkt maaaaaaassa rutchkana, ätit god mat, solat och bara umgåtts. Ingen stress, inga måsten. Då mår jag som bäst. Direkt när vi kom hem och jag insåg att "ja, semester är över, åter till vardag igen" så kom ångesten över skolan, och då främst över matten. Fuck it säger jag! Men det tänker jag inte deppa ihop över nu, ingen bra kombo att deppa och vara trött samtidigt. För trött, det vill jag lova att jag är!
Vi åkte från hotellet igår 19.30 och bussresan till flygplatsen tog 2 h. När vi ska checka in på så säger dom att planet är MINST 1 h försenat..alltså, istället för att åka vid 23 så skulle det bli tidigast kl 00! Snark. Vi alla 11 var svintrötta och halvgriniga och ville bara hem. (För visst är det så, att när man väl har packat, allt är klart och man väl är på väg hem, då vill man bara vara hemma!). Så när kom vi iväg? Halv 1 i natt åkte vi från Turkiet, landade kl 4 och var hemma kl 5.00.
T.R.Ö.T.T. 
 
Eftersom det därmed inte blev så jättemycket sömn i natt så blir det en väldigt lugn kväll. Ska strax fixa käk, lax med spenatcreme, och sen slänga mig i soffan och ladda upp inför Halv åtta, X-factor och Ensam mamma. 
Jag tänker även ta några bitar choklad till, har kvar från resan.
Frågan är om jag klarar att hålla mig vaken och se alltihop? 
 

Just nu:

Här är min vy just nu :) klagar inte!
Det är 44 grader i skuggan och klockan är inte mer än 9.54! Det blir massor av bad idag! Hoppas ni mår bra :)


Chokladbollar

Världens godaste och enklaste recept på chokladbollar kommer här!
 
ca 20-25 st
 
100 g mjukt smör
100 g kokos
100 mandelmjöl
4 msk kakao
2 msk starkt kaffe
1 msk vatten
0,5 dl stevia strö/sukrin
 
Blanda ihop allt med degkrokarna på elvispen, rulla små bollar och rulla i kokos.
Tjofs, klart! :)
 
 
 
 
 
 
 

Hejdå Sverige!

Sitter på Landvetter och väntar på att checka in. Äntligen ska vi åka!
Jag skriver säkert nåt under veckan, har wifi på hotellet. Har några tidsinställda inlägg som kommer upp också :)

Ha det bra så länge!
Kram på er!


Chokladpannacotta

Igår hade jag två fikagäster på besök och då fick jag såklart slänga ihop nåt smarrigt attt bjuda på. Dagen till ära testade jag chokladpannacottan från 56kilo. Det blev GALET god! Och så enkelt, behövde inte kolla receptet mer än en gång och det sitter fortfarande :) 
 
Chokladpannacotta
4 pers
 
3 dl vispgrädde
2 gelatinblad
100 g mörk choklad
1 vaniljstång
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden och urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Ta bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter. Rör sist ner gelatinbladen så de "löser upp sig". 
Häll upp i glas och ställt kallt i minst 2 timmar. Lägg plastfolie över så att det inte blir ett skinn över. Ta fram en stund innan servering. Servera med lättvispad grädde och hallon. 
 
Mums! 
 
 

 


Restmat - riktig höjdare!

Eftersom vi åker till Turkiet imorgon, så vill jag gärna rensa i kylskåpet innan. Vill inte slänga mat, så då är det ju bättre att försöka äta upp det som inte klarar sig någon längre tid. Typ sallad, öppnade mejeriprodukter osv. 
Så igår hade jag en kycklingfilé som proteinkälla och sen ett halv vitkålshuvud och en zucchini. Vad kunde det bli då tro? Jo, en vitkål -och zucchinigratäng som visade sig gå upp bland topp 10 i maträtter!
Tänkte därmed dela med mig av receptet. Hoppas att jag inte glömmer nåt nu..
 
Vitkål -och zucchinigratäng
6 pers
 
½ vitkålshuvud
1 zucchini
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
200 g philadelphia
1 dl grädde
2 tsk sambal oelek
salt, peppar
150 g riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken, vitkålen och zucchinin i småbitar, fräs i olja tills det mjukar lite (inte helt). 
Blanda ihop philadelphia, grädde, sambal, salt och peppar. Rör i grönsaksblandningen i philadephiaröran. Lägg i en ugnsform och strö över osten. Grädda i mitten ca 20-25 min, tills osten smält. 
 
Riktigt gott! Bra eftersom det går att äta vegetariskt också, vilket jag ska göra idag! 
 
Detta recept är komponerat av mig själv, låna gärna men länka isåfall hit.
   

 
 

Första september

Jag börjar första höstmånaden med att vara sjuk. Har känt av i halsen hela veckan, men så igår satt vi på en uteservering och vid 23-tiden kände jag mig helt borta. Stod på vagnen hem och kände mig helt tjock i huvudet. 
Har knappt sovit nåt i natt och imorse vaknade jag, såklart, med en vrålförkylning och äcklig hosta. Har ev. feber också, men det tänker jag inte kolla. Vill inte veta eftersom vi faktiskt åker imorgon! Så jävla typiskt att bli sjuk just NU, kunde det inte ha väntat en vecka om det nu måste komma? Blir så less. 
Så nu blir det helkurering hela dagen. Hade egenltligen planer för både dag och kväll, men det får bli en annan gång. Jag måste bli friiiisk. 
Och vet ni vad? Jag ska äta sushi ikväll
Jag har längtat som en tok i över två veckor nu, men eftersom jag kört så strikt med kosten så har jag inte velat förstöra med riset. Men ikväll, då jävlar! Älskade sushi. 
 
Hoppas ni mår bättre än vad jag gör idag. 
  
Bilder från igår, riktigt rolig kväll med Maria och Claes.