Torsk med fyra sorters ost

Igår gjorde jag en GRYMT god fiskrätt. Jag kände att det blivit väldigt mycket kött och kyckling i sommar (och skaldjur), men väldigt lite fisk, så det passade bra nu. 
Jag försöker dessutom rensa mamma och pappas kyl och frys nu eftersom jag lämnar dom och åker tillbaka till stan på söndag förmiddag. Det blev i vilket fall HUR gott som helst.
Vill ni ha receptet? Såklart ni vill! 
 
Till 2 pers
 
1 pkt tinad blocktorsk (funkar säkert med vilken fisk som helst)
1 pkt Cantadouost Basilika/gräslök
1 dl grädde
50 g philadelphiaost
1 msk hackad färsk basilika
salt, peppar
1 pkt mozzarella
150 g riven ost
 
Sätt ugnen på 225grader. Lägg fisken i en ugnsform. Blanda ihop resterande utom den rivna osten. Bred ut som ett täcke över fisken. Skär mozzarellan i bitar och fördela över. Strö på riven ost och skjutsa in i ugnen ca 15 min. Efter 15 min, höj värmen till 250grader och kör i ca 5-10 min till (beror på effektiviteten i ugnen såklart). 
 
Jag serverade med smörstekta zucchinistrimlor, GOTT. 
 
Tips! Hade jag inte varit allergisk mot röd tomat, så hade jag skivat en tomat och lagt under sista osten. 
 
 

Aug. 15, 2013

Sommaren har just haft sin bästa vecka! Inte vädermässigt, utan för Mig.

I fredagskväll kom min älskade vän Jenny hit till mig. Vi hade en supermysig helg tillsammans (som till min glädje förlängdes till måndag eftermiddag). Vi åt glass, badade, solade, åt god mat, shoppade och bara myste. Fy sjutton vilken bra helg det var. Den kommer jag leva länge på.

Och sen i tisdags kom Ellinor och hennes Daniel hit med båten. Vi åt också glass, var på havet och allmänt mys. De åkte hem imorse när jag började jobba kl 7.

Underbara vänner, vad skulle jag gjort utan er?


Min blåbärspaj

Här kommer receptet på min egenkomponerade blåbärspaj. Av två smakare och kh-ätare så fick den betygen "supergod" av ena och "lite mer socker kanske.." av nästa. Haha. Så om ni vill kan ni ju lägga till lite sött på bären innan täcket läggs över.

Ca 6-8 pers

450g frusna blåbär, ej tinade
100g smör
3 ägg
3 dl mandelmjöl
3 dl kokos
3 tsk kardemumma
3/4 dl sötning, tex Sötströ
50g flagad mandel

Sätt ugnen på 200grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och vispa snabbt i äggen. Häll blåbären i en form (strö ev. lite sötning över). Bland ner "äggsmöret" i kokosblandningen och vispa ihop till en smet, den ska vara kladdig. Bred kletet över blåbären och strö över flagad mandel. Grädda tills den får färg och blåbären är varma. Du kan ev. behöva lägga på folie i slutet.

Servera ljummen med hemmagjord vaniljsås. Så gott.

Bilden går tydligen inte att lägga upp så det får bli ett bildlöst inlägg. Men ni vet ju hur paj ser ut ;)