Sol och Håkan

Underbara, fina väder! Om du bara kunde förstå hur mycket jag älskar dig! (Som att solen kunde höra då eller?)
Har suttit ute hela dagen och läst, löst korsord, ätit lunch osv.
Nu blir jag och pappa (mamma är redan på plats) snart upphämtade av några vänner för att åka till Lysekil och - för första gången för dom andra - återigen se på den underbara Håkan! Ska bli så kul! Men känns lite konstigt att inte Sofia är med mig..hon var tvungen att jobba. Trist. Blir inte alls samma sak utan henne, men det blir säkert bra detta också. Håkan-tröjan är iaf strax på och vi börjar göra oss klara!

Hoppas ni har det fint i solskenet! För jag tror väl att det ska vara sol på de flesta ställen idag va..?



Fina, fina du. Du hjälper mig att lysa upp de mörkaste dagarna.

Synvillor..

..fast ändå inte.
Jag har sett så hemska saker idag. Egentligen helt vanliga saker och människor, men som blir fruktansvärda.
Det första var när jag cyklade till jobbet i förmiddags. Då cyklade jag förbi en kvinna som var ute och gick med sin hund. Hon såg precis ut som vår kära vän som så hastigt lämnade oss och hunden såg precis ut som deras ena hund. Dessutom hade hon en röd jacka på sig, som du ofta hade. Jag tänkte mig inte för utan ropade glatt "hej!", men då hon vände sig om så kom jag på..fan Johanna, hur tänker du? Det går ju inte. Det var ju såklart inte hon. Åh, vad ledsen jag blev.

Sen under dagen när jag var på väg tillbaka till jobbet från gästhamnens toa så såg jag en kvinna som gick in genom dörren. Röd-vit väst, som du hade. Samma hårfärg som dig hade hon också. Där insåg jag dock snabbare att "nej, det är inte du."

Fyfan. Detta kommer ta knäcken på mig. Jag saknar dig så sjukt mycket.



Begravning.

Den hemska dagen är snart här. Den jag fasat för i knappt en månads tid. Nu är den här. Imorgon. Fyfan. Det är det enda jag har att säga faktiskt. Fyfan vad jobbigt detta kommer bli. Ändå har jag fortfarande inte fattat nånting.
Eller så förtränger jag det. Skjuter bort det. Jag är rätt bra på det. Men fyfan.
Jag ser inte fram emot morgondagen.

Bildbomb - Kolmården/midsommar


Snabb saknad

I already miss you, my friend.

(Från tårtkalaset igår)

70 trappor

Imorse vaknade jag innan klockan av att regnet riktigt piskade mot rutan och bestämde mig där och då för att skippa morgonpromenaden idag. (Som jag faktiskt annars varit duktig med varje dag!) Sen när jag kom till jobbet så ångrade jag mig verkligen, jag hade ju faktiskt bestämt mig för att gå varje morgon. Kasst. Bestämde då att jag skulle gå efter jobbet istället, men det regnade lika mycket då så jag körde en annan grej istället - sprang upp och ner för trappan 70 gånger! Säkert jätteeffektivt. Det skakade iaf bra..;)

Egentligen skulle ju Ellinor ha kommit ikväll, men hon var tvungen att jobba så hon kommer över dagen imorgon istället. Synd, men det ska bli så underbart att träffa henne igen. Herregud, jag är ju van vid att träffa henne nästan varje dag. Nu var det 2 veckor sen.

Fullt upp

Hej! Tydligen var det en vecka sen jag skrev, känns inte så, men..Hinner inte så mycket längre. Bara när jag är ledig. Jobbar på dagarna och sen är det verkligen fullt upp på kvällar och annars. Igår fyllde jag år, så då gick vi ut och åt efter alla jobbat och sen fikade vi hos mormor. Nu om en stund blir det jobb igen, sen direkt till en vän som ska ha Tupperware-party och sen direkt (stressad!) därifrån hem och baka tårtor inför lördagens kalas.

Imorgon fredag, jobb till 17. Sen hem och förbereda lite mer inför lördag. Sen kommer min fina fina vän Ellinor hit. Äntligen.

Nej, dags att göra sig i ordning lite. Mot badgästerna ;)
Tjohej!

Kökets dag?

Jag känner mig lite duktig idag faktiskt. Håller på att baka och laga massa i köket, och än är jag inte klar. Eftersom vädret ändå är sådär så gör det ju inget att vara inomhus. Även om jag såklart helst vill ha sol när jag är ledig, men men. Jag har gjort en sats lemon curd, två flaskor rabarber-och jordgubbssaft, en stor laddning kycklingwok och förberett till en kycklingröra som ska ätas med pasta när den väl äts. Just nu håller jag på med en lax-och spenatpaj och sen ska jag dra igång ett bullbak tror jag. Känner mig så effektiv! :) Men det känns så bra att fylla upp frysen med massa färdiga portioner bara att ta med till jobbet om vi inte lagat nåt direkt på kvällen. För färdigmat går ju fetbort här!

Fina, underbara väder

Varmt och soligt, kan inte annat än älska vädret just nu. För några minuter sen drog det dock över ett jättemörkt moln över himlen, så jag gick in innan jag riskerade att bli blöt :) Men jag tror det verkar vara på väg bort igen.

Nu ska jag sätta igång med lite pizza. Det blir hembakad pizza med husets rester idag. Det brukar ju bli gott iaf! Tänker mig lite skinka, räkor, ananas och svamp. Och självklart Ajvar Relish istället för tomatsås!

Förresten, bilderna från midsommarhelgen med Kolmården och allt, det kommer efter nästa helg då jag fått Ellinors bilder också och har mer att välja mellan :)

Lite nervis..

Sitter här och förbereder mig inför en god natts sömn. Det blev inte mycket av den i natt, kom hem sent och sen var det så fuktigt och min allergi satte sina spår, så det var mindre bra. Hoppas på att det blir bättre idag.
Imorgon ska jag börja med mina morgonpromenader igen. Nu när jag inte har tillgång till gympa och friskis så kommer jag att bli tokig om jag inte rör på mig. Så minst en promenad om dagen. Måste försöka iaf.
Imorgon är det även första dagen för sommaren på jobbet. Samma jobb som förra året och som jag kanske borde komma ihåg allt på, men icke..jag är lite nervös för att jag inte gör det. Jag ska dessutom öppna själv, haha. Hur ska detta gå? Förmodligen sitter det när jag väl är på plats, men lite oroligt är det :)

Jaja, sov gott!

Förresten, jag är hemma hos mina föräldrar nu för sommaren, och troligen i 5-6-7 veckor framåt, beroende på hur länge det blir jobb!



En helt ljuvlig bild från Kolmården.




Vila i Frid, fina du.

Fina, fina du. Du fick leva ett alldeles för kort liv. Du hann inte ens fylla 48.
Du var så levnadsglad och så positiv jämt. Glad. Glad i livet helt enkelt. Det är så jävla orättvist.
Allt kom som en chock, för dig och för alla andra. Dumma hjärta. Men jag vet att du kämpade till sista stund.
Du älskade sommaren, men också vintern. Du hade precis börjat din semester och var så nöjd.
Vi sågs inte så jättemycket på vinterhalvåret, mest när du/ni var ute och gick/sprang med hundarna. Eller om ni kom in på en fika en kväll. Vi sågs desto mer på sommaren. Att ha er borta hos oss på bryggan och käka mat och bara sitta och snacka skit hela kvällen. Det gillade jag. Eller alla dagarna på havet tillsammans. Hela gänget samlat. Det kommer aldrig bli som förr.
Inte utan dig.
Jag har inte ens varit hemma och känt på stämningen ännu, men jag vet, jag vet så jävla väl hur tomt det kommer kännas utan dig där.
Jag saknar dig så oerhört mycket. Och alla andra också. Det gör ont att det ens kan få att bli så här.
Detta är inte ett Hej då, mer ett Vi ses. För det gör vi. Det vet jag. Vi ses.
Vila i Frid.