Blomkål- och zucchinisoppa

Denna veckan tänkte jag göra middagar á la Katrin Zytomierska. Helgen får vi se, brukar ju alltid bli lite "lyxigare" på helgen, men vi får se! Igår blev det iaf en kalasgod blomkål-och zucchinisoppa med knaperstekt bacon och ostchips. Asså..jag dör så gott det var! Och enkelt. 
 
 
Soppan: 
 
1 blomkålshuvud
2 zucchini
1½ dl vatten
3 tärningar grönsaksbuljong (alt. "pulver")
2 dl grädde
svartpeppar
 
Koka upp vattnet med buljongen. Ansa och dela blomkålen i små buketter och dela zucchinin i bitar. Häll grönsakerna i det kokande vattnet och låt dem kokas mjuka. Mixa soppan med en stavmixer och ställ tillbaka på spisen. Häll i grädden och smaka av med peppar. 
 
Ostchipsen gör du så enkelt som att riva ost och lägga i små högar på ett bakplåtspapper. Skjuts in i ugnen på 200grader i ca 10 min. Klart! 
Servera soppan med knaperstekt bacon och ostchipsen. 

Världens godaste hallonpaj

Tack Caisa (http://lchfklubben.se/caisa/) för ännu ett otroligt gott recept! 
 
Igår var vi som sagt hos min farmor och skulle äta middag. Jag är rätt van vid det här laget vid att det alltid är kolhydrater i andras mat, så jag sprang (haha, komiskt! Snarare hoppade..) in på Ica på vägen och köpte med mig en salladsbas och keso, jag visste nämligen att vi skulle få fläskfilé och jag chansade på att den inte låg i någon sås gjord på mjöl. Och guess what? Det gjorde den inte! Alltså blev min middag fläskfilé med sallad och keso. Tyvärr inget fett, blev alltså inte så mätt, så det var tur att jag bakat denna gudomliga hallonpaj till efteråt ;) Pajen fick väl godkänt av 5 ja-sägare, över 50 år! Fantastiskt bra betyg ;) 
 
Till 6-8 pers 
(Caisa skrev till två formar, men det tyckte jag blev alldeles för lite så jag tog 2/3 i en form och gjorde tre småportionspajer med resten.)
 
150 g smält smör
1 ägg
1 msk stevia strö
2 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosmjöl
0,5 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 200grader. Blanda samman alla ingredienser med elvisp. Tryck ut degen i formen så att kanten blir ca 3 cm hög. Förgrädda skalet i ca 10 min. Gör under tiden fyllningen. 
 
2 dl smetana
1 dl fraiche, 34%
½ dl stevia strö
2 tsk vaniljpulver
2 ägg
500 g halvtinade hallon
 
Ändra ugnstemperaturen till 180grader. Vispa ihop alla ingredienserna och blanda ner hallonen. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Fyllningen ska vara ca 2 cm djup (beror på tillagningstiden). Skjutsa in i ugnen ytterligare 30 min. Täck över med folie de sista 10 min så att inte ytan bränns. 
Låt svalna helt innan servering så att fyllningen hinner stelna. Servera med lättvispad grädde. 
 
Jag bakade våran paj på förmiddagen och lät den "stelna" i rumstemperatur tills vi strax innan fikan vid ca 16 slängde in den i ugnen lite. Halvt-ljummen med lättvispad grädde var den perfekt!
 
 
 
 

Baconlindad fläskfilé med blomkål- och spenatgratäng

Ursäkta för dålig update i helgen. Det har för en gång skull varit fullt upp :) Äntligen! I lördags var vi iväg och shoppade lite pyssel och annat skoj, tänkte sätta mig med årets julkort i veckan. Perfekt att göra när jag har all tid i världen :) Igår var vi hos min farmor på middag, men det kommer i nästa inlägg tillsammans med en supersmarrig hallonpaj! 
Tills dess får ni receptet på våran lördagsmiddag, så otroligt gott!
 
Baconlindad fläskfilé
 
1 fläskfilé
1 pkt bacon
salt och svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200-225grader. Putsa filén, salta och peppra (tänk på att baconet är salt i sig, så var försiktig med saltet). Linda baconskivorna runt filén. Bryn runt om i smör och lägg över i en form och stek färdigt i ugnen i ca 20-25 min. 
 
Blomkål- och spenatgratäng (från http://nejtillkolhydrater.se)
 
1 stort blomkålshuvud
4 cm purjolök
1 påse babyspenat (färsk)
3-4 dl grädde
ca 2 dl riven ost
salt och svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200-225grader. Dela blomkålen i små buketter, strimla purjolöken och varva detta tillsammans med spenatbladen i en ugnsform. Häll över grädden och krydda efter smak. Toppa med osten. Skjutsa in i ugnen i ca 40 min. 
Kalasgott! 

Pyssel

Igår pysslade jag lite! Nåt att döda lite tid med och jag älskar att pyssla. Pärlor, mosaik, scrapbooking - you name it! Egentligen är det väl allt man gör med händerna som jag älskar, pyssla, baka, laga mat, pussla, korsord (pensionärsvarning, jag vet!) osv.  Oavsett, resultatet blev total katastrof, men det fördrev ju tiden lite iaf ;)
 
 
 
 
 
 
 

Herregud, gåshud!

Jag njuter så galet mycket under detta klippet. Får mig att må bra. Tjejen med gitarr, herregud, hon sjunger som en Gud. Jag hade typ dött för hennes röst. 
 
 

Hemklickat!

På två veckor har jag nu beställt tre nya böcker som jag längtar så efter! 
Tror att Katrins och Annikas kommer ut i november, men Åses i januari om jag inte minns fel. 
Men...den som väntar på nåt gott! :) 
 
  
 
 
 
Bilderna är tagna från dessa fantastiska kvinnors bloggar! 
 
 

Vill ha!

Detta är typ det finaste jag sett. Jag ä l s k a r blommigt. 
Min bästa vän brukar fråga "Jaha, är den blommig eller?" när jag säger att jag köpt en ny klänning. 
För ja, jag älskar klänningar också. 
 
Jag <3 blommiga klänningar, helt enkelt.
 

Wrap med kycklingcurry

Igår gjorde jag nåt som jag längtat efter väldigt länge. Bästa picknick-maten! Och för mig som älskar kyckling och curry, så var det en njutning för gommen :) Röran är inget jag måttade, så där får ni testa er fram! 
 
Till en wrap behöver du
 
2 ägg
2 msk grädde
½ msk fiberhusk
 
Vispa ihop och stek i lite smör, som en pannkaka. Låt svalna i kylen. 
 
Kycklingröra
 
500 g kyckling 
4 jättestora champinjoner
5 cm purjolök
½ paprika
2 dl rysk yoghurt
2 dl majonnäs
2 msk curry (mer?)
1 msk gurkmeja
salt, peppar
 
För er som inte äter lågkolhydratkost så kan jag tipsa om att det är kalasgott med ett hackat äpple i röran också. 
 
 

Snabb lax i hummersås

Måste tipsa om världens godaste laxrätt! Jag gjorde denna rätt på när jag jobbade på dagis i somras och jag kan bara säga att barnen älskade den! Det enda du behöver tänka på här är att inte ta för mycket hummerfond, dels för att den är väldigt salt men också för att den innehåller några saker som inte bör ätas :) 
Men en skvätt anser inte jag gör något! 
 
Till 4 port
 
4 laxfiléer
1 burk smetana
2 dl grädde
1-2 msk hummerfond (smaka av!)
svartpeppar
ca 1 dl riven ost
 
Sätt ugnen på 225grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda ihop övriga ingredienser och smaka av. 
Häll såsen över laxen, strö på osten och in i ugnen i ca 15 min (beroende på hur tinad laxen är). 
Servera med blomkålsris eller smörstekt vitkål. Eller bara en enkel sallad. 
Himla gott! 

Vrålgod kokoskaka

Härom helgen blev jag så sugen på att baka nåt, så då googlade jag på "godaste LCHF-kakan" och fick fram en kokoskaka som jag redigerade lite :) 
Här är resultatet! 
 
75g smält smör
2 msk stevia strö
1 ägg
1,5 mandelmjöl
1,5 dl kokosflingor
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl vispgrädde
 
Sätt ugnen på 175grader. Vispa ihop ägg och sötning. Blanda i kokos, mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och grädde. Blanda sist i det smälta smöret och vispa ihop till en smet. 
Smörj en form och "bröa" med kokosflingor, ca 20*13cm är passande, annars får ni hålla koll på tiden så den inte blir torr. Häll kakan i formen och grädda i ca 30-35 min. 
Servera med lättvispad grädde. 
Njut! 
 
Kakan kan med fördel göras dagen innan, blir saftig i kylskåpet. 
Ursäkta för dålig bild..
 
 



Vinn fin väggtext!

Jag gick in på en av mina inspiratörer Caisas blogg igår och såg att hon tipsade om en tävling. Gick vidare och såg priserna, så nu måste jag också tävla! 
 
Jag är alltså med och tävlar på http://annikaskoglund.vimedbarn.se/tavling-i-repris/ där man kan vinna ett presentkort på 300 kr på Vinylahem.se. Superfina väggtexter som kan förgylla den tråkigigaste väggen :) 
 
Var med och tävla ni också! 
 
 

Korrigering av PF

Efter kontakt med flera "Instagrammare" med samma "problem" ang periodisk fasta så har jag läst på Toves blogg (http://toveshalsa.blogspot.se/) och det gav en del nya funderingar. Så istället för att köra PF fullt upp 7 dagar i veckan, så kommer jag att köra 2-3 dagar och äta resten. Alltså, äta frukost som vanligt 2-3 dagar och skippa den 4-5 dagar. Troligtvis kommer jag att äta frukost på helgen, eftersom jag numera aldrig är ensam på helgmornar och därför mer socialt att sitta med då. 

Anledningen till detta beslut då? 
Jo, helt enkelt att kroppen inte ska vänja sig vid att "Ja, kl 12.30 får jag mat. Jag svälter inte, det är lugnt.". 
 
Inte svårare än så! 
 
Vi testar och ser. Sen kan jag väl tycka att PF just NU inte är det bästa sättet eftersom jag hade velat kombinera det med träning i mitt vanliga liv. Mitt vanliga liv med fullt upp och aktiviteter hit och dit och varje dag. Just nu, pga operationen kan jag ju inte göra nåt, så därför känner jag att det inte blir riktigt "rättvist". Men vi får se, förhoppningsvis fortsätter jag tills gipset är borta (3,5 vecka, PeppPepp!) och även efter det! Räknar dock inte med att träna nåt direkt i år..2013 here I come! 

Letter to the editor

Ja, det är vad jag ska skriva nu..eller snarare, skulle ha skrivit idag. Problemet är bara att jag inte har någon motivation. Dessutom är jag helt slut och tom i skallen, man blir det av att bara sitta inne en hel dag - i sju veckor. Ajaj. 
 
Ja, Letter to the editor..konstigt att ett så långt "ord" endast översätts med "insändare". För det är just vad jag ska skriva, en insändare. På engelska. Om plastikirurgi. Oh herregud, hur ska det gååå? Jag vet inte ens vad jag tycker om plastic fantastic :) Lätt att skriva en insändare (som helst ska vara så bra och stark att den publiceras) när jag inte vet jag vad tycker! 
 
Det får jag ta tag i morgon! Eller nåt..
Ikväll ska jag försöka (eller nej, Johanna, inte försöka. Den ska IN imorgon) ta tag i uppgiften i pedagogiskt ledarskap
Åh, vart är min inspiratioooon? Hoho? 

Besvikelse!

Jag är så ledsen. Jag har nu efter många om och men, och många timmars funderande, kommit fram till ett beslut
Andreas Eenfeldt, Kostdoktorn, jag är så grymt ledsen men jag komma få skippa din föreläsning på torsdag. 
Jag har gjort i stort sett vad som helst för att kunna gå dit, men med detta gipset så funkar det bara inte. Dels är jag just nu inte i stan av den anledningen att det är jobbigt att bo på fjärde våningen utan trappor och sen skulle jag heller inte klara av att sitta med foten "hängandes" i 3 timmar. No way. 
 
Och jag har preciiiis lyckats tjata till mig att få tillbaka pengarna för föreläsningen.Tack!  För en student är 250 kr rätt mycket pengar utan att "få ut nåt" av det.
Vi ses en annan gång hoppas jag!
 

Tävla med "livutansocker"

Jag snappade i sist stund upp en tävling här när jag kollade runt. Fick mejlet på bloglovin och jag brukar aldrig vara med och tävla, men tänkte att "ja, varför inte". Denna tävling finns på http://www.livutansocker.se/search/label/T%C3%84VLING och avslutas ikväll kl 20.00. 
 
Det du kan vinna är:
"* Rubber bands för enkel men effektiv hemmaträning.
* Te - Höstens röda
* Kryddor - Black  White
* Kryddor - Chicken & Steak"
 
Se till och gå in och tävla! 
 
 

Hallonröra med mandelcrunch

Idag testade jag Caisas (http://lchfklubben.se/caisa/) hallondessert som hon tipsade om häromdagen. Riktigt gott och väldigt enkelt att göra dessutom. 
 
Till 4 pers
 
Mandelcrunch
1,5 dl mandelmjöl
50 g smält smör
1 msk stevia strö
 
Sätt ugnen på 175grader. Blanda ihop till en kaksmet och platta ut på bakplåtspapper. Grädda i ca 10 min, tills den fått färg och kanterna börjar bli lite brända. Låt svalna. 
 
Hallonröra
150 g philadelphia
1,5 dl fet yoghurt (jag använde rysk)
2 dl frysta hallon
2 msk stevia strö
 
Mixa alla ingredienserna. Varva i glas med den avsvalnade mandelcrunchen. 
Gooooott!
 
 

En bieffekt av PF

Sen jag började med periodisk fasta för ca en vecka sen så har jag upptäckt en sak. Min vana att borsta tänderna på morgonen har försvunnit! Inte bra, inte bra alls. Det kommer jag på när jag ätit mitt första mål vid lunch istället. 
Jag brukar alltid gå direkt till badrummet och borsta efter jag ätit frukost, men eftersom det inte blir någon frukost nu så uteblir även tandborstningen. Äcklig känner jag mig. 
Dock så tror jag det blir lite annorlunda sen när jag är "läkt" i foten och tillbaka i rutiner igen. Att borsta innan jag går utanför dörren är såklart lättare! Men nu när jag inte kan göra nåt om dagarna, så tappas det bort..
 
Ett miniproblem, ja! 

Kyckling med pepparsås

Supergod kycklinggryta med pepparsås
 
1 kg kycklingbröst/filé/lårfilé
2 paprikor
1 zucchini
2 dl vispgrädde
2 dl smetana
1 dl creme fraiche
50 g philadelphiaost
2-3 msk "fem-pepparkrydda"
Salt och svartpeppar
1 tsk soja
 
Skär kycklingen i bitar och bryn i smör. Skär paprikan och zucchinin i bitar och låt fräsa med. Tillsätt mejeriprodukterna och kryddorna och låt puttra en stund. Blanda i philadelphian och låt det koka ihop. Philadelphian gör att det tjockar något. 
Servera med smörstekt vitkål
 
Riktigt gott! 

Beslutsångest

På torsdag ska jag ta mina stygn och få en ny "gipsstövel", som det så fint kallas. Den ska sen sitta kvar där i FYRA veckor till. Usch och fy. Jag trodde att jag skulle få lov att gå på foten nu efter torsdag, men oj så fel jag hade. Jag pratade med en sköterska häromdagen som sa att jag måste vila precis lika mycket som jag gjort nu hittills (eller..skulle ha gjort kanske?) och att jag får lov att stå på den, men så fort det gör minsta lilla ont så får jag sluta med det. Sååå, det förändrar läget lite känner jag. 
Jag hade tänkt att stanna kvar hemma i Gbg då efter det på torsdag, men det var ju när jag fortfarande trodde att jag skulle få gå på den och "leva som vanligt". Nu känner jag att det fortfarande är lika kämpigt att ta sig upp och ner för 4 trappor till lägenheten och bökigt som tusan att hoppa på och av vagnen och allt som hör dit. 
 
Så jag vettetusan hur jag ska göra nu..
Stanna i stan eller åka med pappa hem igen? Vart är det minst ensamt? 
 
Gör en plus/minuslista..
 
Hos mor och far (där jag är nu): 
+ Ett stort plus att jag kan gå utanför dörren och få luft
+ Havet
+ Inte ensam på kvällarna
- Helt isolerad från mina vänner och aktiviteter i stan
 
Hemma i Gbg:
+ Närmare vänner och aktiviteter
- Fortfarande lika ensam på dagarna, hälsar någon på på kvällarna?
- Stora problem att ta mig ut, upp/ner för 4 trappor till lgh
 
Vad skulle ni gjort? 
 
Det är ditt fel..:(

Vågar inte själv..någon?

Ni minns väl att jag har "annonserat" om kostdoktorn, Andreas Eenfeldts föreläsning i Göteborg den 25 okt? 
Jag lyckas inte få med några av mina vänner och jag blir vääärldens fegaste av sånt här. Om jag skulle gå dit själv så skulle blyg-Johanna komma fram och i värsta fall slutar det med att jag inte går alls, bara på grund av att behöva gå själv. 
 
Så, är det någon som vet med sig att ni ska dit och vill ha en till tjej i släptåg, så hojta gärna till! Jag är lite halvjobbig som skuttar runt på ett ben med kryckor, men i huvudet är jag helt normal! Tror jag i alla fall! ;)

Citrus

Det är en svår tid för mig framöver. Som LCHF.are "får" man ju inte äta frukt, vilket jag inte har jättestora problem med annars. Det enda jag kan sakna är vindruvor, ananas, och nektariner på sommaren. Och att skiva en banan i keson till mellanmål, mmm. Men annars helt lugnt! MEN..nu börjar det bli höst och vintern närmar sig och vilka frukter kommer med vintern..? Yes, citrusfrukterna. Apelsiner, satsumas och clementiner. Herregud vad jag älskar det. Tänk en jättesaftig apelsin. Det är nåt jag kommer ha grymt svårt med, så jag tror faktiskt att jag kommer fuska med det ibland. Kanske får bli en helggrej? Ah, jag vet inte. Jag vet ju att det inte är bra för ketosen, men samtidigt så är det nåt jag verkligen ÄLSKAR. Vi får se helt enkelt! Tiden får utvisa hur det går med mitt citrusbehov. Men runt jul, då ska jag äta apelsiner! Punkt slut :) 
 
 

Säg gluten istället!

Om ni som jag ibland har lite "problem" med kommentarer från folk som tycker ni är jobbiga för att ni inte vill ha pasta, såser med mjöl eller andra kohydrater, så säg för sjutton inte att ni äter LCHF, inte heller att ni äter "undviker kolhydrater". Det kan lätt bli knepig stämning. Säg istället att ni är känsliga mot gluten, då blir det en "allergi" och genast mer accepterat!
Tro mig, det funkar! 

Bloggdesign

Någon vänlig själ som har en stund över att hjälpa till med bloggdesign? Icke-tekniska Jag fattar inte ett skit faktiskt :)

Vore därför evigt tacksam över lite hjälp!

Just nu:

Sitter i solen utanför huset hos mamma och pappa, synd och klaga!


Påminnelse!

Påminner igen! 
 

Bloggtorka..

..igen! 
Jag har inte så himla mycket att skriva om just nu känner jag. Och eftersom jag har problem att stå i köket och laga mat så blir det heller inga nya, roliga recept att prova och bjuda på. Ledsen för det! Det kommer när jag har lättare att stå en längre stund :) 
Just nu blir det bara slänga in en hel påse med kycklingfiléer i ugnen och sen äta tillsammans med bea/vitlökssås och ev. lite sallad. I nuläget ligger faktiskt ett gäng bitar i marinad ute i köket. 
 
Så, som sagt, inte så mycket LCHF och matupdate just nu, men jag lovar att komma tillbaka när jag är "frisk" i foten!
Däremot fortsätter jag att blogga om annat under tiden, mindre roligt att läsa om kanske, men ibland är det skönt att ändå få skriva lite. 
 
Nu ska jag fixa inbjudan till pappas företags julbord och sen åka med mami till mormor en sväng. 
 
Ciao!

På hemmaplan

Igår kom min kära mor och hämtade mig i Gbg. Hon åkte först hem från Örebro efter ha varit där i helgen och sen tur och retur till Gbg (ca 13 mil) för att hämta mig. Guld värt! Vi tog en omväg till Mölndals sjukhus också innan vi åkte hemåt. Var tvungen att lägga om gips och bandage som blivit alldeles för stort. Mina muskler i "underbenet" har väl förtvinat efter att inte blivit använda på över en vecka, det går tydligen jääättefort. 
numera är bandaget blått runtom istället, mycket bättre, inte lika synligt! :) 
 
Nu är jag i alla fall hemma i mitt älskade Hamburgsund. Åh vad jag gillar att vara här. Med havet utanför fönstret. Det första jag såg när jag vaknade imorse var en klarblå himmel och ett mörkblått, vackert hav :) Mmmm! 
 
Jag tror jag ska försöka ta mig en liten promenad senare, på sisådär 25 m. Det blir nog lagom! Haha, låter helt sjukt. Sen ska jag sätta mig på altanen med en trave tidningar och en filt och andas frisk havsluft. 
 
Hoppas ni har en fin dag! 
 

Fusk

Ett medvetet val. I helgen har, och kommer, jag att fuska. Jag har gjort ett medvetet val att få äta godis i helgen. En  kompis köpte med sig mina 4 favoritsorter från Hemmakväll när hon kom hit i torsdagseftermiddag. Tack. Jag vet så himla väl att det inte är bra, och jag vet lika väl vad det ställer till med i kroppen, men så länge det är ett medvetet val känns det faktiskt ändå okej. Omedvetna och impulsiva handlingar har jag fått bort vilket känns grymt skönt. Och för att jag ska klara att hålla mig ifrån HELA tiden annars så krävs det att jag får fuska ibland (dock inte ofta). Maten då, fuskar jag med den också? Aldrig. Alla mina måltider är så perfekta inom LCHF-ramarna som de bara kan bli. Ytterligare än anledning till att det känns "okej" att fuska med lite godis. 
 
Sen kan man ju undra varför jag skriver om detta här. Vissa hade kanske skämts över det om de gjort som jag nu, men nej, jag står för mitt val och tycker inte man ska skämmas för sånt. 
 
Det är okej, så länge det inte är hela tiden. Det är ditt liv och din kropp. Du vet bäst hur den fungerar. 
 
Sen måste jag tillägga att socker inte påverkar mig överdrivet mycket, till skillnad från mjöl och annat gluten. Äter jag minsta lilla gluten så sväller jag som en ballong. Det kan räcka med en sås redd på mjöl. Inte bra, men det gör ju också att jag helt undviker det och mår bra. 

Ny bilaga!

Nu i dagarna kom en Expressen ut med en ny bilaga; Höst med LCHF. Spring och köp! Den säljs mellan 5-12 oktober tror jag. Själv har jag inte köpt den, då jag inte kan gå ut, men jag tänkte försöka be någon snäll själ att köpa den åt mig :) Hoppas jag hinner innan den tar slut! 
 

 
 
 

Kanelbullar

Ja, jag gjorde ett försök till kanelbullar à la LCHF idag. Totalt misslyckat. Både till utseende och smak. Torra som snus trots kortare tid än utsatt.. så besviken. I fortsättningen ska jag hålla mig till att baka annat som inte behöver "jäsas" på vanligt vis.
Är det någon som trots detta vill ha receptet, så lämna bara en liten kommentar så fixar vi det!

Periodisk fasta?

Jag funderar på att nu, när jag ändå inte har inne några "matrutiner", testa periodisk fasta
Det enda jag tvekar på med att börja med det just nu är att eftersom jag inte har några hungerkänslor överhuvudtaget, så kanske det "förstör" ännu mer. Det kanske är bättre att försöka ställa in rätt matrutiner igen? 
 
Vad tror ni? 
 
Just nu mår jag typ illa så fort jag tänker minsta lilla på mat, bläk. 

Minskad aptit..

Efter att jag endast åt ett kokt ägg och en skål med vaniljyoghurt på nästan 48 h före och efter operationen i fredags så har jag tappat en del hunger. Jag har inte ätit lunch på hela helgen, endast en babybell eller ett flatbröd med ost, inte mycket för att vara mig.
Detta är både bra och dåligt känner jag, vill gärna ha lite mer aptit och kunna äta god mat och verkligen tycka det är gott. Inte bara sitta och tvinga i mig det, fast det liksom är gott.
Sen behöver jag ju inte direkt mycket energi just nu heller, bara vilar och vilar på dagarna. Går inte att göra så mycket med gips och dessutom inte få stå på det.

Nej, nu ska jag spela Sims! :)