Efterlängtade skorpor

Nu, kära vänner, ska ni få receptet på min variant av skorpor! 
Ursprungsreceptet är hämtat från Annika Rognebys blogg, men jag blev inte helt 100 med dem, så jag fick mixtra lite själv. Jag gjorde två satser, en med min favorit kardemumma och en med mandel. Antar att ni är flera som kommer testa med saffran? Hör gärna av er med hur det blev :) 
 
Ca 20 skorpor
 
25 g smör
3 dl mandelmjöl
Knappt 0,5 dl sukrin
3 msk bakepro
1 ägg
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
 
Mina smaksättningar:
25 g hackad/flagad mandel
1-2 msk kardemumma
 
Sätt ugnen på 150grader. Smält smör. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägget, det smälta smöret och valfri smaksättning och rör samman allt till en deg (jag använde degvisparna på elvispen).Dela degen i två delar. Fukta händerna i vatten, så är det lättare att hantera dagen. Forma degen till två längder på en pappersklädd plåt. Platta till längderna så att de är ca 3 cm breda. Grädda skorporna mitt i ugnen ca 25 min. 
Ta ut plåten och sänk värmen till 100grader. Skär de varma längderna i sneda bitar. Torka skorporna mitt i ugnen ca 30 min med en glipa i ugnsluckan (sätt en träslev eller likn. emellan). 
Låt svalna och förvara skorporna torrt. Gärna i en plåtburk. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback