Gott Nytt År!

Ville bara önska er ett Gott Nytt År från ett jättesoligt, vitt och väldigt kallt Kläppen! Hoppas kvällen och natten blir kanon. Hörs nästa år, då ska jag försöka lägga in lite bilder från våran vinterstad också :)

Konstigt utan dig

Imorgon åker vi till fjällen. Till våran lilla stugby där vi känner massa folk som har stuga och där även vi håller på att bygga en (dock inte klar ännu). Förra gången vi var uppe var det så himla kul. Alla var där och var så glada. Skidåkning, promenader, after ski, god mat och massa mys. Denna gången är jag rädd att det inte alls kommer bli samma sak. Nu fattas ju du hos oss. Alla kommer vara där utom du. Det känns jättekonstigt redan nu och då är vi inte ens där. De andra har redan varit uppe snart en vecka, antar att det varit riktigt jobbigt. Första gången i Kläppen utan dig. Har egentligen ingen lust alls, är rädd att det kommer bli så fel. Men du hade inte velat nåt annat än detta, att alla skulle åka dit upp och fortsätta ha kul, det är jag säker på. Du hade inte velat att alla skulle sluta med allt roligt. Vi får försöka tänka på det, även om det är skitsvårt.
Jag har inte kommit långt i sorgbearbetningen trots att det gått ett halvår sen du lämnade oss. Klarar fortfarande inte kolla på kort från innan utan att bryta ihop. Och tårarna tränger fram i ögonen bara genom att jag skriver detta. Men jag ska inte tänka på mig själv, jag ligger i lä jämfört med hur de andra har det. Så nog om mig.

Men..du ska bara veta hur saknad du är. Av alla. Du kommer alltid finnas kvar här hos oss. Även om vi inte ser dig, så finns du där. Egentligen kan jag inte fatta att du inte kommer tillbaka till oss, det känns så overkligt alltihop.

Jag saknar dig så, Maggan.




Mellandagar

Egentligen skulle jag vilja vara hemma i Göteborg just nu, vill gå på mellandagsrean. Vill ha nya kläder. Billigt och bra. Dock inte i Nordstan bland alla andra, fan vad jag hatar det stället. Ändå går man dit titt som tätt, varför har jag ingen aning om. Nära kanske? Men icke sa Nicke, jag är kvar hemma hos mor och far och ska stanna här tills vi åker till fjällen på fredag. Inte tillbaka i vardagen förrän den 9 jan. Har verkligen långledigt. Tre veckors jullov. Önskar att de kunde tillbringas i mitt älskade Thailand. Kanske nästa år?
Julen är i alla fall över för denna här gången och jösses, vad fort det gick! Tycker knappt det har märkts att det varit jul. Men men, det var varit mysigt oavsett.

Nu måste jag sätta mig och plugga lite. Har varit ute och promenerat till och från hela förmiddagen nämligen, så har inte fått gjort ett dugg. Men det behövdes det också, jag får panik av att sitta still.
Och jag önskar inget hellre än att mitt knä kan bli bra snart så att jag kan börja träna igen.
Åh, den dagen lovar jag att vara lycklig.

God Jul!

Ville bara kika in och önska er alla en riktigt God Jul! Ta hand om varandra och mys riktigt ordentligt. Nu ska jag baka hallon-och chokladscones till julbrunchen som serveras tillsammans med tomtegröten om ca 1 h :)
God Jul!

Dagen innan..

Jag gillar den 23 dec. Det är så mysigt. Speciellt eftermiddag/kväll när det mesta i bakväg är klart, skinkan puttrar på spisen och man bara laddar upp inför morgondagen. Uppesittarkväll med bingolotto och provsmak på skinkan, grönkål och lite godis. Mums.
Det var allt för mig just nu. Ta det försiktigt alla ni som ska ut på vägarna och åka.

Ha en fin kväll :)

Julstök

Här bakas det och grejas för fulla muggar. Just nu står en marmeladgryta på spisen, har just gjort chokladkola med havssalt på. Och i den här takten ska jag fortsätta resten av dagen. Igår blev det knäck, chokladkola, citronkola, brända mandlar, knäckebröd, apelsinkola. Hittills idag har jag bara hunnit med daimtryffel och kolan då. Har varit hos mormor och klätt hennes julgran. Ojoj, det här blir bra.
Klädde även granen igår kväll :)
Chokladkola med havssalt. (Det blåa vettetusan vad det är, nåt som speglar sig antar jag)
Och nu görs det...? Just det, marmelad!
Får man vara lite ego? Isf..jag bara ÄLSKAR min marmelad. Äter aldrig marmelad annars, bara vid jul och tills den är slut. Mumma!

Jullov

Väskan står helt färdigpackad, bara datorn som ska ner. Men, det är två timmar tills jag ska gå? Vad ska jag nu göra? Jag är redan uttråkad. Skolböckerna har jag packat ner, längst ner såklart, och tänker inte packa upp dom. Har packat väldigt strategiskt faktiskt, haha.
Jaa, jag vet inte vad jag ska hitta på. Allt är liksom klart. Jag har slängt soporna till och med.. det enda är lite frukt som ska ätas upp, men det tar ju inte två timmar..
Ingen som har nåt förslag?
Oavsett, jag ska hoppa av tåget i Uddevalla där mor och far hämtar mig. Sen blir det mot Maxi och storhandling inför julen. Åh, jag älskar att storhandla. Nej, jag är faktiskt inte ironisk, jag tycker det är jättekul.
Förresten, tror ni att vi får någon snö i år eller?
Jag stör mig jättemycket på att en av nejlikorna inte "sitter i" helt.

Recept: Chokladmacroner

Här kommer receptet på chokladmacronerna med chokladtryffel:
Det står att det ska bli 25 st, jag fick nog det dubbla. Så allt beror ju på hur stora man vill ha dom.

Chokladmacroner:
3 dl florsocker
125 g mandelmjöl, siktat
2 msk kakao
3-4 äggvitor
2 msk socker

Chokladtryffel:
2 dl vispgrädde
2 tsk honung
250 g mörk choklad, 70%
2 msk socker
50 g rumsvarmt smör

--
Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjölet och kakao (SIKTA det!). Vispa äggvitan fluffig i ren och torr bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan. Blanda till jämn smet. Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtsklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten i minst 45 min.
Grädda i omgånger (ej samtidigt) 125 grader ca 20 min i nedre delen av ugnen. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta dom. Låt kakorna svalna.

Tryffel:
Koka upp grädden tillsammans med honungen. Häll den heta vätskan över chokladen. Låt stå någon minut och rör sedan tills chokladen smält helt. Tillsätt smöret i små klickar och rör till en jämt smet. Låt smeten stelna. Klicka eller spritsa ut på en av de små marängerna och tryck sedan försiktigt ihop med ytterligare en maräng.
Smaskens!
Mina första blev inte så fina, men ack så goda!

Receptet är från Weiss le chocolat

Dan före dan, före dan, före dan osv..

Tänk, nu är det bara 5 dagar kvar till julafton. Det är galet.
Igår var vi en sväng på Liseberg, det var väldigt mysigt och väldigt kallt. Vi drack god varm choklad och åt stor kanelbulle. Mumma. (Och jo, vi delade på bullen, inte en var. Haha)
Kvällsmys till Copycat singers:
Nu ska jag slänga i mig lite lunch i form av rester från helgen. Rensar ju kylskåpet som ni vet. Sen ska jag iväg till sjukgymnasten och få nya övningar för knät. Och bli av med mina kryckor, äntligen!

Ha en fin dag i SOLEN som äntligen lyser med sig närvaro!

Macroner

Här är fikan som bjöds på hos mig idag. Kakaomacroner med chokladtryffel och pepparkaksmuffins med lingonfrosting. Jag tror det gick hem hos gästerna.
Och kvällens middag. Jättegott, men oj vad mätt jag blev.
Nu: Så mycket bättre!

Ändrade lördagsplaner

Idag var det tänkt att vi skulle gå på Liseberg. Jag älskar julen på Liseberg. Alla ljus, marknaden, alla dofter..mhmm, underbart. Meeen, nu visade det sig blir ändrade planer. Ellinor´s sällskap hade inte längre lust att gå dit, så det blir inget. Fy vad besviken jag blev. Antingen får jag gå dit själv imorgon, eller så får vi se om Ellinor går med imorgon. Triiiist. Så vad ska jag göra istället? Jo, först kommer gänget på fika (det hade dom lust med) och sen funderar jag på att dra in till Nordstan (typ självmord i juletider) och kolla på Moa och Amanda från Idol. Gillar verkligen Moa och har ju då inte längre nåt för mig, så varför inte?

Nu hade jag tänkt lägga upp en bild från mitt bak igår, alltså en del av det jag ska bjuda på nu om en stund, men sen insåg jag att jag bara har en bild på det i mobilen, så det verkar lite jobbigt att börja lägga in därifrån och sånt..såå, ni får se reslutatet ikväll eller imorgon istället. Det blir iaf macroner och cupcakes.
Ikväll ska jag ha lördagsmys och finmiddag med mig själv. Jag har lagt en fläskytterfilé i marinad och tänkte göra en potatisgratäng till. Måste börja rensa min kyl och skafferi nu innan jag åker på jullov på tisdag, och potatisen är nästan skrumpen - perfekt till gratäng.
Jaja, nu blev det bara massa text, igen! Ni får stå ut med det.

Förresten, idag är det lite kallare än vad det tidigare varit, det gillar vi.

Just nu:

Morotsbröd med solrosfrön. Mums!

Mina dagar i EN bild:

Så här ser mina dagar ut med olika böcker till och från. Avundsjuk?
Jag vill ha jullov!

Musikhjälpen

Haha, lite roligt att så fort man skriver att man ska sluta blogga,
passar det minsann att kommentera!
Planerna för kvällen är två alternativ. Jag skulle vilja skriva "jag ska till stan och kolla massa artister på Musikhjälpen", men tyvärr går det inte. Istället för det bli, "om jag pluggar riktigt bra innan och om det slutar regna så ska jag in och kolla massa artister på Musikhjälpen". Lite tråkigare, men närmare sanningen. Tyvärr.
Har min slutexamination i Naturkunskap imorgon, så jag måste verkligen plugga. Blä.
Men iaf! Musikhjälpen startar idag och håller på tills på söndag. Ska bli kul. Timbuktu, Kodjo och Gina ska buras in ikväll kl 18 och det är därmed massa bra artister där ikväll. Sen är det massa, och då menar jag massa, bra artister och annat folk där hela veckan, från morgon till kväll. Ska bli roligt att följa detta! :)
Nej, plugg var det! Ska skala två clementiner och tända lite ljus, i hopp om att göra stunden lite roligare.

Lägga av?

Jag funderar allvarligt på att sluta blogga. Iaf för ett tag. Jag tycker själv att det är ganska kul, eller kul och kul, men det är skönt att skriva av sig ibland. Men det är inte lika roligt när man aldrig får några kommentarer eller nåt (ja, det är en pik till er!), speciellt när jag ser att en del läser..Men vi får se.

Vinterväder

Eller hur var det? Nej, verkligen inte. Det stormar och regnar slask. Riktigt pissigt höstväder. Vågar knappt gå ut, men tyvärr så måste jag om en stund. Ska åka och ta mina operationsstygn på knät, äntligen ska bandaget bort! Sen kanske träffa Emma och käka/fika. Ikväll blir det fredagsmys med Idolfinal. Alldeles by myself. Jag tycker det kan vara skönt ibland, även om det såklart är mycket roligare med någon. Dessutom har jag maaassor av plugg att göra, så det är nog tur att jag är själv, haha.

Imorgon kväll ska vi (jag hoppas Emma går med) till Domkyrkan på julkonsert. Var där när den kören körde förra året och det var så jäkla bra, så jag är bara tvungen att gå dit i år också!

Söndag är det hockey och sen julbord med Frölunda Indians, tjiho!
Ha en trevlig kväll.

Oh, just det; vem vinner Idol?

Fullproppad hjärna.

Nu är jag så otroligt trött på att sitta här på en stol och plugga. Känns som att det typ är det enda jag har gjort i 3 dagar. Visst har jag väl gjort nåt annat också (som idag, bakat världens äckligaste lussebullar, urk!), men det är inte mycket.
Samhällsanalysen är klart och rättad, skönt. Men det är så mycket annat som ska fixas innan jul också. Varför är det alltid så? Ska inte jul och alla förberedelser vara en mysig stund? Det trodde och tycker jag. Idag har jag suttit hela dagen med näsan upptryckt i naturkunskapen som ska slutexamineras på fredag.
Och nu skulle jag ägna sista timmen åt lite engelska innan Bonde söker fru, men nej, min hjärna la av. Den protesterade, vilket resulterade i att jag satt och googlade varenda litet ord för att jag inte ens tänkte. När jag googlade på "future" så insåg jag att jag lika gärna kunde lägga av. Sagt och gjort. Nu inväntar jag bara att Bonden ska börja och mamma ska komma hem.
Och vet ni, jag tänker faktiskt gå och lägga mig i soffan redan nu!

Vad tror ni förresten, har bönderna hittat sin kärlek? :)

Hav och sol

Igår morse när jag vaknade, så kände jag att jag hade sån hemlängtan. Jag skulle egentligen åkt hem förra helgen, men då blev det ju operation på fredagen, så det gick ju inte. Sen föll det sig så att jag bara har en inlämning och lite annat plugg denna veckan som jag kan fixa med hemifrån. Dessutom så åkte Ellinor till Barcelona och Emma flyttade hem till Stockholm. Och jag hade heller ingen hockey förrän på torsdag. Så vad gjorde jag? Jo, jag hoppade på tåget hem till mor och far. Så otroligt skönt.

Så nu sitter jag här med solen glittrandes i havet utanför. Det blåser en del, men det känner jag ju inte här inne.
Jag fick sån energi när jag vaknade och såg den blå himlen. Åh, vad jag älskar sol och hav. Ett sorts lugn som infinner sig.
Jag tror jag ska ta en väldigt långsam (ja, det går ju inte att gå så fort direkt) promenad bort till mormor och få hennes tid att gå en stund. Men sen måste jag hem till plugget igen. Min viktigaste uppgift just nu är en aktörsanalys om Israel-Palestina-konflikten. TJIHO, vad kul!
¨
Bild från 18 dec förra året. Åh, vad jag vill ha snö.

Julkortspyssel

Nu är det i full gång. Mitt julkortspysslande. Har klart 8 av 12/13. Men resten borde bli klara imorgon, måste bara in till stan och köpa en grej som fattades. Så skönt att vara klar i god tid för en gång skull. Förra året satt jag med dom in i det sista och stressade upp mig massor i onödan. Så det känns bra.

Ikväll blir det en sån riktigt slappkväll. Alldeles själv här hemma. Ska strax fixa lite käk och sen blir det tv all night long. Längtar till Idol. Heja Moa och Robin!
Dagens middag blir riktig snabbmat; tortillapizza med ajvar, kalkon, svamp, räkor och ananas. Mums!

Hoppas ni får en bra kväll.