Ruskigt god kycklinglasagne

Plattor:
4 ägg
125 g philadelphiaost
½ dl fiberhusk
 
Sätt ugnen på 150grader. Vispa äggen poröst. Tillsätt sedan ost och fiberhusk och vispa ihop. Bred smeten tunt på en bakpapper. Lägg ytterligare ett bakpapper över och kavla ut till papperskanterna. Låt pappret vara kvar under gräddningen. Grädda i ca 10 min. 
Ta sedan bort pappret och skär skivor, stora som vanliga lasagneplattor. 
Höj ugnen till 225grader.
 
Kycklingröra:
4 kycklingfiléer, tinade
1 liten zucchini
1 röd paprika, hackad
250 g champinjoner, skivade
1 gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, pressade
150 g babyspenat
2,5 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
Massa timjan
Salt och peppar
Övriga kryddor efter smak
 
Bryn kycklingen i en panna, lägg åt sidan. Fräs sedan grönsakerna i rikligt med smör. Tillsätt kycklingen och de övriga ingredienserna. Smaka av. 
 
Ostsås: 
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
100g gräddost
salt och svartpeppar
2 dl riven ost till gratinering
 
Koka upp fraiche och grädde, ta från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. 
-
Lägg lasagneplattorna i en ugnsfast form. Lägg på ett lager kycklingröra, sedan ostsås och varva 1-2 varv till. Avsluta med den rivna osten. Gratinera ca 20 min, på 225grader. 
Vansinnigt gott! 
 
Plattorna och såsen är hämtat från Åses bok och kycklingröran är ihopkokad av flera olika recept. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback