Min blåbärspaj

Här kommer receptet på min egenkomponerade blåbärspaj. Av två smakare och kh-ätare så fick den betygen "supergod" av ena och "lite mer socker kanske.." av nästa. Haha. Så om ni vill kan ni ju lägga till lite sött på bären innan täcket läggs över.

Ca 6-8 pers

450g frusna blåbär, ej tinade
100g smör
3 ägg
3 dl mandelmjöl
3 dl kokos
3 tsk kardemumma
3/4 dl sötning, tex Sötströ
50g flagad mandel

Sätt ugnen på 200grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och vispa snabbt i äggen. Häll blåbären i en form (strö ev. lite sötning över). Bland ner "äggsmöret" i kokosblandningen och vispa ihop till en smet, den ska vara kladdig. Bred kletet över blåbären och strö över flagad mandel. Grädda tills den får färg och blåbären är varma. Du kan ev. behöva lägga på folie i slutet.

Servera ljummen med hemmagjord vaniljsås. Så gott.

Bilden går tydligen inte att lägga upp så det får bli ett bildlöst inlägg. Men ni vet ju hur paj ser ut ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback