Recept: Chokladmacroner

Här kommer receptet på chokladmacronerna med chokladtryffel:
Det står att det ska bli 25 st, jag fick nog det dubbla. Så allt beror ju på hur stora man vill ha dom.

Chokladmacroner:
3 dl florsocker
125 g mandelmjöl, siktat
2 msk kakao
3-4 äggvitor
2 msk socker

Chokladtryffel:
2 dl vispgrädde
2 tsk honung
250 g mörk choklad, 70%
2 msk socker
50 g rumsvarmt smör

--
Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjölet och kakao (SIKTA det!). Vispa äggvitan fluffig i ren och torr bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan. Blanda till jämn smet. Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtsklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten i minst 45 min.
Grädda i omgånger (ej samtidigt) 125 grader ca 20 min i nedre delen av ugnen. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta dom. Låt kakorna svalna.

Tryffel:
Koka upp grädden tillsammans med honungen. Häll den heta vätskan över chokladen. Låt stå någon minut och rör sedan tills chokladen smält helt. Tillsätt smöret i små klickar och rör till en jämt smet. Låt smeten stelna. Klicka eller spritsa ut på en av de små marängerna och tryck sedan försiktigt ihop med ytterligare en maräng.
Smaskens!
Mina första blev inte så fina, men ack så goda!

Receptet är från Weiss le chocolat

Kommentarer
Pernilla säger:

Låter väldigt gott :)

2011-12-20 | 21:45:42
Bloggadress: http://pernillaalgerod.wordpress.com
Sofia säger:

Måste verkligen testa att baka dessa. Låter fantastiskt goda :)

2011-12-21 | 16:22:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback