Blomkålsrisotto

Världens enklaste recept. Tar lite tid men är så värt det. Receptet är hämtat från fina Caisa (och från mobilen vet jag inte hur jag länkar).

1 stort rivet blomkålshuvud
1 hackad gul lök
250g champinjoner
4 dl grädde
Rätt mycket kalvfond
Salt, peppar, muskot

Fräs lök och svamp i smör. Koka blomkålen, löken och svampen i grädden och smaksätt efter egen smak. Låt grädden koka ihop så det blir krämigt.
Så gott!

Min bild på risotton är dock allt annat än bra, så det får ni klara er utan ;)


Midsommar 2013

Så var ännu en helg över och midsommar 2013 kan prickas av. Men oj, så bra den var! 
Mycket nytt folk, härliga människor, god mat, faktiskt helt okej väder, kransbindning, lekar och annat. 
Jättemysigt. Efter att de två sista nattgästerna gått och lagt sig vid 3-tiden, så satt jag och Jenny uppe och bara pratade och myste till kl 6. Tre timmar sömn är väl egentligen lite lite, men det gick ;) 
 
Det enda som inte var kul var att behöva säga hejdå till min fina Jenny för resten av sommaren. Nu syns vi inte förrän i mitten av augusti..Men what doesn't kill you makes you stronger. Vi kör på det! 
 
 
 
Finaste värdparet matchade varann. 
 

De är tillbaka.

Minns ni mina domningar som jag haft i ena halvan av ansiktet, hela våren? Hemska har den varit. Nu den senaste månaden har jag dock knappt känt det, förrän idag. Jag har fått banka, slå och massera i omgångar för att inte få känslan att halva ansiktet är borta.
Detta oroar mig lite. Eller ärligt, rätt mycket. Jag vet ju att det är en reaktion på att jag inte mår bra, det har jag ju fått hört också, alltså inget eget påhitt.

Det är lite mycket nu. Och jag är väldigt rädd att det inte kommer bli bättre..

Jag är så himla besviken också. Besviken och ledsen. Behöver inte nämna över vad i detalj, men jag byggde upp sådana förväntningar på en grej (som jag dessutom var rätt säker på skulle göra mitt allmäntillstånd bättre), som helt plötsligt bara blåstes av. Som bortfluget. Och jag kan tyvärr inte släppa det. Sån är jag.

00.50, måste ge sömnen ett nytt försök.
God natt!


Rabarber-och jordgubbssaft LCHF

Ni var några som på Instagram frågade efter receptet på saften jag gjorde igår, här kommer det! 
 
Rabarber- och jordgubbssaft á la LCHF
 
1 flaska
 
650g jordgubbar (jag använde frysta)
650g rabarber
4-5 dl vatten
1 citron
½ tsk citronsyra (kan uteslutas, endast för hållbarheten)
3,5-4 dl stevia strö (eller valfri sötning)
 
Skala och skiva rabarbern. Blanda rabarber, jordgubbar, vatten, citronsyra och saften från citronen och koka i ca 10-15 min. Krossa sedan frukten med en potatisstöt. 
Sila av blandningen genom en silduk eller kaffefilter. 
(Jag har en sån "silställning" från Ica, kalasbra!)
Koka upp saften tillsammans med sötningen, skumma av och häll upp på flaska eller kanna.
Stäng INTE korken direkt, det är varmt. 
 
 

Turkiet: bildbomb del 2 av 2

 
   
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pojken och flickan

Det var en gång en flicka. Hon var en ganska framåt person, men kunde även i vissa lägen vara blyg. Flickan hade väldigt dålig självkänsla och även om hon fick komplimanger så tog hon aldrig åt sig dem. Det värsta med henne själv, som hon själv ansåg, var hennes kropp. Den gillade hon inte. 
En dag träffade hon pojken. En varm, mysig och alldeles underbar pojke som överröste henne med komplimanger. Hon hade aldrig tidigare i sitt liv känt sig så sedd och uppskattad av någon person. Hon längtade varje dag efter nästa då hon visste att hon skulle få träffa honom igen. Det var pussar, kramar, ord och annat. Hon var kär. 
 
Men så helt plötsligt, en dag, så skulle de inte ses mer. Flickan åkte och pojken stannade kvar. Vem som saknar vem mest, det vet ingen. Det enda jag vet är att flickan saknar pojken väldigt mycket. Hon har även stora sömnsvårigheter och drömmer hemskt mycket drömmar, om än fina. 
 
En lycklig saga ska ju ha ett slut som "Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.." osv osv.
Hur blir denna sagan tro? 

Turkiet: bildbomb del 1

  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
Fortsättning följer..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den som väntar på nåt gott..

..väntar aldrig för länge. 
 
Jag ville bara säga att jag ska lägga upp merparten av alla bilderna från Turkiet. Snart. Jag måste dock slappna av först. Veckan var helt underbar, kunde inte bli bättre. Helt enkelt FÖR bra. Men fick ett riktigt ångestslut, som jag dessvärre inte kommer gå in på här så offentligt. Men mår inte helt bra av det, så därför får ni ha överseende med att bilderna inte kommer upp direkt. 
 
-
 
Ikväll ska jag på en mycket efterlängtad konsert, älskade Håkan i Slottskogen. Åh <3. 
 
Ha det fint så hörs vi snart! 
Kram

4 år sedan

Tänk att det vid detta klockslag gått exakt 4 år sedan jag tog studenten. 
Kl 13.00 fredagen den 4 juni 2009 sprang vi ut från vårt älskade Sinclair. 
Vart tog de åren vägen? Minns dagen som igår. Allt som hände, både bra och dåligt. 
Ett minne för livet. 
 
 
 
Bjuder på bilderna! 

8 saker ni inte visste om mig

Gjorde en "10 saker ni inte visste om mig" i januari och nu har jag filurat på en till! Dock bara 8 denna gången, hade inte tid att fundera allt för mycket, haha. Pass på!
 
* Jag är livrädd för stora hundar. Får hjärtklappning om en bamsing kommer mot mig. Anledningen är att jag blev påhoppad och biten när jag var ute på pw för 5 år sen. 
 
* Jag är galen i tatueringar! Som besatt, men är tacksam för att jag har en stor spärr som stoppar mig från att göra något impulsivt. De ska ju ändå sitta hela livet. Jag har i nuläget 3 st, men i höst blir det FYRA :) 

* Jag är extremt väderberoende. Lika fort som vädret kan skifta från regn till sol, lika fort skiftar mitt humör i kapp med vädret. Vid regn blir jag depp. 
 
* "Du är fasen den mest envisa människan jag känner!" och "Sluta vara så envis" är vanliga repliker jag brukar få ta åt mig av. På gott och ont ;) 

* Jag älskar att träffa och lära känna nya människor, men vid "första ögonkastet" brukar jag vara väldigt blyg. Det är dock inget som märks av utåt. 
 
* Om jag sitter själv och kollar på tvn så måste jag göra något med händerna samtidigt. Bläddra i en tidning/kokbok, lösa korsord, pilla med mobilen osv osv..blir tokigt rastlös annars. När jag kollar tillsammans med någon går det dock bättre. 
 
* Jag reser utomlands minst en vecka varje år. Ibland mer. Sen jag var 13 (2003) har jag varit i något varmt land varje vår. 
 
* Min dröm i yrkeslivet är att jobba med någon kombination av mat och hälsa. Det jag älskar mest av allt och lägger väldigt mycket av min vakna tid på. Att öppna ett café med LCHF-inriktning är en dröm som jag har planer på att sätta igång med. 
  
Mina tre godingar. Är så nöjd med de alla. Den vänstra är dock inte helt klar. 
-
Tidsinställt inlägg.