Tips!

Denna veckan har Coop extrapris på färsk laxfilé. Var nere i morse och köpte 2 pkt, och fick 2 kg för dryga hundralappen! Riktigt kap enligt mig. Och det är ju inte bara gott, det är ju extremt nyttigt med lax också.
Så det får bli dagens tips från mig! 
 
Nu ska jag börja göra mig iordning lite, ska ta mig en tur till Caisa och hennes fina kids idag :) Hoppas jag hittar bara, aldrig varit i det området bara. Men som alltid, är man i god tid så hinner man alltid ;) 
Efter det ska jag ta en jättesnabb sväng förbi IKEA. Måste komplettera min adventsljusstake innan söndag, en grej gick ju sönder. Sen behöver jag galgar, för på nåt konstigt vis blir det färre och färre lediga galgar i garderoben..kan inte förstå vad det kan bero på..
 

Sjögräsnudlar vs. miracle noodles

Häromdagen testade jag dessa sjögräsnudlarna som det snackats hejvilt om det senaste. Jag beställde mina från lchfbutiken.se. Jag var väldigt skeptisk innan, de ser ju inte så överdrivet goda ut om jag säger så, men jag blev väldigt positivt överraskad måste jag säga. Jättegoda var dom! Åt tillsammans med en bacon-och svampsås och det smakade i stort sett precis som varit. Möjligen att de kändes lite som "överkokta" vanliga nudlar, men inte mig emot. Dessutom var dem grymt mättande! 
Så, om ni inte testat sjögräsnudlarna (de blå paketet) innan så gör det nu! 
 
 
Är ni några som smakat på båda dessa sorter? Vilka är godast? 

Veckoplaner

Denna veckan är, och har varit, lite fullt upp, fastän det egentligen inte är så fullt i kalendern. 
Och jag ska vara sjukskriven..
 
Måndag: Första besöket efter operation, hos min goa sjukgymnast
Kväll: Storhandla
 
Tisdag: Skulle haft fikadejt, men blev tyvärr inget.
Underhöll mig dock ganska bra med att kolla lite affärer och annat :)
 
Onsdag (idag alltså): Kl 9.30 ska jag träffa en gammal vän som jag lärde känna under en familjeresa på Rhodos 2003 :) 13.00 ska jag träffa Jenny i stan och kolla några affärer och sen käka lunch. Mys-dag! 
Ikväll är det BONDE-VAL! 
 
Torsdag: Måste tydligen åka till Ikea, då en stor del till min adventsljusstake gått sönder i lådan. Typiskt.
Ni får se på Insta, kanske även här! 
Kväll: Hockey! Spännande att Halta-Lotta ska vara själv med klacken för första gången på länge..
 
Fredag: Helt ledig. Någon som vill träffas? Caisa?
 
Lördag: 12.00 Lunch med Frida från Norrland :) Får passa på när hon är i Gbg! 
15.00 Hockey
Kväll: ev. Liseberg med mamma :) Beroende på väder och vind.
 
Söndag: ULLARED! Också beroende på vädret, blir det snö så vägrar min kära mamma att köra ;) 
 
Herregud, det verkar ganska fullt upp ändå! Men vet ni, jag gillar det! Tycker inte om att inte ha nåt att göra.
 
Tjing! Nu blir det lite fix av mig själv, sen in mot stan! 

Bountybollar

Ett efterlängtat recept vad jag förstått på Instagram? ;)
Här kommer det i alla fall! 
 
25g kokosfett
1 dl grädde
100g kokosflingor
75g mörk choklad (jag använde 90%)
 
Smält kokosfettet i en kastrull. Tillsätt grädde och kokosflingor. Låt koka ihop några minuter. 
Platta ut massan på en tallrik och ställ i frysen ca 20-30 min. Ta ut och rulla massan till små bollar. Ställ bollarna i frysen ca 1 timme. Smält chokladen i ett vattenbad, ta ut bollarna ur frysen och doppa dem i den smälta chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper. 
Förvara bollarna i kylskåp. 
 
Receptet är lånat från http://ryskadockor.blogspot.se

Ostbröd

Ett recept från min fina vän Jenny, hon hade lånat det av någon på Instagram, så om du känner att "men, det där är mitt recept" - hojta till så länkar jag! 
Igår hade jag mitt bröd till hamburgare och imorse till frukost, vilket allsidigt bröd va? ;) 
 
Ostbröd
 
6-8 st
 
3 dl riven ost
3 ägg
1 msk fiberhusk
1½ tsk bakpulver
Lite salt
 
Sätt ugnen 200grader. Blanda ihop allt och låt svälla några minuter. Klicka ut 6-8 högar på en plåt. Grädda 10 min mitt i ugnen. 
Klart! 

Caisas goda ostkaka

Denna smarriga ostkaka gjorde jag i fredagskväll då vi köpte med oss take-away-thai hem och fick en rätt för lite, vilket resulterade i att ingen blev särskilt mätt. Därför fick det bli en liten ostkaka till tv-myset senare. 
Den fick även väl godkänt av ja-sägare som annars brukar tycka allt är så "osött", bra betyg!
Jag gjorde den utan sötningen, då det fortfarande råder söt-stopp. 
 
Julig ostkaka
 
 ca 6-8 pers
 
250 g avrunnen keso
4 ägg
3 dl grädde
2 dl mandelmjöl
1,5 tsk kanel 
1 tsk kardemumma
½ tsk vaniljpulver
½ tsk salt
ev. 2 msk stevia strö
 
Sätt ugnen på 200grader. Vispa ihop allt, häll i en ugnsform och grädde mitt i ugnen i 30-40 min. 
 

Zucchinigratäng

Jag är hemma hos mina föräldrar över helgen och ville därför rensa lite i kylen hemma igår. Det blev en kalasgod zucchinigratäng!

Till 6 pers

4 små zucchini
1 pkt bacon
3 dl grädde
1 dl rysk yoghurt
3 dl riven ost
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225grader. Skiva zucchinin och stek i smör. Lägg över i en form. Stek sedan strimlad bacon och fördela jämnt över zucchinin. Blanda yoghurt, grädde och 2 dl av osten, salta och peppra, och bred ut över zucchinin och baconet. Strö över resten av osten och skjutsa in i ugnen ca 25 min eller tills den fått färg. Klart!
--
Imorgon ska jag plugga verkligen HELA dagen och på kvällen ska vi till min faster så det blir ingen update här imorgon :)
häng med på Instagram, johannagrip!


Naturlig mat i förskolan/skolan - skriv på!

Tycker du också att dagens barn ska få växa upp med bra och naturlig mat i förskolan och skolan?
SKRIV PÅ!
 
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6927#.UK3-n4e5Hpc
 
--
 
Förresten, antar att flera av er väntar på recept på julgodiset jag gjorde igår. Ni får stå ut i någon dag till, måste testa modifiera det lite, inte helt nöjd! ;) Men det kommer, jag lovar!
 
 

Paket från lchfbutiken.se

Detta roliga paket kom hem till mig igår! Älskar paket med sånt innehåll ;) 
 
Riset ska jag ha till risgrynsgröt.
I övrigt saknar jag inte ris ett dugg, så det behövs inte ersättas. Isåfall finns ju dessutom blomkålen! 

LCHF och stillasittande

Ni som har hängt med här på bloggen ett tag kanske vet att jag varit opererad, gipsad och sjukskriven i 7 veckor? Är dock fortfarande sjukskriven, men gipset är i alla fall borta! Alltid nåt. Jag tänkte bara dela med mig lite av mina tankar kring mat och långt stillasittande
 
Hade jag ätit "vanlig" kolhydratskost under dessa veckor så hade jag varit som en boll nu. Känner jag mig själv rätt hade jag säkert gått upp 5kg på de 7 veckorna, med min underbara ämnesomsättning. För jag kan erkänna att jag åt. Jag åt jättemycket "sötsaker", dock utan socker och mjöl. Jag är grym på att tristessäta. För det vill jag lova er, att det är fruktansvärt tråkigt och frustrerande att inte kunna röra sig mer än 20m i taget och inte få lov att göra nåt. Och det finns ju inte så där jättemycket att göra stillasittandes, eller helst liggandes i soffan med benet i högläge. Nej, inget för en rastlös själ som jag
 
Så, tänk er nu. Bombadera kroppen med kolhydrater som pasta, ris och mjöl och samtidigt inte röra en fena under två månader. Ingen bra kombo, det hör vi ju allihop! 
Nu är ju då fallet sådant att jag inte åt några kolhydrater under dessa veckor (och fortfarande inte såklart) och därför inte gått upp ett enda jäkla hekto. Snarare gått ner 1 kg. Det är så grymt vad LCHF kan göra med kroppen. Eller snarare Inte göra? 
En vän jag träffade igår och inte har träffat under hela sjukskrivningen frågade mig vad tusan min knep var för att inte gå upp nåt när jag bara legat still. "Jag tackar LCHF", svarade jag :) Kan tilläggas att hon inte visste att jag gått ner nåt. Då blev jag glad, att det även utifrån syntes att jag inte blivit större. 
 
Så, tack till LCHF och dess underbara effekter! Nu längtar jag tills jag kan börja träna igen efter 3-4 månaders smärta. Då jävlar ska kilona bort! 
 
Tack och hej! 

Dagens inställda planer

Igår eftermiddag satt jag och gjorde ett "To do-schema" för resten av veckans dagar. Jag hade räknat ut exakt hur mycket grejer jag skulle hinna med varje dag och däremellan hinna äta, andas och vila. För ja, tyvärr måste jag fortfarande vila helst en gång i timmen beroende på vad jag har gjort. Eller vila och vila förresten, foten behöver högläge över hjärtat helt enkelt. 
 
Men i alla fall så hade jag inbokat en fikadejt idag efterföljt av att hämta 3 paket, i två omgångar eftersom jag inte har några händer och ingen bautaryggsäck. Ska även skicka ett paket till min kusse i Australien och försöka mig på att handla. Nu blev det tyvärr så att min fikadejt blev inställd igår pga dubbelbokning, så nu vettesjutton vad jag ska göra. Gillar inte att inte ha nåt att göra. Blir så sjukt rastlös. 
I vanliga fall hade jag bakat. Jag bakar jämt, min stora passion, men jag är ju mitt uppe i mitt sötstopp.
10 dagar har gått, 10 kvar..
 
Jag har iofs några recept att prova inför julen som faktiskt inte innehåller någon sötning alls. Det kanske vore nåt?
Vet ni vad? Så får det bli! 
 
Återkommer med recept, om det blir bra såklart! :) 

Lite påfyllning i skafferiet

Idag tog jag mina två extraben och hoppade på vagnen in till stan. Lämnade 6 julkok -och bakböcker på bibblan (tack iPhone för fotofunktionen;)) och sen styrde jag kosan mot Life. Jag visste redan vad jag skulle köpa, så det gick snabbt och smidigt. 
 
Sukrin, sukrin melis, mandelmjöl och miracle noodles. 
 
Har ni testat nudlarna? 
Jag har inte vågat smaka tidigare, de ser ju bara så osmakliga ut..
 
Sötningen ska dock få stå oöppnat i skåpet ett tag till, det råder ju fortfarande sötförbud :) 
 

Sweet Coffee

Idag tog jag mig in till stan och träffade min fina vän Jenny. Vi gick till vårat stammishak, varför ändra på nåt som är perfekt liksom? :)
Vi tog som vanligt den gudomliga chèvrefyllda kycklingen med LCHF-coleslaw. Så galet gott.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, om ni är i Göteborg någon gång så får ni bara inte missa Sweet Coffee Bar i Brunnsparken!


Guacamole och chilimajonnäs

Guacamole 
 
3 avokado
1 dl rysk yoghurt
1 msk citronjuice
                                           0,5 tsk salt                                            
0,5-1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
 
Mixa samman och smaka av! 
 
Chilimajonnäs
 
1 ägg, rumstemp.
1 dl chiliolja (jag använder en supergod chiliolja från butiken Olivolja här i Göteborg)
1 dl rapsolja
1 msk citronjuice
1-2 tsk dijonsenap
0,5-1 tsk vitlökspulver
salt och lite peppar
 
Blanda allt utom oljorna i en bunke. Vispa (elvisp) samman och häll sakta en strilande stråle av oljan till lagom tjock konsistens. Kan hända att du får ta lite extra olja, men det märker du. Klart! 
 
 

Club Sandwich à la LCHF

Idag gjorde jag en GRYMT god middag. Min fina vän Jenny nämnde nåt att hon hade ätit detta någon dag och jag blev helt enkelt inspirerad. Så otroligt gott och väldigt snabbt och enkelt. Riktig snabbmat helt enkelt!Detta är min variant!
 
Till 1 port
 
1 kycklingfilé, tinad
½ paket bacon
Lite sallad alt.ett salladsblad
2 skivor cheddarost
Chilimajonnäs 
Guacamole
 
Stek kyckling och bacon. När du vänt kycklingen en gång, lägg på osten. Lägg salladen på en tallrik, lägg över kycklingen och toppa med bacon, majonnäsen och guacamolen. Snabbt och enkelt, sa ju det ;) 
 
Recepten på guacamolen och majonnäsen kommer imorgon, håll ut! 

LCHF.are i Göteborg?

Kolla in Caisas blogg:
 
http://lchfklubben.se/caisa/

Fri som en fågel

En bild säger mer än tusen ord?

Efter sju veckor är det äntligen borta :)


Knäck-panik! Hjälp!?

Jag satt här och funderade på allt som jag ska baka och fixa inför jul. Jag har inte oroat mig ett dugg innan eftersom nästan allt går att ersätta. Tänkte jag, ja. Julbordet är ju i stort sett bara massa protein, kalasbra. Men jag har tänkt att "ah, men knäcken är ju perfekt, bara att byta sockret mot stevia." MEN NEJ, det är det ju inte?! Det är sirap i varenda jäkla godis på jul! Vad ska jag nu göra?! Jag kan inte överleva en knäck utan knäck och mina citronkolor! 
 
Nu behöver jag er hjälp! Finns det någon vänlig själ där ute som vet om det finns något substitut till sirap, som inte höjer blodsockret till skyarna?! 

Att förstöra för sig själv..

Igår fick jag hämtat ett paket från Bodystore med lite smått och gått som jag beställde förra veckan. Vad jag inte tänkte på när jag öppnade det var att jag hade beställt en chokladkaka. Alltså en sådan sötad med stevia. Vilken tajming att den kom just NU, precis i början på mina tre vänja-av-med-sötsug-veckor. Ajajaja. Snacka om att förstöra för sig själv..
 
Men nej, jag är stark. Jag ska inte ta den. 
 
Förresten, dagen igår gick jättebra. Åt mina tre mål innan jag åkte till hockeyn vid 17.30. När jag kom hem vid 22 var jag inte ens hungrig, pju! Däremot betydligt hungrigare imorse när jag slog upp mina ögonlock..!

Update sötfritt

Första dagen avklarad. Jag skulle ljuga om jag sa att den gick smärtfritt. Fram tills runt 16-tiden var det faktiskt bra, kände ingen hunger. Men då var både frukost och lunch avklarade och middagen skulle inte intas förrän vid 19-20tiden på kvällen, just för att slippa sug på kvällskvisten.Så mellan 16 och ca 18 igår var jag sååå hungrig, men vägrade äta åt. Nu SKA jag klara detta. Och det är ju värst de första dagarna, det vet jag. Men jag sysselsatte mig med annat och släppte hungertankarna, så det gick över. Vid 20 åt jag blomkål-och zucchinisoppan, blev lagom mätt och tänkte att "Yes, nu var denna dagen avklarad".
Trodde jag, ja. Vid 22 skulle jag kunnat dö för lite hallon och grädde! Men näver bäver, jag gick och borstade tänderna och gick och la mig istället.
Tjiho, dag 1 löst! 
 
Denna dagen tror jag kommer gå bättre. Det kommer bara bli 4 timmar mellan måltiderna för jag ska iväg på hockeyn (inte spela, haha..) kl 18. Dock kommer jag väl vara väääärldens mest sötsugna levande människa när jag kommer hem vid 22-tiden. Meeeeen, det tar vi då!
 
Forsättning följer..

Sötfritt börjar..NU!

Hej kära vänner! 
 
Idag börjar jag och Caisa, som bloggar för lchfklubben, med ett "söt-och bakstopp" som ska pågå i tre veckor. Fram tills första advent. När jag la ut en bild om det på Instagram imorse, så var det genast två till som hängde på. Jätteroligt! Blir vi fler tro? Någon som nappar här kanske? Häng på så peppar vi varann! 
 
Jag ska förutom detta "förbud" försöka att endast äta tre måltider om dagen, och inget mer. Det har blivit allt för mycket småätande den senaste tiden. Inte alls bra. Även om det är nyttiga och LCHF-vänliga små mellanmål, så hinner ju inte kroppen förbränna innan den får mat igen. Så kan vi inte ha det. 
Och som om inte detta vore nog. Jag ska köra Katrin Zytomierskas matsedel dessa tre veckor. Dock inte alla rätter eftersom jag inte har lust att halvera i recept osv, så det kommer bli en del rester. Men det gör ju inget! Ikväll blir det blomkål-och zucchinisoppa
 
Alltså, tre måltider/dag. Inga mellanmål, kvällsmys eller baksaker. Och Katrins mat. 
Nu jävlar!
 
OBS! Jag ska "fuska" och äta lite nötter på onsdagkväll. Ska på den sista Twilight i 2,5 timme och vill inte sitta där utan nåt att knapra på så länge, är det bio så är det. Men för att kompensera upp detta så kommer jag bara äta två måltider den dagen. Alltså tidig lunch och tidig middag. Så var det löst!
 
Nu blir det högläge i soffan, är såå svullen i fot och ben! 

Imorgon börjar det..!

Imorgon, kära vänner, ska jag utmana mig själv! Berättar mer imorgon..

Nu ska jag försöka få lite sömn! Sov gott!


Citronfromage

Citronfromage
4 port
 
4 gelatinblad
4 äggulor
3/4 dl stevia strö
1 citron, skal och saft
3 dl grädde
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa gulorna och sötningen till en luftig smet. 
Ta upp geletinbladen ur vattnet och smält dem sen i vattenbad (går fort). Blanda under tiden ner citronskalet och saften i äggsmeten. Rör ner det smälta gelatinet. Vispa den kalla
 
grädden och rör försiktigt ner den i svala citronblandningen. Häll upp fromagen i småglas och servera med hallon. 
Smaskigt! 
 
Om du inte vill servera fromagen direkt så använd bara 3 gelatinblad, men låt den inte stå jättelänge ändå då den lätt blir lite "seg". 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grått

Som ni kanske vet, så är jag är otroligt väderberoende människa. Blir väldigt lätt deppig när det är grått och trist. Egentligen tiden mellan höst och vinter. För vintern, den kan ju faktiskt vara väldigt fin. Om det är snö och sol vill säga. Ja, även om det inte är sol också. Snön lyser ju upp i alla fall. Men den här hösten..den är jag inget big fan av måste jag säga. Som idag. Grå/vit himmel, bruna träd och buskar, inga löv. Fast jag är glad så länge det inte regnar. Jag tog mig en liten "promenad" förut, men eftersom det var så kallt och blåsigt och jag inte kan gå så fort, så gick jag inte så långt. Tar ev. en tur till senare istället.
Om nu inte det där regnet kommer.
 
Denna helgen är jag helt ensam hemma hos mor och far. Både skönt och inte skönt. Tråkigt att vara själv, men rätt skönt också. Så länge det håller sig till en dag och inte mer. Jag tänkte slänga ihop pizza till middag och sen faktiskt göra förra helgen mascarponekräm igen. Ni som inte provat, GÖR DET! Finns i mitt arkiv :)
 
Just det, lite senare idag kommer receptet på citronfromagen som jag gjorde igår, missa inte. 
 
Trevlig helg på er! 
 

Helstekt fläskkarré

I början av veckan hittade vi billig fläskkarré på Ica. 1 kg för endast 35 kr. Vilket kap! Så då fick det såklart bli en stek av det hela. Riktigt smaskigt blev det, så här kommer receptet! Detta är dock inte helt strikt LCHF, jag valde att för en gång skull ha i lite honung i min marinad. Det ger en väldigt god smak. Det är ju bara att utesluta den om man inte vill använda. Jag äter aldrig honung annars, men just till detta kände jag att det vore gott. 
 
1 kg hel fläskkarré
 
Marinad: 
½ dl soja
1 msk citronsaft
½ dl rapsolja
2-3 msk honung
1 msk torkad timjan
Ev. lite mer salt
 
Blanda marinaden och låt köttet marineras i några timmar. Sätt ugnen på 125grader. 
Bryn steken runt om i rikligt med smör. Lägg över köttet i en ugnsform och stick i en termometer i köttet innan du ställer det i ugnen. Jag tog ut köttet när det var på 68grader och lät det sen vila i folie i ca 15 min (köttets innertemperatur stiger när det får vila), medans jag gjorde såsen. Köttet tog ca 3 h i ugnen. 
 
Gräddsås:
Spadet och stekskyn från köttet
4 dl vispgrädde
2 tsk soja
1 tsk kalvfond
Rätt mycket svartpeppar
1 dl torkade trattkantareller, "krusade"
 
Koka samman alla ingredienser till önskad tjocklek och smaka av.
Grädde kokar ihop, så någon form av "redning" behövs inte! 
 
Skär tunna skivor av köttet och servera med såsen och smörstekt vitkål. 
 

Smoothie

Igårkväll var vi iväg till Trollhättan och hämtade en vän på flygplatsen där. Vi kom hem vid kvart över 8 och då orkade ingen av oss ställa oss och laga mat. Så jag kom på att SofiaNejtillkolhydrater tipsade om en Paleo-smoothie häromdagen. Den fick det bli! Jag hade däremot i en liten skvätt av laktosfri mjölk och grädde för att få det lite "lösare". Jag måttade inte upp ingredienserna så det måtten är ungefärliga. 
 
Till 1 pers
 
ca 10-15 hallon
1 avokado
2 msk mandelsmör
1,5 msk grädde
1,5 msk laktosfri mjölk (mindre kh än vanlig)
 
Mixa ihop, häll upp i högt glas och drick, eller ät med sked som jag fick göra :)
 
Tråkigt utan bild, men mobilen låg på laddning och jag var hungrig! 
 
 
 

Jordgubbscupcakes

Malin, här kommer receptet på dessa otroligt goda jordgubbscupcakes jag gjorde igår kväll! :)
 
12 st
 
4 ägg
0,5 dl stevia strö
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 dl grädde
2 tsk bakpulver
100 g smör
25 g kokosfett (eller 125g smör)
100 g philadelphiaost
1 dl jordgubbspuré (mixa halvtinade jordgubbar)
 
Frosting: (smaka av)
600 g philadelphia
1 dl stevia strö
2 tsk vaniljpulver
Några droppar röd karamellfärg
 
Sätt ugnen på 175grader. Smält smör och kokosfett i en kastrull. Vispa sötning och ägg poröst. Vispa sen ner smörblandningen, grädde, philadelphia och jordgubbspuré. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Portionera ut smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-30 min, beroende på hur effektiv ugn du har. Låt muffinsarna svalna och gör sedan frostingen. Vispa alla ingredienserna med elvisp, smaka av. 
Spritsa frosting på muffinsen och garnera med något fint :) 
 Visst ser dom lite lyxiga ut? 
 
Jag gjorde ett misstag med mina och tog fram jordgubbarna precis när jag skulle mixa, inte bra. Eftersom jag då fick ta i lite varmt vatten i för att kunna mixa dom, så blev purén något "utspädd", så ta fram jordgubbarna i GOD TID. 
 
Receptet är lånat från http://tessanslchf.blogspot.se, men jag justerat lite som jag vill ha det. 
 
 

Lista till julbaket

Jag tänkte i veckan börja kolla på allt som ska bakas till jul. Det är nåt av det roligaste som finns och efter denna otroligt tråkiga dag så behövs det nåt kul. Jag är så glad att Stevia strö (alt. Sukrin osv.) finns som räddar julgodiset. Gud, jag längtar så mycket tills det "får" sätta igång! Varje jul så gör jag en julkorg till min mormor och farmor med massa julgott i, tillsammans med egengjord marmelad, lite kaffe, hemmagjord musli och lite annat smått och gott. Väldigt uppskattat! 
 
Jag kommer lägga upp listan och sen även recepten här såklart! :)

Kladdmuffins med kokos

Mixtrade med ett tidigare muffinsrecept igår och det resulterade i dessa grymt goda kladdmuffinsar. Perfekt att prova till Solsidan ikväll! 
 
10 st
 
2 ägg
50g smör
50g kokosfett
100g choklad, 90%
½ dl stevia strö
1 tsk vaniljpulver
½ dl kokos
 
Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret och kokosfettet och smält sedan ner chokladen. Vispa ihop övriga ingredienser. Rör ner chokladfettet i äggsmeten. Fördela smeten jämt i 10 folieformar. Grädda mitt i ugn i 5 min - inte längre! 
Servera med hallon och en klick grädde. 
Haha, på bilden har jag smakat på en..bortgjord! ;)

Himmelsk mascarponekräm med varma hallon

Häromdagen gjorde jag en så otroligt god efterrätt. Allvarligt, så kändes det som att jag hamnat i himlen för en stund. Sån ren njutning. Ni bara måste prova! 
 
Till 6 väl tilltagna port.
 
250g mascarponeost
250g philadelphiaost
1 dl grädde
1 citron, skalet
1,5 tsk vaniljpulver
0,5-1 dl stevia strö
 
250g halvtinade hallon
0,5 stevia strö
Saften från 1 citron
 
Vispa grädden löst och blanda i övriga ingredienser. Smaka av till önskad sötma. 
Värm hallonen i en kastrull och blanda i citronsaft och stevia. Mosa med en gaffel, så det blir som en tjockare "sås". 
NJUT!  
 
 
 Bilden är som vanligt missvisande, men ni kan inte missa denna smarrighet!
 
 
 
 
 

Sjukan..

I fredagseftermiddag när jag duschade lyckades jag för andra gången blöta ner mitt gips. Så lyckat. Denna gång mjuknade det under foten, så vågade inte gå med det i två veckor utan att någon kollat på det. Så igår efter frukosten så åkte vi till Uddevalla sjukhus, där de sågade upp gipset och la ett nytt. Nu är det dock skitfult (ja, fåfäng ibland!), gult/vitt och ser läskigt ut. Fast jag vet några som ville skriva på det innan det ska tas bort så för deras skull är det ju bättre än mörkblått ;) 
 
 
Såga och klippa..
Från mörkblått till..blekt.