Odd Molly

Dessa står högt upp på min önskelista för tillfället..ååh, ge mig. 

Chokladbräck

Tidigare idag skrev jag ju om att jag bakat chokladbräck till flygresan på söndag, här kommer världens enklaste recept! 
 
1 dl cashewnötter
½ dl sesamfrön
1 dl kokos
100 mörk choklad, 86%
 
Rosta hackade nötter, sesamfrön och kokos i en torr stekpanna. Smält chokladen på låg värme och blanda i nötblandningen. Rör ihop och bred ut ett tunt lager i bakpappersklädd form. Ställ kallt och bryt sedan i önskat stora bitar. 
Förvara de gärna i frysen, de tinar på nolltid! 
 
 
 
 

Flygplansmat

Nu när jag åker till Turkiet på söndag, så har jag funderat lite på det där med flygplansmat. Det är ju inte alltid det går att äta det i vanliga fall, och som nej-sägare och tomatallergiker är det väl inte så troligt alls. Dock så ska vi äta trerätters (nåt sånt specialpaket skulle vi tydligen lyxa till det med!) på både dit -och hemresan, så nåt kan jag säkert äta, men det är skönt att ändå vara lite förberedd ifall! Jag tänker alltså ta med mig lite eget gott att äta under den 4 h långa resan :) 
Jag tänker mig några kokta ägg, några bellysar, choklad, mandel och sen har jag precis testat baka till nåt gott - chokladbräck! Receptet kommer senare ikväll! 
 
Har ni något tips på nåt annat mer "matigt" att ta med och stå sig på?
 
 
 
 

Sesampanerad lax med rostad blomkål

Igår åt vi en riktigt god måltid, snabblagat och mat som sköter sig självt är bra! 
 
4 port
1 stort blomkålshuvud
3 msk olivolja
Salt och peppar
1,5 dl sesamfrön 
4 laxfiléer
Smör att steka i
1 dl turkisk yoghurt
ca 1 msk pesto
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 225grader. Skär blomkålen i drygt 1 cm tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd ugnsplåt. Ringla över olivolja och salta och peppra. Låt stå i ugnen i ca 30 min. 
Blanda yoghurt med pesto, salt och peppar till önskad smak. 
Blanda sesamfröna, salt och peppar i en djup tallrik. Vänd laxfiléerna i fröna. Stek i rikligt med smör, på medelvärme, i ca 2 min på varje sida. 
Mums! 
 
 
 

Sweet Coffeebar

Jag och min fina vän Jenny träffas alltid på caféet Sweet Coffeebar här i Göteborg. Enda sen i våras har vi gjort det, minst en gång i veckan. Kaffe/te eller lunch, perfekt! Perfekt solläge på dagarna och centralt och bra. Och häromveckan såg jag en nyhet på deras meny: LCHF-coleslaw. Sen får man välja proteinkälla till det och då valde jag chevréfylld kyckling. Och GUD, det var så gott! Saftig kyckling och riktigt god coleslaw.
Äntligen börjar världen förstå!
Det enda som var ett litet minus var att de penslade på honung på kyckling, inte bra. Men det sa jag till att de inte behövde andra gången jag åt den. För ja, så god var den att jag åt den två gånger inom en vecka..
 
Så om ni är i Göteborg, gå till Sweet Coffeebar och ät LCHF! 

Ser det inte gott ut så säg?!

Underbart!

Behöver jag säga att jag längtar till detta på söndag!? Det ska bli helt underbart att komma iväg, trots att det inte var så jättelänge sen sist. Bara få vara, äta gott, sola och bada. Inga måsten. Åååååh. 
 
 
När detta publiceras sitter jag med Jenny i stan, fika på vårat stammisställe antar jag :) Men ingen fika såklart, finns inget LCHF-utbud inom "bakfronten" där ännu. Däremot ett plus för att de börjat införa maträtter. Mer om detta i ett eget inlägg! 

Sockerkaka med en touch av kokos

I helgen bakade jag en sockerkaka inspirerad av receptet i Annika Rognebys fantastiska bok "Bakglädje med LCHF". Dock så ändrade jag lite i den för att den skulle bli, om möjligt, ännu godare! 
 
Sockerkaka: 
2 ägg
1,5 sukrin/stevia strö
150 g smält smör
0,5 dl vatten
1,5 tsk vaniljpulver
3 dl mandelmjöl
1 tsk
1 dl kokos
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform och "bröa" med kokos, alternativt använd en silikonform.
Rör sötning och ägg poröst med en elvisp. Tillsätt det smälta smöret och vattnet och rör ihop. Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 25-30 min. 
Njut tillsammans med hallon och en klick grädde!
 
Ursäkta för bilden, kakan är 10 ggr godare än bilden visar! 
 
 
 
 

Boktips: Matrevolutionen

I somras läste jag boken Matrevolutionen, skriven av kostdoktorn Andreas Eenfeldt. Den boken är så grymt bra så det är nästan inte sant. Varenda människa i hela världen borde läsa den boken, då kanske det inte skulle vara sån fetmaepidemi runt om i världen? Och med varenda människa menar jag förstås inte bara nej-sägare (LCHF.are), utan alla, verkligen alla. Den är så bra, nyttig och intressant. 
Och nej, jag tycker inte att den bara är för oss mat-och hälsanördar, den passar alla. 
Så om ni inte läst den ännu, låna den på närmaste bibliotek eller köp den - nu har den dessutom kommit i pocket, billigare! 
 
Om ni verkligen inte är lästypen som har ro att slå er ner i soffan efter en tuff arbets/pluggdag, så finns det även en video på 40 min som är väl värd att kolla på. Och 40 min av ett helt liv, vad är det?
http://www.youtube.com/watch?v=9Hy737EuL-o
 

Celsius

Förra veckan hittade jag äntligen Celsius i en affär. Det komiska i alltihop är att jag hittade de på 4-Gott, en jääättestor godisbutik här i Gbg. Och nej, det var inte jag som skulle köpa godis, det var en kompis som letade marsipanägg :) 
Jag köpte iallafall två smaker för att testa; jordgubb/kiwi och citron/lime. Eftersom jag är "fotikappad" sen en tid tillbaka, och en tid framåt, så har jag inte kunnat testa dom i samband med träning som jag har hört ska vara toppen. Mina har druckits till pluggstunder. Vet dock inte om det har hjälpt just till det, eller så kan det vara att jag suttit med matte just då och att det kan vara anledningen? ;) 
Jag tycker iallafall att dom var jättegoda, lite söta kanske, men goda och jag kommer absolut att köpa fler, faktiskt redan imorgon när jag har vägen förbi den affären. Jag är dock inte så förtjust i kolsyra, tycker man blir så uppsvälld och äckligt mätt av det, så pga det får citron/lime lite minus. Hade den funnits utan eller med mindre kolsyra hade den varit en tiopoängare! Jag vet inte vad de brukar kosta på typ Maxi, någon som har koll? 
Mitt betyg: 4 av 5! 

Mumsig köttfärspaj med kantareller

Igår kom Ellinor hit på middag, det är alltid kul med middagsgäster även om hon nästan är som en i familjen :) 
Då bjöd jag på köttfärspaj á la 56kilo. Den blev riktigt god vill jag lova och fick goda betyg även av de andra som åt. Mums!
 
Pajdeg: 
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt 
40 g rumsvarmt smör
1 ägg
 
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer/blender/matberedare, blanda sedan ner övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform/springform och nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylskåp ca 30 min. 
Grädda skalet i 175 grader i ca 10 min, tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj till 225-250 grader. 
 
Köttfärsfyllning: 
500 g nötfärs
1 röd lök
100 g kantareller
½ msk kalvfond
½ dl grädde
Salt och peppar
 
150 g riven ost
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
 
Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Bryn svampen i en stekpanna brevid och blanda sedan i den i köttfärsen. Blanda i resterande ingredienser och smaka av till önskad smak. Blanda osten med  fraiche och grädde. Bred ut färsröran i det förgräddade pajskalet och bred ut oströran ovanpå. Toppa med lite ost, för färgens skull. Grädda i 225-250 grader, ca 20 min eller tills osten fått fin färg. Njuuuut! :)
Ber om ursäkt för suddig iPhone-bild.
 

 


Dag 1

Nu jävlar kör vi! Dag 1 av 6 stenhårda dagar innan Turkiet på söndag! Här ska snålas ännu mer på kolisarna, är sååå peppad! Är ni med mig? 

Höstluft

Har ni känt att det är höst på G? Jag tycker det känns i luften. Även om solen värmer jätteskönt, så är det en frisk luft som sveper runt. Och vet ni vad, det känns faktiskt helt okej. Njuter så länge det inte regnar och är pisskallt, för det är något jag verkligen inte tycker om. 
 
Idag har jag varit ute och cyklat igen. Och jag bara måste ju skriva om mitt framsteg från igår, så otroligt nöjd! Igår cyklade jag 8,6 km på 40 min, idag tog jag 11,7 km på knappt 42 min! Galet nöjd! 
 
Ikväll kommer Ellinor hit på middag och Bingolottospelande. Pensionärsvarning, I know, men det är faktiskt kul! 
Det ska bjudas på Åses köttfärspaj och sen bakade jag en typ av sockerkaka (recept kommer!) igår som ska bjudas på till spelandet :) Allt LCHF såklart! Blir nog även lite vattenmelon och jordgubbar till. Körde inget lördagsmys igår då jag blev så fasligt mätt efter maten, så vi flyttar fram det en dag! 

Imorgon är det hårda tag igen! En vecka till Turkiet, taggaaaaa! 

Kålrotspommes

Igårkväll mixtrade jag lite i köket. Blev sugen på att testa någon ersättning till pommes frites. Det som fanns i affären var - kålrot! Självklart tänkte jag! Det är ju jättegott och bara 4,6g kh/100 g, perfekt!
 
Börja med att skala kålroten. Skiva den sedan i önskad storlek, men ca 0,5-1 cm breda bitar. Lägg över på en plåt och häll över olja. Sen kryddade jag med vitlöksblandning, paprikapulver och salt. Tjofs in i ugnen på ca 250 grader, i 20-25 min. Se upp så att de inte blir för mjuka, "sladder-pommes" vill man ju inte ha :) 
Detta serverade jag tillsammans med en marinerad kycklingfilé, sallad och vitlökssås.
Sjuuuukt gott! 
Blev dock väldigt mätt, så orkade bara hälften :) 

Kesoplättar

En supergod frukost, mellanmål eller bara när man vill ha något gott som knappt innehåller några kolisar. Dessutom går ju tillbehören att variera i all evighet! Receptet är lånat från fantastiska 56kilo.se.
 
Till två plättar:
1 ägg
125 g keso (1/2 liten burk)
0,75 msk fiberhusk
En nypa salt.
 
Mixa allt med stavmixer och låt stå en stund, klick ut i panna med kokosfett. Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända. Stekar man på högre värme finns det risk att de Ser klara ut, men är helt degiga inuti - mindre gott! 
Jag brukar äta plättarna tillsammans med hallon och turkisk yoghurt! Muums! 
 
Inflikar: Idag 26/8 gjorde jag dessa igen och fick ut 4 st, tog dock 2 ägg, kanske därför. 

 
 

Pizza á la LCHF - vad annars? :)

Den godaste pizzan ever! Även detta ett recept från Åses 56kilo.se, som så mycket annat. 
Jag har provat flera recept på pizzadeg, men detta är utan tvekan det bästa. Yammie! 
 
Receptet blir 2 plåtar:
200g riven ost
8 ägg 
1,5 dl vispgrädde
4 msk fiberhusk
Lite salt
 
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 min (inte längre!). 
Fördela degen på två plåtar. Grädda i 175 grader, ca 15 min, eller tills de fått lite färg. 
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 grader tills osten smält och pizzan fått fin färg. 
 
Mina favoritpålägg är skinka, räkor, svamp, Mmm! 
Igår hade vi dock inte tillräckligt med skinka, så det fick bli tacofärs på ena :) 
 
 
 

8,6 km!!!

Yeeeeeeeeey, jag tog en "liten cykeltur" förut för att inviga min nya (begagnade?) cykel i stadsmiljö och det resulterade i 8,6 km! Ca 600 kcal förbrukades enligt två källor, och herregud, jag ska få unna mig choklad ikväll! Nam nam! :)

Glad tjej som ni märker? Ja, jag är så stolt över mig själv! "Fot-och knäikappad" är jag och ändå gick det så bra!

Sol - lunch - pluggpaus

Sitter i skrivande stund på en solig och jääättevarm balkong och käkar lunch, rester från gårdagens pizza med vitkålssallad (recept kommer!). Har pluggat engelska i några timmar men nu kommer jag inte längre där utan dator. Och eftersom jag varken vill gå in eller att datorn ska brinna upp så får jag helt enkelt ta en paus från plugget en stund framöver.
Tycker att alla som har möjlighet, borde passa på att vara ute i solen idag när det för en gång skull är helt soligt. Det har vi ju inte varit direkt varit bortskämda med senaste veckan här i Gbg.

Handlade lite grejer idag också, helgmys och annat. Ikväll ska jag improvisera med kålroten, återkommer!


Bra substitut till nudlar

Häromdagen när jag gjorde kycklingsoppan så hade jag ju i böngroddar, vilket visade sig vara jättegott och nu i efterhand har jag insett att det är ju ett kalasbra substitut till nudlar i typ en wok eller liknande. Endast 1,5 g kolisar/100 g. Kanon!
 

Mozzarellafyllda biffar med blomkålmos

Gårdagens middag var köttfärsbiffar fyllda med mozzarella och till det blomkålsmos. Mums för smaklökarna! 
 
Biffarna
800 gram blandfärs
1 pkt mozzarellaost
1 gul lök
½ msk fiberhusk
1 dl vispgrädde
2 ägg
Svartpeppar, salt
Smör till stekning
 
Moset
1 blomkålshuvud
½ pkt Philadephiaost/cream cheese
Salt, peppar
 
Gör så här: Blanda fiberhusk och grädden i en bunke och låt svälla några minuter (sväller det för länge blir det, bokstavligt, en klump). Hacka löken och blanda i köttfärsen och löken i bunken, krydda med salt och peppad. Ta upp önskad mängd färs, platta till, lägg i en bit mozzarellaost och "vik ihop" så att osten hamnar mitt i biffen. Stek i smör.
 
Koka blomkålen i bitar i ca 20 minuter (eller tills den är mjuk) och häll sedan av vattnet. Blanda i färskosten och krydda med salt och peppar. Servera! 
 
TIPS! Om man vill kan man även blanda i lite grädde i moset, tills önskad konsistens, det blir vansinnigt gott :) 
Det är även gott att ta både blomkål och broccoli och koka till mos. 
 
 
 
 

Bloggdesign

Hej alla! Jag har en fråga till er; är ni bra på bloggdesign? Jag skulle behöva lite hjälp med header och liknande.

Någon som har lust att hjälpa en stackars, oteknisk flicka i sina bästa år? Hör av er! :)


Kycklingsoppa à la Thai

Efter förfrågan på Instagram kommer här receptet på gårdagens kycklingsoppa. Väldigt stark, men extremt god om jag får säga det själv :D

4 kycklingfileer
3 gula lökar
3 st vitlöksklyftor
½ purjolök
8 stora champinjoner
2 st paprikor
1 konserv böngroddar
1 konserv vattenkastanjer
2 burkar kokosmjölk (á 400 g)
4 tsk röd curry pasta
1 tsk sambal oelek
2 tsk gul curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennpeppar
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
 
Börja med att finhacka vitlök. Grovhacka lök, champinjoner och purjolök. Fräs allt tills dem fått fin färg och mjuknat. Lägg i skivad paprika och alla konserverna. Koka upp och låt puttra medans du strimlar kycklingen och steker den separat i en panna med rapsolja. Krydda kycklingen med salt, peppar och gul curry tills den fått fin yta och häll sedan ner dessa i grytan och låt puttra med. Krydda och smaka av tills du är nöjd med grytan. Smaklig måltid!
 
 
Ursprungsreceptet är lånat från http://jimpslchf.blogspot.se/, men jag har ändrat om en hel del och lagt till och tagit bort, för att få min egen touch på det hela! :) 

Matdagbok

I helgen så återupptog jag (eller hon egentligen) kontakten med en vän från gymnasiet, Pia. Egentligen, gemensamma vänner, men det är så otroligt kul för vi går på LCHF båda två. Vi har börjat diskutera massa kring det och tipsa och pusha varandra, riktigt roligt. Och idag när vi pratade så kom vi fram till att det "stannat upp" för oss båda två just nu, så vi ska idag börja skriva matdagbok och skicka till varandra (inget fusk här inte!). Hoppas att det kan ge någonting :) Och det är så roligt både att få kontakt igen och att ha någon att bolla med :) 
 
Har precis kommit hem från en sväng på Netto och köpt lite "veckans erbjudanden", bra skit! Så nu ska jag försöka fixa någon snabb lunch innan plugget bör börjas med. Är dock inte så hungrig, men måste ändå ändå! Äta bör man annars dör man. Right? 
 
Måndagens middag: grillad karré med vitlökssås, halloumi och sallad. Yammie! 
 

Ren jävla smärta

Ja, nu börjar jag tycka lite synd om mig själv faktiskt. Enda sen i helgen när jag "dansade" lite, så har jag haft fruktansvärt ont i foten. Nu, sen igårkväll, har smärtan varit i hela jävla benet. Alltså inte bara foten. Fyfan säger jag. Är så sjuuuuukt trött på att ha ont. De smärtstillande jag fått hjälper inte heller nåt vidare så det finns ju för sjutton INGET jag kan göra åt saken. 
 
5 veckor på fredag..hur i H*lvete ska jag stå ut den tiden när det bara blir värre för varje dag som går? 

Strawberry Daiquiri á la LCHF

I fredags testade jag och göra en drink på LCHF-vis. Det resulterade i en Strawberry Daiquiri. Receptet är lånat från nejtillkolhydrater som i sin tur lånat receptet från 56kilo
 
1 glas
4 cl rom
1 dl krossad is
2 cl färskpressad lime/citron
4-6 frusna jordgubbar
1 tsk Stevia strö
 
Mixa och njuuut! 
 

Har ni testat?

Häromdagen köpte jag denna nyhet från safthyllan. Egentligen helt onödigt för mig som aldrig dricker saft annars, men ibland vill man ha något annat än vatten. Denna är sötad med Stevia och innehåller alltså inget socker, vilket gör det till ett betydligt bättre alternativ. Har ni smakat? Jag tycker att den var god, dock lite "kall" Steviasmak efteråt, men det löste jag genom att späda med lite mer vatten :)
Smaka och säg vad ni tycker! 
 

Kryck-varning och RixFM

Igårkväll var vi ju, som tidigare skrivet, hos Karl och Kajsa på middag. Supertrevligt! Långt in på småtimmarna dansades det, det sjöngs och det var verkligen jättekul. God mat fick vi också. Men, det kommer ett eget inlägg och bilder enbart om denna kväll lite senare/imorgon. 
 
Idag är det nästan kryck-varning på fröken Johanna. Jag dansade typ 3 danser (?) igår och räckte tydligen gott och väl. Idag är min fot helt fucked-up! Och ännu värre inatt när vi skulle ta oss upp för våra 4/5 trappor till lägenheten. Jag drog mig upp! Så, ingen mer dans framöver, okej Karl? 
Kryckorna står där i ett hörn och bara väntar på att jag kommer behöva använda dom. Jag hade dock inte räknat med att det skulle bli redan, så jag ska försöka vänta lite till. Problemet är att det i eftermiddag/kväll är RixFM-festivalen i 3 h inne i stan, vilket vi ska gå på. Vi får se om några timmar hur det känns. Först ska Carro komma hit och vi ska diskutera våran lilla "barnklack" inför kommane hockeysäsong. 
 
RixFM då? Loreen, Moa Lignell, Danny, Dead by April kommer för att bara nämna några. Det blir kuuul! Älskar när det händer saker i stan! 
 
Nej, dammsugning innan Carro dyker upp!
Tjing! 

LCHF-butiken

Häromdagen beställde jag lite nya grejer från LCHF-butiken. Paketet kom på 2 (!) dagar, en stor eloge till dom! 
 
 
Kryddmix - thai, kokoschips, deodoriserat kokosfett och kokosolja. 
Mycket kokos här ja! 

Little Marbles och Maskinen

Igår kväll var det åter dags för lite konserter. På agendan stod Little Marbles och Maskinen. Åh jag älskar Little Marbles enormt söta popmusik! Maskinen på Götaplatsen, jaa..vad ska vi säga? Folk? Herrejävlar vad folk det var. Vi stod rätt fram och jag fick total panik på allt folk som knödde som fan och typ hoppade på mig. Dessutom livrädd över att någon skulle hoppa på min fot! Så när det var typ 3 låtar kvar så gick jag ut från området och satte mig på en trappa längre bak. Men det var inte direkt lugnt för det, hela Avenyn var fullknökad. Kul! Dock så känner jag verkligen av i foten idag att jag var på två konserter igår kväll. Fifan. 
Sen gick vi till Grindstugan och drack vin/öl/cider, mys! 
 
 
 
 
 

Mellandag

Jag ska försöka bli mer lite aktiv här på bloggen. Och den kommer nu framöver gå över allt mer åt LCHF-hållet. Fortfarande babbla på som jag brukar som allt och inget, men mer recept och annat som rör just den livsstilen.
 
Idag är en sån där mellandag i slutet av veckan. Kulturkalaset slutar imorgon men idag var det inget bra att se. Därför passade det ju perfekt att jag och min bror blev hembjudna till min kusin och hans Kajsa ikväll. Ska bli riktigt mysigt. Dessutom är det halvdåligt väder idag, jämfört med tidigare veckans underbaraste, så lite städning och annat på det kanske? 
 
Jag ska strax åka in till stan och en sista gång kolla om jag kan hitta några liknande par skor till den jag köpte häromdagen. Tycker dom var liiiite för dyra. Men samtidigt så älskar jag dom, galet snygga! Ska få expertråd av Ellinor idag också, så det blir braaa. Vad tycker ni? 
 
 
 
 
 
 
 

Hypokondri?

Dygnet runt går jag och bär på en otäck känsla, en rädsla. Den har varit med några månader nu, men jag har inte varken velat eller vågat prata med någon om det. Jag vet att folk bara skulle tycka jag är helt knäpp i huvudet. Att jag bara vill ha uppmärksamhet. Men nej, jag skriver nu för att jag bara måste få ur mig det, lätta hjärtat liksom.
Det är en jättehemsk tanke att "utnyttja", men jag är rädd att jag är sjuk. Att jag har cancer. Har eller kommer att få inom ett par år. Jag vet, förmodligen en helt absurd tanke, men någonting långt inom mig har sagt mig det länge nu. Det finns dessutom flera tecken som matchar just cancer, denna fruktansvärda sjukdom. Bland annat så får jag blåmärken utan att ha slagit i nåt, jag känner knölar och jag tappar otroliga mängder hår. Galet mycket. Konstigt att det ändå finns så mycket kvar efteråt tänker jag..

Nu låter det nästan som att jag gör "narr" av cancersjuka människor, men så är det verkligen inte. Så får ni inte ta det. Och jag förväntar mig inget svar från någon heller, var bara tvungen att få det ur mig. Vem vet, det kanske är någon mer där ute som känner som jag eller nåt liknande?


Göteborgs kulturkalas

Jag har i flera dagar nu tänkt lägga upp massa bilder från min långweekend på Östkusten och den stora Bondefesten! Anledningen till att de inte kommer upp är att jag inte lyckas vända iPhone-bilderna till rätt "bild". Vill ju inte lägga upp sneda bilder :) Så ni får tålmodigt vänta tills jag har fixat det, kanske imorgonkväll när jag för en gång skull ska vara hemma på kvällen! 
 
Denna veckan är det ju kulturkalaset och alltså mycket konserter som jag vill se, faktiskt varje dag utom lördag. Så himla roligt! Igår var vi på Melissa Horn och skulle även sett Timbuktu, men det blev så sent och Ellinor skulle upp och jobba idag, så jag satt på balkongen och lyssnade när jag kom hem istället. Grymt! 
Ikväll är det stand up-show och Svenska Björnstammen som gäller, ska bli riktigt kul att se dem! Resten av veckan blir det Little Marbles, Maskinen, P3 Sommarsession med bla. Norlie KKV och sen avslutas hela kalaset på söndag med RixFM-festivalen med bla Loreen, Moa Lignell och Danny. Mysig avslutning!
 
 

Min fina familj

 
Älskar er! 
 
 
 

Långweekend

När ni läser detta sitter jag, förhoppningsvis, med Ellinor på tåget mot Nyköping/Katrineholm osv. Vi ska tillbringa resten av veckan hos hennes föräldrar på landet/syster i Nyköping. Maria, systerystern, ska ha 25 års-kalajs på lördag med BONDE-tema. Spännande va? Haha. Denna resan innebär också att det härmed är slut på "sommaren". Jag har jobbat klart och alla packning är (snart) flyttad från mor och far igen. När jag kommer hem från Nyköping så är det söndag och livet i Gbg kallar.
Det enda jag hoppas på och verkligen ber om under veckan är att det inte ska regna utan att vi får lite soltid även på östkusten. Här på "framtidan" ska det nämligen bli fint väder resten av veckan..
 
Hoppas ni får en superbra onsdag-söndag, så hörs vi igen när jag är hemma.

Bröllop: När turturduvorna fick varandra

I lördags var jag då som sagt på bröllop till min kusin och hans fina Kajsa (som numera heter samma efternamn, woohoo vi sprider oss!). Det var ett fantastiskt fint bröllop med en riktigt trevlig och rolig fest. Jag kommer inte skriva så himla mycket om det här utan lägger istället upp ett grovt urval bilder från vigsel och fest. Jag hoppas och tror att Kajsa, bloggerskan själv, tycker att det är okej! Alla bilder är tagna med iPhonen så ha det i bakhuvudet med tanke på kvaliteten. 
Maten då? Förrätt och varmrätt var perfekt för en LCHF-are som mig:
Förrätten:  En smarrig räkcocktail med lite olika frukter och grönsaker. Allt perfekt utom mangon och majsen, men hey, det är ju inte varje dag man är på bröllop! Resultat: Helt okej!
Varmrätten: En sjukt god ceasarsallad fast med hummer istället för kyckling. Ah, finner inga ord!
Resultat: Plockade bort brödkrutongerna, så helt perfekt!
Dessert: Chokladdröm med grädde (och ev.mandelmassa i grädden?). Jag åt. Som jag skrev tidigare, hur ofta är jag på bröllop egentligen? Dessutom hade jag innan bestämt mig för att om det var choklad så skulle jag få äta, inte annars. Tur i oturen kan man säga! MEN, det var det godaste jag ätit på länge. Äckligt god var kakan!
Resultat: Åt pipsvängen, men so what, en dag?! 
 
                
 
Detta är bara mina bilder, sen tog mamma en del också som jag tänkt sno och som alltså ev. kommer upp vid ett senare tillfälle. Dessutom agerade min bror "bröllopsfotograf", så han har mängder av fina foton. Dock kommer jag inte använda mig av några utav dom offentligt, då jag anser att det inte är min grej :) 
 
(Just nu på jobbet, tidsinställt inlägg)
 
 

Mormor

Jag är så fruktansvärt rädd att mormor ska lämna mig och oss. Varje gång jag går dit ligger hon i sängen och ser helt..död ut. Riktigt jobbigt. Sen när mamma går dit så är hon pigg och uppe. Eller om vi båda går dit tillsammans, då är hon pigg. Men när jag kommer själv, då är hon dålig och svag. Visst, hon är gammal nu, men det är ändå jättejobbigt att veta att det när som helst ska hända nåt. 
Någonstans långt inom mig så vet jag att hon egentligen skulle må bättre då, hon lider ju bara. Hon lider av extrem smärta och dessutom är hon fullt medveten om att hon inte kommer ihåg nåt. Ännu värre än att inte veta att man är dement. Usch och fyfan. 
Min mormor (och morfar var samma när han levde) är inte som en vanlig mormor för många andra människor. Många träffar sina mor-och farföräldrar kanske en gång i månaden, eller ännu värre, kanske bara när någon fyller år och under högtider. Men i vårat fall så har jag under min uppväxt nästan träffat min mormor och morfar varje dag. Från det att jag föddes. När vi bodde i Gbg så bodde dom i Gbg, och när vi flyttade hit så flyttade dom också. Alltid nära. Mina somrar har jag och min bror tillbringat mer med mormor och morfar än med mamma och pappa. Vi var alltid här i deras "sommarstuga" under somrarna när mamma och pappa jobbade. Underbart. 
 
Men nu..nej, usch. Detta ger mig sån ångest så det finns inte på kartan. Att jag dessutom om några dagar ska tillbaka hem till Gbg igen (med mellanlandning i Nyköping) efter en sommar hemma, gör inte att jag mår bättre. 
Hemska tanke, men tänk om jag aldrig mer får se henne i livet? Tanken gör mig otroligt rädd. Ledsen. Det skriker inom mig. Jag orkar inte uppleva samma sak som för 3,5 år sen när min älskade morfar dog. Står knappt ut nu innan, utan att något ens har hänt. Tänk då sen. Vill inte ens tänka på det. Usch. 
 
<3

Kort och gott

Det blev inget inbrott här igår, vad skönt. Bröllopet igår var fantastiskt fint och roligt. Och min kväll har spenderats med två nyfunna, fina vänner på Hjalmars. Mer om allt imorgon, sängen kallar! God natt.


Inbrott?

Jag har en så fruktansvärt obehaglig känsla. Jag känner på mig att det kommer göras inbrott hemma idag när vi är på bröllop. Det är riktigt jobbigt att ha den rädslan. Usch :(


Två tjurar

Idag åkte vi äntligen ut på havet. Det blåste rejält men vi hittade lä så det var jätteskönt ändå. Helt plötsligt skriker mamma "Det står två kossor där!!!". Livrädda. Min rädda reaktion blev istället gapskratt. Pappa gör inte det hela bättre när han säger att det inte är kor, utan tjurar. Ännu värre! Han var dock inte ett dugg rädd, men vi kvinnor stod på oss och vi packade snabbt och lätt ihop våra grejer och hoppade i båten igen. Usch, läskigt med lösa djur tycker jag. Tur att vi iaf fick några timmars sol innan vi blev störda :) Nu ska jag försöka få lite sömn, imorgon vankas det bröllop! Hurra!


Bröllop och LCHF?

Jag har ett litet "problem". Ånej, inte ännu fler tänker ni kanske? Ah, så är det att vara jag. Eller så kan det vara jag som förstorar upp saker. Skit samma. Denna gången behöver jag råd från Er. 
 
På lördag ska jag på bröllop till min kusin och hans Kajsa. Ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot det. Hoppas på fint väder bara, då vigseln är utomhus. 
Till problemet; jag som äter LCHF känner att jag kan komma att få lite problem med maten under kvällen. Just LCHF är ju en diet/livsstil som är rent idiotiskt att fuska med. När man inte äter kolhydrater så hamnar man ju i nåt som heter ketos. Det tar ett tag att hamna i just ketos och sen räcker det att bara äta en pastaskruv, 1/5 brödbit eller liknande så är man ur ketosen. Idioti enligt mig. Helt värdelöst. Därför vet jag inte hur jag ska göra. 
 
Alt.1: Skita i allt vad LCHF heter och äta det som bjuds. Kasst för kroppen, men lättast på alla andra plan. Risk: magsmärtor pga av "ovanhet" av kolhydrater. 
Alt.2: Äta mig proppmätt innan och sen äta det som är okej. Dessutom är det ju fruktansvärt tråkigt att inte ev. inte äta nåt. Risk: att det inte finns något jag kan äta under kvällen. 
Alt.3: Några förslag? 
 
Rååååd mig! :) 

Brownies (LCHF)

Här kommer, efter önskemål, receptet på de brownies som jag bakade igår. Påminner om att alla recept jag numera och i framtiden lägger ut är LCHF. Inget annat skrivs här. Detta är ett recept ur Annika Rognebys senaste bok "Bakglädje till vardags och fest". Rekommenderar verkligen den boken till er NEJ-sägare. Och även ni andra förstås!
 
Brownies
ca 20 bitar
 
3 ägg
1,5 dl sukrin
100 g smör
1 dl mjölk (jag tog röd, minst mjölksocker)
1 dl mandelmjöl
0,25 dl BAKEPRO
0,25 dl fiberhusk
1,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 dl hasselnötter/mandel/pecannötter
75 g mörk choklad (70%)
 
Glasyr: 
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (70-85%)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ägg och sukrin fluffigt. Tillsätt mjölne i smöret och blanda vätskan tillsammans med äggblandningen. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Grovhacka nötterena och chokladen. Vänd ner i smeten och rör om. Bakpappersklä en långpanna (20*26 cm) och häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen, ca 35 min. Låt kakan svallna. 
Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Värm grädde och choklad på låg värme. Rör hela tiden. 
När all choklad smält, dra kastrullen åt sidan och låg svalna. Glasyren blir då något trögflytande. 
Låt kakan stå kallt och skär sedan i bitar. 
 
Riktigt god kaka måste jag säga! Jag hade dock inget BAKEPRO hemma så jag tog 1,25 dl mandelmjöl istället. Jag tog även lite extra grädde i glasyren, tycker alltid att det blir så snålt annars. Sen tog jag 85% choklad, för att inte få den att bli så söt=man vill ha mindre! :) Perfekt! 

Kluven

Igår jobbade jag min sista dag på förskolan. Eller jag ska jobba på tisdag också, men då är det inte samma varken barn eller vuxna, så det var liksom sista igår. Det var med blandade känslor jag stängde förskolan igår. Mest ledsamhet. Jag har haft en sån fin sommar där uppe, jobbat med underbara barn och fantastisk fin personal. Vissa av dom känns liksom som nya vänner. Kommer sakna enormt! Så nu har jag ledigt i 3 dagar och har inte ett dugg inplanerat. Det känns inte så jättebra om jag ska vara ärlig. Imorse vaknade jag vid 8 och kunde inte stödja på foten, än mindre komma ner för trappan. Så jag fick snällt gå och lägga mig igen. Något jag inte tycker om. Efter ca 1 kände jag mig mer okej så då blev det långfrukost i solen på altanen. Och här sitter jag faktiskt fortfarande och vet som sagt inte vad jag ska höra av dagen. Solen sägs bara stanna till lunchtid så att åka ut på havet känns inte som någon idé. Nej vet ni vad, jag hade gärna jobbat längre. Är för rastlös för detta.