Mozzarellafyllda biffar med blomkålmos

Gårdagens middag var köttfärsbiffar fyllda med mozzarella och till det blomkålsmos. Mums för smaklökarna! 
 
Biffarna
800 gram blandfärs
1 pkt mozzarellaost
1 gul lök
½ msk fiberhusk
1 dl vispgrädde
2 ägg
Svartpeppar, salt
Smör till stekning
 
Moset
1 blomkålshuvud
½ pkt Philadephiaost/cream cheese
Salt, peppar
 
Gör så här: Blanda fiberhusk och grädden i en bunke och låt svälla några minuter (sväller det för länge blir det, bokstavligt, en klump). Hacka löken och blanda i köttfärsen och löken i bunken, krydda med salt och peppad. Ta upp önskad mängd färs, platta till, lägg i en bit mozzarellaost och "vik ihop" så att osten hamnar mitt i biffen. Stek i smör.
 
Koka blomkålen i bitar i ca 20 minuter (eller tills den är mjuk) och häll sedan av vattnet. Blanda i färskosten och krydda med salt och peppar. Servera! 
 
TIPS! Om man vill kan man även blanda i lite grädde i moset, tills önskad konsistens, det blir vansinnigt gott :) 
Det är även gott att ta både blomkål och broccoli och koka till mos. 
 
 
 
 

Kommentarer
Kajsa säger:

Thank you. Mannen min älskar ju mozzarella.. Men vi får byta ut köttfärsen mot quornfärs ;)

2012-10-20 | 10:18:47
Bloggadress: http://doucare.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback