Enklaste fläskfilégrytan

 
Lite lyx med fläskfilé sådär ibland tycker jag. Denna grytan var också barnsligt snabb och enkel :) 
 
4 port
 
1 putsad fläskfilé
1 burk kantareller
½ dl vatten
2 dl creme fraiche
200g philadelphia
1 msk kalvfond
Persilja
Soya, salt och peppar
 
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn dem och kantarellerna i smör, tills köttet är nästan genomstekt. Salta och peppra. Häll på vattnet och låt koka upp. Rör ner resterande ingredienser till önskad smak. Låt koka upp igen tills grytan fått önskad konsistens. 
 
Servera med blomkålsris, stekt vitkål eller bara sallad.
 
Nästa gång ska jag blanda i lite knaperstekt bacon :) 
 
Receptet är ursprungligen från Jennys matblogg
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback