Snabb limecheesecake i glas
Igår gjorde jag denna goda cheesecaken. Receptet kommer från 56kilos app, men det blev på tok för sött så jag ändrade lite - som vanligt.

1,5 dl grädde
250g kesella
0,5 dl sötning
2 lime, skal och saft
2 äggulor
1 gelatinblad
1 tsk vaniljpulver
50g smält smör
1,5 msk sötning
1,5 msk mandelmjöl
Hallon
Lägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden. Vispa ihop äggulor med sötning och vaniljpulver. Blanda i kesellan och limen. Rör i grädden.
Värm ljummet (inte koka!!) i en kastrull så att gelatinbladet smälter. Ställ in i kyl i ca 4-5 h.
Sätt ugnen på 175grader. Rör ihop mandelmjölet, det smälta smöret och sötningen. Bred ut på en plåt och ställ in i ca 8-10 min. Stäng sedan av ugnen och låt det torka i 30-60 min.
Varva kräm, kakbitar och hallon i glas. Njut!

Kommentarer
Trackback