Torsk med fyra sorters ost

Aug. 15, 2013
Sommaren har just haft sin bästa vecka! Inte vädermässigt, utan för Mig.
I fredagskväll kom min älskade vän Jenny hit till mig. Vi hade en supermysig helg tillsammans (som till min glädje förlängdes till måndag eftermiddag). Vi åt glass, badade, solade, åt god mat, shoppade och bara myste. Fy sjutton vilken bra helg det var. Den kommer jag leva länge på.
Och sen i tisdags kom Ellinor och hennes Daniel hit med båten. Vi åt också glass, var på havet och allmänt mys. De åkte hem imorse när jag började jobba kl 7.
Underbara vänner, vad skulle jag gjort utan er?
Min blåbärspaj
Här kommer receptet på min egenkomponerade blåbärspaj. Av två smakare och kh-ätare så fick den betygen "supergod" av ena och "lite mer socker kanske.." av nästa. Haha. Så om ni vill kan ni ju lägga till lite sött på bären innan täcket läggs över.
Ca 6-8 pers
450g frusna blåbär, ej tinade
100g smör
3 ägg
3 dl mandelmjöl
3 dl kokos
3 tsk kardemumma
3/4 dl sötning, tex Sötströ
50g flagad mandel
Sätt ugnen på 200grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och vispa snabbt i äggen. Häll blåbären i en form (strö ev. lite sötning över). Bland ner "äggsmöret" i kokosblandningen och vispa ihop till en smet, den ska vara kladdig. Bred kletet över blåbären och strö över flagad mandel. Grädda tills den får färg och blåbären är varma. Du kan ev. behöva lägga på folie i slutet.
Servera ljummen med hemmagjord vaniljsås. Så gott.
Bilden går tydligen inte att lägga upp så det får bli ett bildlöst inlägg. Men ni vet ju hur paj ser ut ;)